Schweiz Eurovision-bidrag 2023

2023-03-07 (tisdag)

SchweizI dag, tisdagen den 7:e mars, kommer TV-bolaget SRG SSR (kl. 12:00 CET) att presentera Schweiz internval inför Eurovision Song Contest 2023. Här nedan kommer ni att kunna lyssna på internvalda Remo Forrer:s tävlingsbidrag när det väl släpps:

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Watergun”, Remo Forrer officiell musikvideo

Schlagerpinglan: Oj, det här var ett svårt bidrag att bedöma. Mitt första intryck är att “Watergun” är lite för segt och lite för allvarligt för min smak. Likväl… det finns något här som tilltalar mig och jag tror att det främst är rösten (som jag hoppas håller live) samt vissa melodislingor som är väldigt tilltalande. Ett bidrag med potential m.a.o.. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2023” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


38 kommentarer till “Schweiz Eurovision-bidrag 2023”

 1. Mikaela

  @Pinglan OT men Chegi mfl:s refräng har vart fast i loop i mitt huvud sen helgen. En riktig guldklimp

 2. Adri

  Detta känns som en låt som Johanna gillar. Men ah, min radar har fan varit sönder hela året. Hon kanske sätter detta sist?

  Jag personligen? Jag tyckte det var kompetent men ganska trist.

  Rent musikaliskt tyckte jag bra om det. Men nåt i hans röst störde mig. Även det faktum att låten tog sig själv på såååå otroooooligt stort allvar. Den blev liksom lite ”laughable” av det. Ungefär som Oscar Zia’s ”Human” 2016. Att den är så överdramatisk så man mest sitter och tänker ”ok men chilla lite”.

  Mittplacering för mig lutar det nog åt. Men ah, det kan gå either way i framtiden 🙂 Men första intrycket stinker mittenplacering.

 3. Micke

  Jag tänker ge det fler lyssningar innan jag säger något direkt om det. Jag kan ju säga så mycket att det i alla fall inte är dåligt. Sen är jag på en helt annan planet än Adri när det gäller killens röst. Såååååå jädra gött att för en gångs skull slippa bevittna hur dessa jädra falsettnissar demolerar låt efter låt. Hoppas nu bara rösten håller live.

 4. Adri

  Känns som att du överskattar antalet falsettnissar om detta är nåt som sker “för en gångs skull”.

  Men ah, jag har problem med röster som låter tillgjorda. För att tala ditt språk, så vill jag att rösten ska låta äkta. Som att den bara kommer. Med denna kille – och detta är dessutom i studio, live förmodligen tydligare – hör man att han verkligen anstränger sig för att rösten ska bli så där.

  Samma sak med den polska killen förra året. Hans röst hyllades här och var. Många tyckte han var den bästa manliga rösten förra året. Och jag tyckte absolut INTE att han var dålig, men det var ett så stort störningsmoment att det var så tydligt att han gjorde till sin röst sådär.

  Röster i laid-back läge är det bästa.

 5. Micke

  Adri med all respekt nu. Gillar du det så ska du göra det och det ska jag skita fullständigt i. Har ingen koll på vad du tycker om Danmarks bidrag?

 6. Johanna

  Ja du Adri, du “känner” mig rätt väl här för ja, jag gillar detta. Påminner om Belgiens bidrag förra året som jag ju också gillade väldigt mycket. Har sett klipp av denna killen när han sjunger live och ja, i de klippen låter han bra. Detta är ju definitivt topp 10 såhär långt och om de iscensätter detta rätt och rösten håller så kan det ta sig vidare från semin även med bara tittarröster. Men känns ändå lite på gränsen i så fall

  Meb ja, tack Schweiz för en riktigt bra låt (precis som förra året) Detta är precis min musiksmak och vi har inte många manliga ballader i år heller.

 7. Micke

  @Johanna en helt annan grej. Om britterna ställer upp med “Raincatchers” är du då med mig eller emot mig i hyllningarna? 🙂

  För att återgå till Schweiz. Har lyssnat tre gånger nu. Den kommer nog inte att ligga i topp men definitivt på övre halvan i ranking av alla bidrag. Förmodligen bra bit över mitten.

