ÖsterrikeDen 31:a januari avslöjade TV-bolaget ORF att de internvalt Teya & Salena att få representera Österrike i Eurovision Song Contest 2023. I dag, den 8:e mars, släpptes tävlingsbidraget “Who The Hell Is Edgar?“, se nedan:

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Who The Hell Is Edgar?”, Teya & Salena officiell musikvideo

Schlagerpinglan: Jag är glad att se att Österrike inte kör något “säkert kort” utan satsar på något som lika väl kan uppfattas som fyndigt, humoristiskt och svängigt som ointressant och löjligt. Personligen så tillhör jag skaran som föll direkt för “Who The Hell Is Edgar?” och som har svårt att få “Poe, Poe, Poe, Poe” ur huvudet. 😀

Jag hoppas att ORF lärt sig något om vikten att satsa på starka sångare så att vi inte bara har något imponerande att se fram emot utan att Österrike även har en chans att ta sig till final, något de inte gjort sedan 2018. Lycka till, Teya & Salena och ORF. 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Österrike i ESC 2023” medan de övriga utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Israels internvalda bidrag, “Unicorn” med Noa Kirel, släpps i kväll kl. 21:45 CET via Eurovision YouTube

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Österrikes Eurovision-bidrag 2023”

 1. Johanna

  Det här är ju så camp alltså men det är mycket bättre än jag förväntade mig. Tycker det här är kul på rätt sätt men jag kommer ihåg Österrikes artist från förra året som inte kunde sjunga live och jag är rädd att det blir samma här. Om de kan iscensätta detra bra och rösterna håller kommer detta gå till final ganska lätt från sin semi (med tanke på motståndet kanske inte ens rösterna behöver vara särskilt bra)

 2. Micke

  Johanna… Åtminstone en av tjejerna kan sjunga. Det kan jag lova dig

 3. Adri

  Jag tar tillbaka allt. Det här var ju toppen! 🙂 Det är ju jätteroligt, töntigt som fan men tjejerna omfamnar att det är ju skitlöjligt. Och sen tycker jag det finns delar som rakt av bara är bra. Älskar hooken ”Oh Mio Padre, there’s a ghost in my body”. Den hade nästan fått förekomma oftare, för mitt personliga tycke.

  Tror deffo på final! 🙂 Det är ju trots allt 100% tittarröster i år (i semin) 🙂

 4. Adri

  Om jag måste klaga – vilket ni vet att jag älskar att göra – så är det att denna låt är liksom lite en del av den TikTok-ifiering som sker just nu. Inte bara i Eurovision, utan i musiken överlag. Låtar blir så otroligt korta. Man ser det på radio också, och nu i Eurovision. Att låtar ofta är typ 02.25. Det är en inriktning som jag själv är stark emot.

  Det betyder såklart inte att låtarna är dåliga. Jag gillade ju denna låt. Och även ”Ghosting” i Tjeckiens uttagning, som även den var rejält under tre minuter (tror den var 02.16).

  Men det är en generell utveckling jag är emot. Att låtar bli kortare (och gärna med en dansrutin också, som både denna och ”Ghosting” har) med förhoppningar att kunna bli virala på TikTok.

  Jag har alltid tyckt att treminutersregeln är snäv och velat öka den med… jamen 30-45 sek iaf. Men att det nu istället är närmre till hands att kapa låtarna låååångt innan tre minuter gör mig lite bummed out 🙂

 5. Johanna

  @micke Sicken tur! Jag hoppas ju på denna. Den är ju urlöjlig men jätterolig! Fantastiskt bidrag!

 6. Micke

  Johanna… Jag vet inte om jag är rätt person att bedöma låten då jag känner en av tjejerna. Jag är där du är. Den är urlöjlig men samtidigt jätterolig. Frågan är bara…. Hade jag tyckt det om jag inte hade känt henne. Tycker jag den är bra för att den är det eller för hennes skull

 7. Micke

  @Mr A, jag gör ett försök till här innan jag drar 🙂 Frågan du ställde om Bee Gees och Michael Jackson. Hade du nån speciell tanke med det? 🙂

 8. oe

  Vet verkligen inte vad jag ska tycka om den här låten. Men sämre finns det definitivt i år.

