Sverige Schlagerpinglan: Efter att den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2023 avgjorts på lördagskvällen den 25:e februari så stod det klart vilka åtta bidrag som kommer att tävla om de fyra sista finalplatserna vid semifinalen den 4:e mars.

Samtliga åtta semifinal-bidragen ser ni här nedan, presenterade i den ordning jag personligen rankar dem:

Ett av de tävlande bidragen i Melodifestivalens semifinal

Raggen går“, Elov & Beny (semifinalist)

Schlagerpinglans “Melodifestival-semifinal”-topp-8, 2023-02-26:
1. Raggen går“, Elov & Beny
2. Mer Av Dig“, THEOZ
3. Where Did You Go“, Kiana
4. Släpp alla sorger“, Nordman
5. Diamonds“, Victor Crone
6. Now I Know“, Tennessee Tears
7. For the Show“, Melanie Wehbe
8. One Day“, Mariette

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2023 (inkl. resultaten av de inledande deltävlingarna av Melodifestivalen 2023 samt länkar till alla bidragen) hittar ni här:
Sverige i Eurovision Song Contest 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Melodifestivalen 2023: Lyssna på semifinal-bidragen”

 1. Adri

  Hmm inte mycket gemensamt här. Här är min topp 8 (i parentes den placering låten har av alla 28):

  1. Mariette (2)
  2. Nordman (3)
  3. Tennessee Tears (5)
  4. Kiana (11)
  ———————————
  5. Melanie Wehbe (15)
  6. Theoz (20)
  7. Elov & Beny (26)
  8. Victor Crone (27)

  Lite trist att 3 av min topp 5 iofs avancerat, men till semin… 2020 gick 7 av mina 8 personliga direktfinalister vidare från deltävlingarna.

  Detta år har 9 av min topp 10 iofs avancerat (Laurell fick stanna i delfinalen) men oroligt många till semin. Och MINST en kommer ryka till förmån för Theoz gissar jag.

 2. Andreas

  Vill ha Nordman och Kiana till final i övrigt så placerar sig resten av låtarna på platserna mellan Panetoz och Tone i botten på min lista.

  1. Loreen
  2. Smash Into Pieces
  3. Maria Sur
  4. Jon Henrik, Arc North, Adam Woods
  5. Paul Rey
  6. Nordman?
  7. Kiana?
  8. Marcus & Martinus
  9. Panetoz
  10&11. Övriga Semifinalister?
  12. Tone Sekelius

 3. Johanna

  Jag vill ha Theoz, Tennesse Tears och Nordman till final. Fjärde troligen Kiana men tror att Elov och Beny får en av platserna så minst en kommer åka ut av mina favoriter

 4. Mikaela

  Gillar For the show bäst men inte tokig i nån låt här.

 5. Denis

  Gillar mest Tennesse Tears och Nordman här och en av dom kommer inte vidare.
  Resten är inte så intressant men Theoz kommer säkert vidare. Och jag hoppas Mariette stannar kvar i semin, är så trött på hennes beiga stil..

 6. HW

  Det enda jag blir besviken över här är om Nordman inte går vidare, för jag tycker de behövs i finalen 🙂 Resten kan gå lite hur som helst utan att jag bryr mig särskilt mycket. Inte för att det är ett hopplöst startfält, för det är det inte, utan det är bara ganska jämntm

 7. Mikaela

  @Denis Jag har också svårt för Mariette. Det är något med hennes scenuttryck som gör att hon känns forcerad och samtidigt frånvarande. Som om låtarna hon sjunger inte alls är hennes stil egentligen.

  @HW Jag tycker Släpp alla sorger påminner om Edelweiss vilket gör att båda låtarna nu känns lite roliga 🙂

 8. Adri

  Jag tror det var Markus Larsson som skrev ”i ett annat universum har Mariette redan vunnit Melodifestivalen”. Och jag har tänkt liknande tankar.

  Personligen älskar jag alltid hennes låtar. 2018 var väl det svagaste, men det passar sig ändå på så sätt att det var Mellons svagaste år i mannaminne så ville ändå ha henne som vinnare.

  Men jag märker att Mariette ofta får jättehyllande kommentarer, men att folk är lite blasé gentemot hennes låtar. Jag kommer alltid att vara ett fan iaf 🙂

  En annan tanke är att jag kanske är en gubbe i en (relativt) ung mans kropp. För det är alltjämt 45+ dom röstar bäst tycker jag 😉 Det är där Nordman, Tennessee Tears och Nordman alla plockat mest framgång! Synd att de då slåss om samma röster. Bådar illa.

