Tysklands Eurovision-bidrag 2023

2023-03-04 (lördag)

TysklandPå fredagskvällen den 3:e mars, valde Tyskland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2023 genom den nationella uttagningen “Unser Lied für Liverpool” där åtta bidrag tävlade.

Vinnaren utsågs genom 50% internationella juryröster, 25% tittarröster och 25% onlineröster (via nio ARD-radiostationer med start redan den 24:e februari). Längre ner ser ni resultatet samt länkar till finalens live-framträdanden medan inför-infon finns här.

Mellanakter:
You“, The BossHoss feat. Ilse DeLange
Das ESC-Medley der Vorentscheids-Acts

Lyssna på Tysklands bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Blood & Glitter”, Lord Of The Lost
final-framträdandeofficiell musikvideo
(text och musik: Chris Harms, Rupert Keplinger, Anthony J. Brown, Pi Stoffers)

Resultatet av “Unser Lied für Liverpool” – Final, 3:e mars:

Placering, Bidrag, Artister Jury-röster Tele-röster Summa
1. Blood and Glitter“, Lord of the Lost 43 p. 146 p. 189 p.
2. Lied mit gutem Text“, Ikke Hüftgold 10 p. 101 p. 111 p.
2. Hold On“, Will Church 90 p. 21 p. 111 p.
4. Dare to Be Different“, Trong 52 p. 19 p. 71 p.
5. Misfit“, Lonely Spring 40 p. 30 p. 70 p.
6. Once Upon a Dream“, Anica Russo 57 p. 8 p. 65 p.
7. Concrete Heart“, René Miller 54 p. 8 p. 62 p.
8. Melodies of Hope“, Patty Gurdy 22 p. 34 p. 56 p.
(Källa: ARD)

Schlagerpinglan: Då jag inte hittade någon direkt personlig favorit bland kvällens åtta tävlande bidrag så tycker jag att “Blood and Glitter” var ett val så gott som något. Grattis och lycka till i Liverpool, Lord of the Lost och ARD/NDR. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2023“ medan de övriga utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Tysklands Eurovision-bidrag 2023”

 1. Adri

  Tysklands låt är inte sämst. Men det är nåt provocerande över den. Jag tror det är sångaren, främst. Han saknar… allt. Röst, utstrålning, likeability… Hans utstrålning är värre än en betongvägg.

  Låten är bättre (men inte bra) om man inte ser dem/honom.

  Låten har ingen placering än. Det kommer vara relativt högt. Inte för att låten är bra, utan för att den helt enkelt saknar motstånd.

  Storbritannien är kvar, men jag har redan en stark känsla av att Tyskland blir BIG 5’s svarta får i år igen.

 2. Mr A

  Mycket bra val, äntligen nåt intressant.

 3. Johanna

  Jag kan satsa hela min förmögenhet på att Tyskland kommer i botten 5 igen. Definitivt det sämsta big 5 i år igen. Just i år var inye året att skicka ett rockband som majoriteten “riktiga” rockare kommer se som ett skämt och därmed inte rösta på. Ett band överhuvudtaget just i år kommer inte att stå ut…..alls.

  Med allt detta sagt så är ju inte det här sämst i år alls. Det är t.o.m riktigt brs stundtals. Men inget jag skulle rösta på utan den bara finns där i mängden.

 4. Mikaela

  Vilken glad nyhet att vakna till, då jag helt klart föredrar detta över Ikke. Det är hyfsat svängigt, och känns väldigt tyskt. 6/10

  Hittills väldigt kul att alla big 5 skickar låtar som har tydliga influenser från landet de kommer ifrån.

 5. HW

  Det känns som jag “borde” gilla det här, men jag gör inte det faktiskt. Det låter nästan som rock, men de 80-talspoppiga syntarna känns väldigt malplacerade. Det här har jag nämnt tidigare, men sångaren och musiken matchar verkligen inte varandra. Jag hade velat ha antingen tyngre, doomigare musik eller en röst med mer bredd. Nu låter allt bara… fel.

  Den är dock bättre än Australien, för refrängen sätter sig väldigt lätt. Men nej, jag är inget fan av Tysklands val i år.

 6. Micke

  @Adri do är helt ute o snurrar. Tysklands låt ÄR SÄMST. Till och med sämst av allt som någonsin varit med i ESC. Låten är fullständigt bedrövlig men än värre är sångaren. Min farfar som är i 80-års åldern hade kunnat göra ett bättre framträdande än denna malplacerade fågel. Rösten är katastrof. Hans sätt att röra sig är katastrof. Precis allt är katastrof.