  En helt annan sak Johanna om jag får fråga. Din 5-åring och din 7-åring….Har du lurat in dem i ESC än? 🙂 Kanske väl tidigt… för mig började det som 8-åring, vad jag minns själv men andra säger som 4-åring 🙂 Pinglan lär ju ha varit sju. När började du själv?

 8. Mr A

  Helt ok låt men hört samma låt I ESC senaste 15 åren. Denna är exakt lika som alla tidigare försök 1A låt.

 9. Adri

  Micke: Danmarks låt är i sin helhet slightly under ”ok”-strecket. Jag gillar verserna. Refrängen? Not so much.

  Stör mig på artisten dock. Varför så pojkaktig? Han föddes tydligen 1997… det trodde jag då inte.

 10. Micke

  @Adri, jag stör mig så extremt på rösten så jag har knappt klarat att lyssna på låten. Försökt och försökt.

  Vet du för en kvart sen fick jag höra den andra låten jag hört från MF i år. Gick inte att undvika då den spelades i lokalen vi var i. De spelade den två gånger till och med. Hörde ju vem det var….Loreen. Introt var extremt dåligt. Hade låten fortsatt så hade den som bäst fått en etta i betyg. Den slog sig dock loss från det patetiska introt och lyfte. Riktigt bra faktiskt. Det andra jag hört var ju falsettnissar som var bedrövliga rakt igenom. Det var ju då när du fick välja med siffra 🙂 Men ok ett bra och ett dåligt då 🙂

 11. Johanna

  @Micke Mina barn brukar kolla på Mello med mig. Den minsta brukar somna mitt i men de har favoriter och de sjunger på låtarna hemma. Den äldsta kollar men när jag har spelat låtar från andra uttagningar har hon inte varit superintresserad av dem. Hon älskade dock “Mata Hari” häromåret samt Subwoolfer förra året (mest kostymerna tror jag) Så mest bara Mello än så länge.

  Vad gäller mig själv så har jag vaga minnen av Carolas vinst i ESC 1991. Då var jag 7. Men kan säga med säkerhet att frå 1993 har jag sett alla mello-finaler och det är Arvingarnas förtjänst för jag älskade “Eloise” och spelade sönder mitt kassett band med den “plattan” på. Sedan 1997 har jag missat ett ESC (som jag sedan sett i efterhand) och det var 2001. Mitt intresse ökade runt 2003. Det var första året jag hörde alla låtar i förväg innan tävlingen. Då var jag 19.

 12. Daniel

  Nä fy vad tråkigt, men kompetent, det här var, det gav mig verkligen inga känslor alls.

 13. Mr A

  @Micke Du gillar inte Bee Gees och Michael Jackson alltså?

 14. Micke

  @Mr A, säg så här. Om du med Michael Jackson snackar om “Leave Me Alone” och liknande låtar så gillar jag inte honom nej. Pratar du däremot om den här så älskar jag låten

  https://www.youtube.com/watch?v=oRdxUFDoQe0

  Samtidigt kan du se lite olika sätt att sjunga.

  Om du pratar om Bee Gees och typ “You Should Be Dancing” så gillar jag det definitivt inte.

  Finns dock undantag. Den här har jag alltid gillat

  https://www.youtube.com/watch?v=XpqqjU7u5Yc

  Grejen är också lite den hur man sjunger falsett. Om man gör det bara för att det ska vara falsett typ Ingrosso 2018. Värsta jag vet då kille ju kan sjunga egentligen

 15. Denis

  Svårt att bedöma denna utan framträdande. Denna är en låt som verkligen är beroende av framträdande. Ett bra sådant kan lyfta låten.
  Just nu är den bra men ointressant

 16. Adri

  Jag tycker det verkligen är ett svagt ok för mig. Denna dag var inte så kul. Jag ser verkligen främst fram emot Österrikes låt som på pappret verkar väldigt kaosig (vilket ju kan vara både nice och shit – därför jag vill veta), samt vill jag veta om UK kommer skicka Birdy eller Rina Samayawa – eller om det blir någon okänd talang (eller ens “talang”).

