Islands Eurovision-bidrag 2023

2023-03-05 (söndag)

IslandEfter två semifinaler med totalt 10 tävlande bidrag, där 100% tittarröster valt vidare fyra bidrag och ett jury-wildcard utsetts, så var det den 4:e mars dags för Island att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2023 genom finalen av Söngvakeppnin 2023.

När de fem tävlingsbidragen framförts var det upp till 50/50 jury- och tittarröster att utse två superfinalister innan tittarna fick rösta en andra gång. Den slutlige vinnaren blev den som fick flest röster vid de båda röstningsomgångarna. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni längre ner medan inför-finalen-infon finns i snabbguiden här.

Lyssna på Islands bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Power”, Diljá final-framträdandestudioversion
semifinals-framträdande: “Lifandi inni í mér”isländsk studioversion
(text och musik: Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Diljá Pétursdóttir)

Resultatet av Islands “Söngvakeppnin 2023″, Finalen – 4:e mars:

Resultatet av superfinalen:
1. “Power“, Diljá
2. “OK“, Langi Seli & Skuggarnir
Resultatet av första omröstningen:
Till superfinalen (i startordning):
♥ “Power“, Diljá
♥ “OK“, Langi Seli & Skuggarnir
Ute ur tävlingen (i startordning):
Dancing Lonely“, Sigga Ózk
Sometimes the World’s Against You“, Bragi
Doomsday Dancing“, Celebs
(Källor: RÚV och wikipedia)

Schlagerpinglan: Med tanke på att min stora personliga favorit Bragi verkade ha ganska små chanser att ta hem segern i den isländska uttagningen så kände jag mig nöjd med att ha fått vidare både “Sometimes the World’s Against You” och “Dancing Lonely” till finalen. Visst vore det ett stort plus om någon av gått steget längre och fått tävla i superfinalen, men när det gäller Island så är det sällan jag och de röstande är överrens. 🙂

Jag skickar i stället ett stort grattis och lycka till till Diljá och RÚV och håller tummarna för att “Power” visar sig vara ett riktigt bra val för Island. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Island i ESC 2023“ medan de övriga utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Islands Eurovision-bidrag 2023”

 1. Adri

  Ja jag berörde detta igår, men detta känns som en låt som jag borde gilla mycket mer än jag faktiskt gör.

  Detta ska dock inte förväxlas med ”jag ogillar detta”. Det gör jag inte. Jag känner ganska lite för denna. Musiken har ett driv, vilket jag gillar.

  Ska jag försöka analysera varför jag inte är såld så tror jag inte jag tycker melodierna passar helt. Alltså bakgrundsmusiken och melodin som Dilja framför… det låter som två olika låtar tycker jag. Det blir en clash, och lite rörigt.

  Det är bara b-sektionen av refrängen som har flow. Det där ”oh-oh-oh-oh you have no p-p-p-power…”. I övrigt tycker jag detta är lite ”klumpigt”.

 2. Johanna

  Den här har växt till sig och är en helt ok låt nu när de var dumma nog att rösra bort Silja och Kjalar. Tror den här kommer gå bättre i ESC än vi tror här. Lätt till final iaf tror jag.

  Har för övrigt samma favoritdel i låten som Adri

 3. Mikaela

  Tycker tvärtemot Adri. Verser är ok, och första delen av refrängen är bra (“you got no power over me”). Sen kommer det där hurtiga oh-oh-oh och pö-pö-pö-power som känns som hämtat ur High School Musical, och det förstör hela låten för mig. På det hela godkänt.

 4. Mr A

  3 av 5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se