  Tycker nästan synd om de övriga i bandet som måste dras med detta spektakel till “sångare”. Har han nån jädra hållhake på dem eller? Varför lämnar de inte bara bandet och startar eget? Varför tvättar de inte bort skammen att tillhöra denna nedskitning av allt vad rock är och står för? Jag är en lugn snubbe vilket alla som känner mig vet. Ytterst sällan jag ens blir irriterad. I så fall är det när nån skit till människa inte respekterar andra människor. Men nu är jag irriterad även på musik…om man nu ens kan kalla det musik. Jag är en hel del i Tyskland då vi har en stor del av våra spelningar där och Österrike och Schweiz. Men fan vet om jag vill spela där mer efter detta.

  Härmed lämnar jag Tysklands ESC-bidrag för i år och hoppas att de vaknar upp till nästa år. Nu lämnar jag detta spektakel till er och koncentrerar mig på annat. Portugal, Moldavien, Island och Serbien. Dagen är er 🙂

 7. Denis

  Det är underhållande åtminstone. Och den tyska accenten gör det mera charmigt:)
  Fast tror inte Tyskland kommer bättre än bland sista fem som vanligt

 8. Mr A

  Den sticker ur eller hur? Hur många låtar har man inte lyssnat på här där inte en kotte förutom jag och pinglan har lyssnat på här i San Marino tex. Så hellre låtar som rör om i grytan än rinnande vatten låtar. Sen måste man ha nåt visuellt för att sticka ut lite i mängden. Kolla Finland eller Loreen tex. Jag är inget fan av skrivandet men älskar det vemodiga i låten.
  .

 9. Mr A

  *skrikandes. Sen varför lägga ner massa energi på en låt man inte gillar? Istället för engagera sig i låtar man gillar?

 10. Mr A

  *skrikandet. Svårt ord det där.

 11. Adri

  Tror inte den sticker ut faktiskt. Man torr det för man tänker lätt ”nämen titta… en djävul”. Men såvida den inte sjunger som låt 22-26 har jag svårt att se det räcka.

  För låten i sig sticker ju inte ut alls. Och det visuella sticker ut, men nog inte tillräckligt. Tyskland riskerar ett 2021-scenario där de tänkte ”Det är inte bra, men det är unikt iaf”. Klipp till att de tappar hakor när de samlat ihop… 7 poäng (av tittarna tänker jag nu. Juryn lyfter kanske lite. Men betoningen är ”lite”).

  Tror folk generellt överskattar vikten av att sticka ut visuellt. Alltså det är inte dåligt. Men det hjälper inte en låt, som inte sticker ut.

  Jag menar det närmsta vi haft Tyskland 2023 är väl typ Georgien 2022. De tänkte säkert att de räckte att de såg ut… som de gjorde (var de jokrar eller vad de nu skulle vara). Men låten var ju så platt så platt.

  Även San Marino förra året fock upptäcka att ”ojdå, man ska vara bra också – inte bara unik”.

 12. Mr A

  Den verkar ju sticka ut i bloggen iaf eftersom folk skriver hela uppsatser om den och lägger ner massa tid på det.
  Oavsett om man tycker det är bra eller inte är det bättre med en låt som folk kan reagera på än en låt inte ens som får en kommentar.

 13. Mr A

  För övrigt så fick den ju högst poäng av Tyska folket och det är väl det viktiga? Det är ju denna de ville ha.

 14. Adri

  Mr A: Så kan man se det. Finns säkert flera som tänker så 🙂 Jag är inte en av dem. I ESC tänker jag bara på min njutning och underhållning 🙂

  Mina favoriter får, för min del, gärna fuska till sig vinsten haha 🙂 Det är bara viktigt att jag gillar det.

  Menmen; nu gör jag inte det. Och då kommer jag skriva det 🙂

 15. Zacke

  Spännande att denna verka skapa så starka känslor. Jag tycker det i grunden är en ganska skaplig låt, framförallt refrängen, men sångaren är definitivt svagheten här. Precis som flera skriver här, så passar rösten inte alls med låten. Med en bättre sångare och bättre verser, hade detta kunnat bli ganska bra. Dock är det en av få av årets bidrag jag faktiskt minns en stund efteråt.

 16. Mr A

  Blood and Glitter piano instrumental.

  https://youtu.be/_ezWZ897sPg

 17. Mr A

  I den instrumentala kommer vemodet fram bättre om man har svårt för skrikandet.

 18. Andreas

  Inget vidare och jag tycker det luktar en riktigt dålig placering framför allt då jag tror att många som skulle kunna tänkas rösta på detta hellre kommer rösta på Finlands bidrag över detta.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se