  I övrigt är det skräckblandad förtjusning både gällande Sverige och Portugal. Loreens vinstchans må ligga på 82% men det ger mig ingenting. Man sa samma sak om “Cicciolina” i Finland 2020 (eller det var väl 75% eller nåt) och det gick som det gick. Jag kan inte tänka mig NÅGOT MER SVENSKT att tänka “Loreen? Vad märklig hon är – vi ger henne 40 poäng bara” och så skickar vi… Tone istället. Kul.

  Portugal har, likt Sverige, en stark final men jag tvivlar ännu mer på min favorit där. Varför har “Goodnight” ingen hype? Måtte de isf skicka Mimicat, eller i nödfall Claudia. Inte Edmundo bara. Pleeeeease.

 17. Adri

  Även Azerbajdzjan gör mig lite pepp. För rykten säger ju att de faktiskt inte köper sin låt i år! Måtte de ryktena stämma! (det är ingen garanti för bra, men säkerligen intressantare än… “Truth” eller “Fade to black”).

 18. Mikaela

  Ganska positivt första intryck faktiskt. Inte innovativt, väldigt mycket enligt mallen. Den ger också känslan av en artist som sjunger en låt som någon annan skrivit åt honom. Men snyggt i sin genre med en refräng som sätter sig. 6/10 för nu.

 19. Mikaela

  @Adri Haha, jag gillade Truth.

  Hoppas på vad som helst utom Loreen i Sverige. För jag vill inte se mina favoriter i Esc brädade av en sämre låt.

 20. Adri

  Mikaela: Jag vet mycket väl vilka dina favoriter är – och Loreen är bättre. Så det kommer du slippa oavsett svensk representant 😉

 21. Johanna

  @Micke glömde ju. Birdy har jag alltid gillat. Dock har jag svårt att tro att “Raincatcers” är låten de valt för UK. Och om det är den måste de kapa en minut på den….och hur kommer det bli? Jag gillar den dock

  Jag hoppas mer på Rina Sawayama-ryktet (och speciellt om de valt “Holy” till hennes bidrag) för gillar det mesta med henne också!

 22. Adri

  Johanna: Ooooh där sa du något. Jag har inte ens tänkt tanken att det skulle vara “Holy” (och vad jag vet tyder inget på det ännu) men om vi leker med tanken; satan vad fett det hade varit! 🙂

 23. Adri

  Jag försöker dock verkligen hålla mig sansad gällande UK. Kan inte hjälpa att tro att det är exalterade Eurovision-fans som tänker för stort hittills och att UKs representant slutligen blir någon som… typ kom nia i Britain’s Got Talent 2011 eller nåt sånt.

  Det känns bara så weird om det skulle vara Birdy eller Rina. De är ju båda stora sångerskor (visst, de är inte Adele eller Dua Lipa eller så – men de är onekligen bland de större brittiska sångerskorna idag), så jag tycker det är märkligt om det lyckats vara hemligt såhär länge. Men jäklar vad jag hoppas! 🙂

 24. Micke

  @Johanna, glömmer gör vi alla så även jag 🙂 Inte alltid man ser frågorna heller. Jag har tre låtar jag tycker jättemycket om med Birdy vilket nu blir ytterligare än med “Raincatcers”. Kul att du gillar den 🙂 Jag kan väl säga som så att om britterna väljer den så tar möjligen Lettland steget ned från tronen för mig. Det är gränsfall mellan de två.

  Angående dina barn så är det inte så vanligt att barn i den åldern visar intresse för andra länders uttagningar så jag förstår dem 🙂 Min dotter frågade mig för ett tag sedan vilket år jag mest önskat att jag hade levt så jag hade kunnat följa den MF-finalen. Hon frågade också det omvända. Svaret blev samma år 1975. Oj så kul att uppleva “Michelangelo” när den tävlade. Mej oj så tråkigt att uppleva att den fick stryk av Lasse Berghagens sämsta låt någonsin.

  Mitt största intresse var nog runt Milleniumskiftet. Det började nog dippa för ungefär 15 år sen för att avta helt för 10 år sen.

  Har skrivit många gånger om att min absoluta favvis av Sveriges vinnare är 1996. Vad tycker du om den Johanna?