 9. Denis

  När inget annat funkar kör med galna låtar:)
  Jag skojar inte när jag säger det här är det mest intressanta Österrike har varit på åratal. Vem visste att dom kunde vara så roliga?
  Enda problemet är att det finns många galna låtar i år och någon av dom kommer floppa..

 10. Mr A

  @Micke Såg först inläggen nu om Bee Gees och MJ här och i förra inlägget. Du skrev att du inte gilllade falsett och då var det mer en fråga om det var generellt för alla som sjunger falsett eller om det var olika beroende på hur falsetten låter, hur artisten låter och tar falsetten. Tog dessa artister som exempel. Men såg du hade olika exempel på hur falsetten tas av olika artister och inte alla artister med falsett. Så var mest en undran bara.

 11. Micke

  @Mr A, ska vara helt ärlig mot dig. Jag har känt lite konstiga vibbar när det gäller dig här på bloggen. Har försökt skriva till dig ett gäng gånger till dig utan svar. Har funderat lite om du möjligen tyckt illa om något jag sagt här. Är det något jag inte vill så är det att bråka. Gott att du svarade nu så jag fick andra vibbar 🙂 Då släpper jag de tankarna helt så kör vi när jag är tillbaka sen 🙂

  Angående detta med falsett så tycker jag väldigt illa om det. Men det har ju givetvis också med att göra hur det utförs. En del har ju de rösterna och då blir det ju helt annat än om man inte har dem men får för sig att de vill sjunga så.

  Är inget jättefan av vare sig Michael Jackson eller Bee Gees men visst har de en del bra låtar i sin arsenal. I synnerhet då Jacksons Beat it. Finns en annan låt jag gillar med honom men jag har helt glömt vad den heter. Det är i ett fängelse där hela gänget sjunger Hmm…minns inte. Någon här som vet?

 12. Micke

  Vill passa på att önska alla här en jädrigt trevlig MF på lördag och innan och efter. Inte säker hur länge jag skriver ikväll så lika bra att passa på 🙂 Jag vet ju inget låtarna eller ens hur många de är. Har ju hört två varav en var bra och en var hemsk. Enligt vad Adri skrev så är det just de två som kommer att slåss om segern. Är det så säger jag definitivt…För tusan Sverige låt Loreen vinna för den andra var hemsk.

  Sen jädrar att jag hoppas att Birdy är britternas val med Raincatchers. Är det så handlar det för mig om tre länder Britterna då plus Lettland och Frankrike. Sen har Portugal ett starkt startfält så för tusan låt inte Edmundo vinna. För många länder i år som valt det absolut sämsta bidraget i sina uttagningar. Allra värst Tyskland och Danmark.

  Riktigt trevlig MF på er som sagt 🙂

 13. Mikaela

  Det här var inte för mig, känns bara flamsigt. Nonsenstexter kan funka om man har en stark melodi, men det finns inte här. Det enda bra är 2.08-2.35, då verkar det också finnas lite känsla i sången. Tyvärr ogillar jag resten så mycket att det ändå inte blir mer än 4/10.

 14. Mikaela

  Micke, lockar dig att stanna en dag till med detta:

  https://metro.co.uk/2023/03/08/eurovision-2023-heres-when-the-uk-act-is-finally-being-announced-18407715/

 15. Adri

  Nyheter gällande Storbritannien. Källan är The Sun, och det är ju en trashig blaska egentligen. Men de presenterar det som fakta, och inte ens ett rykte.

  Enligt dem kommer inte Birdy representera UK. Inte heller Rina Samayawa. Utan istället Mae Muller.

  En sångerska som är betydligt mindre känd än både Birdy och Rina. Men följande låt gissar jag att väldigt många har hört, då det varit en SUPERSTOR hit i Sverige (obs! hon är alltså kvinnan, inte rapparen):

  https://www.youtube.com/watch?v=GQAOrCOknCY

  Såklart lite antiklimaktiskt när man ändå suttit och hoppats på Rina. Men fortfarande… inte en newbie direkt.

