San Marinos Eurovision-bidrag 2023

2023-02-26 (söndag)

San MarinoPå lördagskvällen den 25:e februari utsåg San Marino sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom finalen av den nationella uttagningen “Una voce per San Marino” där 21 bidrag tävlade.

Precis som förra året så leddes finalen av Senhit (San Marino 2011, 2021) och Jonatan Kashanian. Här nedan ser ni resultatet (fastställt utav en sex-manna-jury) samt länkar till finalens framträdanden medan inför-finalen-infon finns i snabbguiden här.

Lyssna på San Marinos bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Like an animal”, Piqued Jacks final-framträdandesemifinal-framträdande

Resultatet av San Marinos “Una voce per San Marino” – Finalen, 25:e februari:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster
1. “Like an Animal“, Piqued Jacks ? p.
2. “Fiori su Marte“, Le Deva ? p.
3. “Fuoco e benzina“, XGiove ? p.
4. “C’è qualcosa in me che non funziona“, Mayu ? p.
5. “Movie Star“, Eiffel 65 ? p.
6. “Due punti sull’equatore“, Edoardo Brogi ? p.
7. “Mama Told Me“, Ellynora ? p.
8. “Sacro e profano“, Tothem ? p.
9. “Something for You“, E.E.F. ? p.
10. “Oblivious“, Vina Rose ? p.
Övriga finalister (i startordning):
♥ “Tromba“, Roy Paci ? p.
♥ “Non basterà“, Deshedus ? p.
♥ “Stessa pelle“, Kida ? p.
♥ “23:23“, Thomas ? p.
♥ “Sul tetto del mondo“, Iole ? p.
♥ “Out of Space“, Deborah Iurato ? p.
♥ “L’alieno“, Nevruz ? p.
♥ “Never Give Up“, Lorenzo Licitra ? p.
♥ “Prisma“, Mate ? p.
♥ “Collide“, Alfie Arcuri ? p.
♥ “Salvaje“, Ronela ? p.
(Källor: SMRTV och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter att ha följt samtliga fem inledande semifinaler samt den live-sända finalen så måste jag medge att “Una voce per San Marino” fått ett rejält upplyft sedan premiärsäsongen förra året. Inte nog med att det kändes som mer genomtänkta shower denna gång, jag hittade även ett flertal låtar som jag tyckte ganska bra om. 🙂

Helst hade jag ju sett att någon av mina absoluta favoriter, Le Deva eller Thomas, vunnit… men då jag trots allt hade Piqued Jacks som mitt fjärdehands-val inför finalen så kan jag knappast klaga. En intressant grupp med ett lättlyssnat bidrag… ett helt klart godkänt val. 😀

Jag skickar ett stort grattis och lycka till till gruppen och San Marino och hoppas att det ger ett bra resultat i Liverpool så att SMRTV fortsätter att satsa på denna lite annorlunda, men väldigt underhållande, uttagning. 😀

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “San Marino i ESC 2023“ medan de övriga utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “San Marinos Eurovision-bidrag 2023”

 1. Engsla

  Nja, jag håller inte riktigt med om att det skulle vara särskilt lättlyssnat det här. Sångarens röst är inte alls i min smak, det skär här i öronen när han tar i. Och låten är inte mycket bättre, knepigt anonym. Men det är lite harmlöst gung i det hela, och det är väl det positiva jag har att säga om bidraget 🙂

 2. Giggi

  Italienska är ett vackert språk i mina öron. Det är synd att han sjunger på engelska och jag gillade inte like an animal.

 3. Mr A

  Litauen NY Version
  https://eurovisionfun.com/en/2023/02/lithuania-listen-here-the-revamp-of-stay-for-eurovision-2023/

 4. Adri

  Ick och blä.

  Läste mig f.ö till att de inte alls är de amatörer som jag trodde, och hoppades. De har varit ett band sedan 2006. Det märks då rakt inte.

 5. K2

  Med så många bidrag så väljer man det här. Hemskt. Har inte hört något annat i den uttagningen så man undrar ju var det var för standard på övriga.

 6. Adri

  K2: Jag lovar dig. Standarden var högre än det här struntet. Detta är ett udda val, ur alla aspekter.

  San Marino borde gjort som Tjeckien och haft en global omröstning på webben, även om det troligtvis hade lett till vinst för Ronela då.

  Hade iaf vart bättre än det här.

 7. K2

  @Adri, förstår vad du menar och känner att jag inte missat något då jag nu har lyssnat på Ronela också. Hade hon vunnit så hade hon väl massakrerat låten i finalen som hon gjorde förra året med Albanien.

 8. Johanna

  Detta bidrag är cringe på så många vis. Toksist för mig. Var rädd att de skull bälja Eiffel 65 för den var dålig. Hade inte en tanke på att de skulle välja något ÄNNU sämre….

 9. Adri

  K2: Vet inte om det gör det bättre eller värre. Vill du se nåt bra San Marino faktiskt hade? Kolla andraplatsen Le Deva med ”Fiori di Marte”.

  Det bra är att det är en grym låt. Det tråkiga är ju att det på nåt sätt valdes bort för… ja du ser ju vad.

 10. K2

  @Adri, jag begriper inte….det här är ju klasser bättre än det andra skräpet. Desto tråkigare att dom “bara” kom tvåa då.

 11. Denis

  Nu slipper åtminstone artisterna pressen över att komma sist, den platsen är tillsatt!

 12. HW

  Jag får gå emot majoriteten lite här: jag tycker inte det här är uselt 🙂 Visst ger det amatör-vibbar, men det är San Marino vi pratar om här, inte helt oväntat. Jag tycker faktiskt det finns en bra melodi i grunden (särskilt i refrängen) även om bandets image inte direkt är något för mig. 6/10 om jag ska sätta betyg.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se