 25. Denis

  Adri, tänker lite som du…
  Vill ha Loreen som vinnare men är orolig för folkets röster. Tänker att folket tänker Jante och ” hon är för stor så vi tar ner henne”
  Eller att man väljer typ Maria Sur för att det är mer typiskt ESC..
  Men samtidigt känns det märkligt i och med att Loreen verkligen är favorit även inom Melloforum på nätet och det var verkligen inte Cornelia förra året..
  Så jag hoppas på juryn fast dom kanske också föredrar annat:)
  Va tror du? Kanske oroar vi oss i onödan:)
  Tror du Loreen ändå vinner?

 26. Adri

  Denis: Jag vet inte jag. Jag hoppas detta inte är att svära i kyrkan. Men jag tror inte Loreens hinder hos tittarna är att hon är ”för stor”. För… jamen hon är väl inte så stor?

  Hon har vunnit ESC en gång. That’s it. Det var elva år sedan, och hon har inte haft en stor hit sen dess. Det finns en hel generation som förmodligen först stöter på Loreen öht nu med ”Tattoo”.

  ”För stor” skulle för mig liksom vara, hmm… jamen Zara Larsson?

  Jag tror mer att hon anses lite ”konstig” och ”flummig”. Framför allt när hon pratar i inslag och sånt.

  Det finns INGENTING svenskar älskar så mycket som slätstrukna män. Tänk på det: Anders Bagge, Tareq Taylor, John Lundvik, Mark Levengood, David Hellenius… Detta är inte artister (enbart) men de har det gemensamma att de är 1. älskade som få och 2. freaking dödstråkiga och ointressanta.

  Loreen är antitesen till dessa män. Om dem andra är ett glas ljummet vatten från en väldigt kalkbelagd kran, så är Loreen… fan vet jag… nåt kryddigt te.

  Ah det var en haltande metafor. Poängen är bara att Loreen är (trots enorm popularitet – just nu iaf) lite ”acquired taste”. Och det finns ingen garanti att svenskar är på det humöret på lördag.

  Ska jag tippa så tippar jag ju henne, men jag vågar faktiskt inte lägga pengar på nåt spel på henne 🙂

  Men… fan det bör vara hon? 🙂

  Annars måtte det vara Maria eller rockbandet (Mariette och Nordman är mina 2-3 platser men de är ju chanslösa).

 27. Micke

  Adri… Såg du det jag sa om att jag hört två låtar nu

 28. Adri

  Micke: Ja men vet inte riktigt vad jag ska säga än. Jag gissar, men vi får se, att du kommer få fler chanser. För det är ju dem två låtarna som är favorittippade. Loreen har 82% vinstchans bland oddsen, de norska bröderna har 10% (så de är inte nära – men de är tvåa).

  Du vill ju inte höra MF-låtar. Därför tipsar jag ju inte längre 🙂 Men om du nu ändå redan har hört ”Tattoo” så kan jag ändå säga detta (men så får du göra vad du vill med infon): jag rekommenderar dig att titta den live 🙂 Loreen är ju en live-sångerska mer än en studioartist.

  Annars får vi se när du återvänder i april, vad du återvänder till. Men mest sannolikt har du redan hört låten (en minut av låten iaf, om norrmännen vinner 🙂 ).

 29. Micke

  @adri, tro mig….jag kommer inte att fråga om tips, Vet hur du känner 🙂 Det var en ren tillfällighet att jag fick höra låten. Förstod ju att förr eller senare så.

  Men det andra du sa däremot chockade mig. Först trodde jag att du skämtade men det dök inte upp måm smilegubbe eller liknande så jag insåg att det var allvar. Ja jädrar om det ska stå mellan de två då vet jag ju i alla fall vem jag hoppas på.

  @Mr A, inte en susning hur du ställde frågan om Bee Gees och Michael jackson. Om du var intresserad eller om det var nån markering eller liknande. Hoppas på det förstnämnda 🙂 Oavsett vilket så svarade jag och vill jag inte ha något hängande som inte är klart innan mitt lilla break så bara så du vet 🙂

 30. Johanna

  @Micke om jag skulle göra en topp 10 över Sveriges bästa ESC-bidrag (svårt!) Så skulle nog minst 5 vara från 90-talet och högst upp på tronen skulle “Den Vilda” stå. Fantastisk låt. Håller än!

