ArmenienDen 1:a februari avslöjade TV-bolaget AMPTV att de internvalt singer-songwritern Brunette till att få representera Armenien i Eurovision Song Contest 2023.

Elen Yeremyan, som är artistens riktiga namn, har skrivit och framfört sina egna låtar sedan hon var tonåring. På repertoaren finns låtar som “Smoke Break” och “Bac kapuyt achqerd“. Fler av hennes låtar hittar ni på artistens YouTube-kanal.

ESC 2023-tävlingsbidraget väntas däremot inte att släppas förrän i mars 2023.
(Källor: eurovision.tv och eurovisionworld.com)

Armeniens internvalda ESC 2023-artist:

Brunette will represent Armenia in the Eurovision Song Contest 2023
(0:32 – Feb 1, 2023 – Armenian Public TV)

Schlagerpinglan: Som synes så är detta inte den mest färskaste nyheten men p.g.a. olika anledningar så har jag en del presentationer och resultat att rapportera om i efterhand och detta kommer att ske sakta men säkert och jag börjar i dag med några internval. 😀

Vad gäller Armeniens internval så hade jag ju först och främst hoppats på en återgång till den nationella uttagningen “Depi Evratesil” eller att 2020-vinnaren Athena Manoukian skulle internväljas… men det blir säkert bra med Brunette också. Jag inväntar tävlingsbidraget innan jag säger för mycket. 😀

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Armenien i ESC 2023” medan de utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC 2023-förberedelser finns här

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se