  Menmen. Det sista som lämnar en är hoppet 🙂 Kommer ihåg förra året när Lisa Miskovsky ansågs vara ”klar” finalist pga så nära finalen i sin deltävling, men sen åkte ut ändå. Det gäller att ha rätt röstande exakt där och då 🙂

 9. Denis

  Också gubbe i så fall. Nordman och Tennesee Tears som jag skrev ovan. Fast i Nordmans fall tror jag snarare att det är för att dom äldre grupperna har en relation till bandet som inte 13 åringar har.
  Och jag har alltid gillat country så äntligen är det med i Mello..

  Och Mariette, gillade henne I 2015. Men sen dess har hon alltid låtit sämre för varje gång. Alltid samma låtar med samma uttryck för henne. Alltid vita kläder, flaggor, stå på plattformar. Tänker att hon är ganska beige som artist, ingen utveckling. Men jaja, 75+ verkar gilla det:)

 10. Adri

  Jag tycker Mariette 2017 var hennes bästa 🙂 och 2020 var hon mörk igen 😉

  Men ah, det är inte helt invalid kritik, men jag håller inte med 🙂 Tycker hon har utstrålning som räcker och blir över. 60plussarna är mina homies, tydligen 🙂

  Hoppas på flera skrällar! 🙂

 11. Micke

  @Adri, vet att du gillar Mariette så jag förstår om du vill försvara henne. Det lilla jag läst har ju inte handlat om att hon och hennes låt var omtyckt i år. Men jag vet åtminstone en till förutom dig som gillade det igår. Min sambo kom hem och var glad som fan att det “äntligen var tre bra låtar i årets MF.” Då kan jag ju säga till dig att en av de tre hon gillade var och är Mariettes låt 🙂

 12. HW

  @Mikaela Hahah, jag missade faktiskt gårdagens MF-deltävling (två gånger på ett år, dags att skärpa mig) så har bara hört snabbrepris av Edelweiss, men det vore ganska komiskt att lägga de låtarna ovanpå varandra.

  @Adri Det där med “gubbig smak” känner jag verkligen igen mig i 🙂 Blir ofta helt förvirrad av hur min egen åldersgrupp röstar (sen har ju iförsig de äldre ofta en förkärlek för gammaldags schlager jag inte delar). Jag är yngre än du (tror jag) men verkar definitivt som du har betydligt “modernare” smak än jag, så jag kanske är värre på den punkten 😉

 13. Adri

  Micke: Så som jag förstår det är Mariette en väldigt uppskattad artist! 🙂 Sen kan man inte vara poppis hos alla hela tiden (Denis och Mikaela verkar inte tillhöra en fanclub direkt). Men jag tolkar det ändå som att det är hennes låtar folk har problem med 🙂 Men det är problem jag låter dem ha då, för jag älskar dem alltjämt 🙂 Bra smak på din sambo där!

  HW: Ja jag är ju riktigt gammal. Hade jag vart legend hade jag dött i år (eller nästa pga född i nov). Tur att man är den mest medelmåttiga medelmåttan att någonsin medelmåtta 🙂 Detta röstningsupplägg gör verkligen att ögonen öppnas inför just hur stora smakskillnader det finns mellan generationer. Det är jättekul ju 🙂

 14. Giggi

  Jag vill ha dessa till final.
  Kiana
  Nordman
  Mariette
  Theoz
  Finalen antingen vinner Loreen eller Marcus & Martinus,ser ingen annan tredje alternativ

 15. Johanna

  Nej Mariette får gärna åka ut för mig även om denna låten är bättre än de två senaste hon tävlat med.

  Tycker hon är så tråkig på något vis. Har samma problem med Lisa Ajax, Hanna Ferm och Ace Wilder (om man bortser från Busy doing nothing)

 16. Mr A

  Youtube visningar

  1. Loreen 520 tusen efter 24 timmar.
  2. Theoz 300 000 efter nån vecka.
  3. Marcus och Martinus 105 tusen efter 24 timmar.

 17. Mr A

  YouTube views of the Melodifestivalen finalists after 24 hours of going online:
  Loreen: 580k
  Marcus & Martinus: 113k
  Smash Into Pieces: 84k
  Tone Sekelius: 35k
  Jon-Henrik Fjällgren: 33k
  Maria Sur: 26k
  Panetoz: 22k
  Paul Rey: 12k

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0BXNdSVPXdLVzjonD8VLYM4G6AkV41nFWhVcApq3AA98p4vWcfn93toGw2vJfQ1QWl&id=100063006290986

 18. Denis

  Vad tror ni om att Loreen inte vinner?
  Vet att hennes odds är genom taket men vet också många svenskar som inte vill se henne. Så vad tror ni? Är hon vinnare?

 19. Linnéa

  ser fram emot ikväll hörni!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se