Storbritannien Efter en lång tids tystnad så var det i dag, torsdagen den 9:e mars, äntligen dags för TV-bolaget BBC att presentera den internvalda artist och bidrag som de, tillsammans med TaP Music, valt ut att få representera Storbritannien i Eurovision Song Contest 2023.

Att valet föll på 25-åriga singer-songwritern Mae Muller och hennes “I Wrote A Song” avslöjades på torsdagsmorgonen i “Zoe Ball Breakfast Show” på BBC Radio 2, se den officiella musikvideon nedan. (Källor: eurovision.tv och eurovoix.com)

Mer info om Mae Muller och de övriga låtskrivarna hittar ni hos eurovision.tv

Lyssna på Storbritanniens ESC 2023-bidrag här:

“I Wrote A Song”, Mae Muller officiell musikvideo
(text och musik: Karen Poole, Lewis Thompson, Mae Muller)

Schlagerpinglan: Wow… det här var sannerligen en positiv överraskning. 😀 Jag vet inte riktigt vad jag väntat mig men då det var relativt länge sedan jag fått en låt presenterad för mig som jag inte kunnat sluta lyssna på så är jag otroligt imponerad av årets värdland. 😀

I Wrote A Song” är egentligen en ganska enkel låt… men den var uppenbarligen effektiv och fungerar förvånansvärt väl på mig. Nu håller jag tummarna för att ESC-publiken hör det jag hör så att Storbritanniens fina placering förra året inte visar sig vara en engångsföreteelse. Lycka till, Mae Muller och BBC. 😀

Mer om Storbritanniens ESC 2023-förberedelser hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2023” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2023”

 1. Johanna

  Nej men denna är ju mycket bättre än Israels bidrag i samma genre. Men min farhåga med sådana här låtar är hur de blir live. Det är sällan det blir riktigt bra.

  Men bra låt, refräng som fastnar, helt ok text och inget jäkla dansbreak. Den har någonting och den kommer nog inte sist iaf…

 2. Micke

  @Adri, kolla väldigt noga på detta nu. Du hävdar, med viss rätt, att jag och Johanna har väldigt lika smak. Här har hon och jag definitivt inte samma smak 🙂

  Israel och Storbritanniens bidrag är exempel på en genre jag har väldigt svårt för. Men medan britterna kör den vanliga Da-da-da-da-da-I Da-da-da-da-da-I-stilen så lyckas Israel faktiskt fånga mitt intresse. Det gör som sagt definitivt inte britterna. Ser att tjejerna här tydligen gillar bidraget så jag avstår mer kommentarer om bristerna på bidraget. Att jag säger allt detta betyder dock inte att jag tycker bidraget är dåligt. Inte alls, bara slätstruket. Men godkänt men inte mer

  Where did you go Birdy?????????????????

 3. Micke

  @Pinglan, har du möjligen någon koll på om något av de kvarvarande bidragen kan dyka upp senast imorgon?

 4. Adri

  Micke: Albaniens slut-version kommer imorgon. Enligt Eurovoix.com kommer även Greklands låt faktiskt släppas imorgon! 🙂 Trodde det skulle dröja längre än så.

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… Greklands bidrag lär komma i morgon men de andra har jag inte läst något om, kan m.a.o. dyka upp när som helst. 🙂

 6. Micke

  Ok tack ni båda två. Får se om jag inväntar Grekland då 🙂

 7. oe

  Efter första lyssningen känns det som att detta är en av årets bästa låtar 😀

 8. Denis

  Låter som en låt som hämtad från Brittiska topplistan, och det är bara bra!
  Vad kul att britterna äntligen skärpt sig och tar ESC på allvar..
  Bra feel good upp tempo låt som sätter sig. Och hon kan sjunga live, varit förband till Littke Mix

 9. Johanna

  @Micke Ja alltså detta är ju min sämsta genre med generellt sett men den här fastnade direkt. Och jag rankar den nog inte högre än typ 12-13 någonstans såhär långt men jag har liksom Pinglan inte riktigt kunnat sluta lyssna på denba TROTS att jag på pappret borde ogilla det

 10. Mr A

  3 av 5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se