 31. Micke

  Johanna… Bästa perioden på 90-talet som jag ser det är 93-96. Ska fylla till en topp 5 tar jag 98 eller 99. Absolut inte 91 och 97. Men som sagt 96 är den bästa vinnaren Sverige någonsin haft. Jag är mest överraskad över att hitta fyra jag gillar på 60-talet

 32. oe

  Detta var en vacker låt, bland de bästa i år. Jag ligger back i år, måste lyssna ordentligt på alla låtar och rangordna dem!

  Förresten har jag glömt tacka Micke och Adri om tipsen på fallna favoriter för ett par veckor sedan. Mina bedömningar:

  Ollie – “Venom” – Rock är inte min genre, men denna har helt klart något, förstår att folk gillar den. Dock ändå helt rätt val av Estland i år.

  Elise Bay – “Love You in a Dream” – Fin låt, och kan säkert växa med fler lyssningar. Men hamnar ändå i skuggan av fjolårets “Death of Us”.

  EYJAA – “I Was Gonna Marry Him” – Oj vilken bra låt, åtminstone i studioversionen älskar jag rösterna. Fin historia också. Vad tänkte danskarna på???

  Harmonija Disonance – “Nevera” – Nej detta var inte för mig. För etniskt antar jag, jobbiga sångröster att lyssna på.

 33. Johanna

  @Micke “Imorgon är en anan dag”, “Den Vilda” “Eloise” och “Kärleken är” skulle garanterat hamna på en topp 10 mello-vinnare hos mig. Troligen “Se på mig” också…men är svårt att ranka så många låtar ju….

 34. Micke

  Oe…. Då får du ta igen nu då så du är laddad för lite tjat här när jag kommer tillbaka i april 🙂 Ja Ollie är outstanding för mig i ESC 2023.

  Johanna…. Sicken tur att du inte sa 1991 och 1997 🙂 Min stora besvikelse är 10-talet där 5 av 10 är som bäst (1/10) i betyg. Vet inte hur du känner om det

 35. Johanna

  @Micke Jag har egentligen bara tyckt vi skickat en kass låt en gång på 10-talet och det var “I can”t go on” fortfarande en skit-låt ärligt talat.

  I övrigt tycket jag vi valt mer eller mindre rätt varje år under den perioden faktiskt

 36. Denis

  Adri, menar att hon är stor just nu. Det kanske folk stör sig på att hon är stor just nu och överallt. Som Cornelia förra året.
  Fast samtidigt vore det konstigt som sagt eftersom alla älskar låten, den mest streamade Mello låten någonsin ju. Om folk tycker hon är konstig hade väl hon inte ens kvalat in till final?
  Så det tror jag inte är problemet utan att folk helt enkelt antar hon vinner och inte röstar eller tycker någon annan är mer lämplig. Jag tror som sagt hon får poäng av alla grupper men om det sen blir högsta poäng av alla vet jag inte..
  Att folk skulle tycka hon är allmänt svårt tror jag heller inte. När hon var med i Över Atlanten var hon väldigt varm och rolig..
  Vilka andra slätstrukna män tror du folk har att välja på i årets final? Tvillingarna:)
  Nordman? Panetoz? Eller kanske Maria Sur, en slätstruken kvinna?

 37. Adri

  Denis: Panetoz och M/M skulle båda få epitetet ”slätstrukna” av mig. Men inga akuta fall liksom. Men de båda känns liksom… översnälla. Naturligtvis ska man vara snäll. Det tycker väl alla? Men när det enda man utstrålar är ”snäll” så är det illa. För snällhet är oftast vare sig kul eller intressant, och kan lätt bli mesigt (som Anders Bagge).

  Nordman och Maria skulle inte få det. Dem båda har ändå nåt personligt, nåt ”rough” i sig. Det är inte sönderputsat tills all edge är borta 🙂

  Årets final är inte så slätstruken. Men som sagt, Anders Bagge. Han och Tareq Taylor (som ryktades få en plats i MF i år. Tack gode Gud att det bara var rykten) är… nämen de mest ointressanta människorna som finns. Och därför är jag 0.00% överraskad över hur populära de är bland svenskar. Anders fick poäng för att han är ”mysgubbe” och inte för låten.

 38. Mr A

  3 av 5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se