  Och SJÄLVFALLET väntar vi på officiell bekräftelse. Men även om The Sun är blaskigt, så tror jag inte de publicerar nåt utan att ha det liiiiite på fötterna i alla fall. Men vi får se.

 16. Adri

  Hahah om Mikaelas kommentar skulle få Micke att stanna, så tror jag att min skrämde bort honom igen (obs jag skrev min kommentar utan vetskap att Mikaela skulle ta upp det hon också 🙂 ).

  Som sagt, viktigt att säga att BBC inte bekräftat något. Så man kan fortfarande hålla alla befintliga fingrar för Rina (I know I am), men förberedd på Mae Muller nu. We’ll see.

  (Och dömer såklart inte i förväg. Kan bli bra 🙂 Men det är bara en tjej jag är betydligt mindre bekant med 🙂 Inte dåligt i sig).

 17. Mr A

  När jag inte svarar är det för många inlägg här är ibland som uppsatser och jag orkar inte då läsa allt om det är 30 inlägg med diskussioner om samma låt tex så då missar jag en del, speciellt om man måste läsa alla inlägg och sätta sig in i ämnet och då zonar jag ut. När det kommer till listor å dylikt är jag lite för lat. Så har säkert missat massa inlägg. Brukar dock göra en lista när alla låtar är klara.

 18. Micke

  Tycker inte om dig Adri. Jag tycker mycket bättre om Mikaela. Hon förstör inte mina förhoppningar 🙂 Just kiding 🙂 Innerst inne har jag hela tiden haft en känsla av att det är för bra för att vara sant att Birdys låt skulle vara med i ESC.

 19. Micke

  En helt annan sak. Internvalen för Nederländerna och Schweiz växer allt mer faktiskt

 20. Adri

  Micke: Jotack det tror jag alla gör 🙂 Men så länge Pinglan inte svartlistar mig, så kommer jag förbli här 😉 Pga mitt ”riktiga liv” inte erbjuder chanser att prata om ESC. Ända sen förra året tycker min bästa polare om MF, vilket ju är kul iaf. Men det är lång väg kvar 🙂

  Men ah, jag tycker vi inväntar BBCs officiella besked. Jag lade bara ytterligare ett ved på rykteselden 🙂 Ett väldigt tungt ved måhända, but still. Det kanske är Rina trots allt? Eller nån annan? 🙂

  ”Raincatchers” har jag däremot vart skeptisk mot hela tiden. Den är så lång. Men ah… löses det så why not.

 21. Micke

  @Adri, du är omtyckt på bloggen och det vet du mycket väl. Om inte så borde du spärras in för det är så solklart 🙂

  Vet du om jag skulle ranka de fem bästa jag hört sen jag tog tag i ESC på bloggen så blir det fyra som deltar och en som inte deltar men som jag upptäckt enbart eftersom jag är på bloggen.

  Plats 3-5 hade varit

  3. ”Raincatchers”, Birdy
  4. “Aijā“, Sudden Lights
  5. “Évidemment“, La Zarra

  Plats 1 hade delats mellan

  1. “Venom”, Ollie

  och denna som vi pratat om tidigare Adri

  https://www.youtube.com/watch?v=WL8GKNdImcw

  Varför är den inte med i år istället för annat?

 22. Mikaela

  Adri, oroa dig inte, du är en uppskattad person här 🙂

  Tycker inte Maes ev klipp är hemskt, men helt klart en enorm besvikelse när man hoppas på Raincatchers.

 23. Micke

  @Mikaela, tack för info om britternas släpp av bidraget imorgon. Då stannar jag en dag till för jag slutar inte att hoppas på Raincatchers. Där är vi helt överens tjejen 🙂

 24. Adri

  Micke: Håller delvis med dig om internvalen. Fortfarande inte vän med Schweiz. Däremot tycker jag du har rätt om Nederländerna. Den växer. Men den är inte en favorit. Till skillnad från vanligtvis, då jag brukar föredra tjejer, så tycker jag nästan killen borde gjort “Burning daylight” ensam.

  Och så tycker jag låten peakar för tidigt, för det är ju första versen och första refrängen som är bäst. Jag tycker den växer för mycket under tiden. Hade gillat om den var ganska stilla hela vägen.

 25. Mr A

  2 av 5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se