AzerbajdzjanDen 9:e mars avslöjade TV-bolaget İctimai att de gjort ett internval och kommer att skicka TuralTuranX som Azerbajdzjans representant i Eurovision Song Contest 2023.

Tävlingsbidraget, “Tell Me More“, släpptes däremot inte förrän måndagen den 13:e mars, se den officiella musikvideon nedan.

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Tell Me More”, TuralTuranX officiell musikvideo
(text och musik: Nihad Aliyev, Tunar Taghiyev, Tural Baghmanov, Turan Baghmanov)

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av “Tell Me More” är svagt positivt då det egentligen inte är en genre som jag gillar alltför mycket… men det fanns likväl något lockande med den. Dessutom ska bli väldigt intressant att se hur bidraget kommer att presenteras i Liverpool. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2023“ medan de övriga utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2023”

 1. Mr A

  Nja indie Brittpop 90-tal typ, inte min kopp te, 2 av 5.

 2. Adri

  Kul att Azerbajdzjan gör något annorlunda 🙂 Jag gillar detta. Den låter lite som en av mina favoritlåtar – ”Kiss me” med Six Pence None the Richer.

  Det är en ganska bra låt, tycker jag! 🙂 Funkar för mig. Men jag inser att den förmodligen riskerar semins sistaplats. För i en semi som är så himla färgstark som semi 1 faktiskt är, så är denna inte så värst konkurrenskraftig.

  Och det är tråkigt om det slutar så när Azerbajdzjan satsar lite inhemskt for once 🙂

 3. Johanna

  Nämän den här är ju underbar. Gillar den skarpt och tänker tväremot Adri att den visst kan ha en chans att ta sig vidare just på grund av att den är lite nedtonad och inte så “out there” som många av de andra låtarna i semi 1. Den kommer isf ta Schweiz eller Nederländernas plats tror jag. För det är väl i stort sett de 3 mest easy listening låtarna i semi 2.

 4. Adri

  Vänta, nu är alltså hela semi 1 klara för ESC. Kul. Då kan man börja tippa! 🙂

  Saker händer i försäsongen och yada yada yada…. men idag tippar jag att finalisterna från semi 1 blir:

  • Norge
  • Serbien
  • Tjeckien
  • Finland
  • Israel
  • Moldavien
  • Sverige
  • Lettland
  • Portugal

  En till… vem tar den sista finalplatsen… jag säger: Nederländerna.

  Det innebär då utslagning för:
  • Irland
  • Kroatien
  • Malta
  • Azerbajdzjan
  • Schweiz

  Men det är en galet svår semi. För inget här skriker ju ”sistaplats” utan allt låter som nåt som ev skulle kunna nå final. På ren instinkt gissar jag nog att den med lägst finalchans ev är Schweiz.

  Och de enda jag känner mig fullkomligt övertygade når finalen är typ de tre nordiska länderna, Serbien och Moldavien.

  Så… öppet fält coming up! 🙂

 5. Mikaela

  Adri, är du inte lite optimistisk nu? För jag tror Lettland är helt chanslösa. Jag tror definitivt Schweiz istället för Lettland. Nederländerna kan gå vidare om de har ett snyggt nummer (troligt), men Malta kan faktiskt ta platsen istället.

  …också kanske lite optimistiskt tänkt 😀

  Irland skriker sistaplats för mig. Inte för att det är dåligt, men för att det är så väldigt mycket mer anonymt än resten.

 6. Adri

  Mikaela: Vi får se hur buzzet utvecklas under säsongen. Jag ristar absolut inte in min tippning i sten. Men här idag tippar jag Lettland till final.

  Kollar man hela startfältet så sticker den ändå ut. Den är ganska lågmäld i sällskapet, men inte lika lågmäld som exempelvis Azerbajdzjan. Och mer karaktär i den än i Irlands ”rock”-låt.

  Men alltså – de är absolut inte garanterade en finalplats. Men jag ser de inte som uträknade 🙂

  Varje år finns det ju ”shock qualifiers”. Och det betyder ju även att låtar åker ut, trots att de tippas gå vidare.

  I år tror jag en sån låt kan vara Tjeckiens. Beroende på hur den framställs på scenen. Det vi såg i ESCZ tror jag inte kan glida till en final.

  Så det är många beståndsdelar kvar att se till, men jag ser mig inte som dunderoptimistisk 🙂

  Ser dock alla mina utslagna är manliga akter. Det kanske kanske är lite bias från mig iom att jag föredrar kvinnliga röster, men samtidigt så finns bara 5 helkvinnliga akter i denna semi, 1 gender-blended duett och 9 helmanliga akter.

  Så med den överrepresentationen tror jag ev det är sannolikt att all-male acts blir de som åker ut.

 7. Johanna

  Jag tippar att Schweiz, Sverige, Finland, Israel, Norge, Serbien, Nederländerna, Tjeckien (även om jag tror detta är den fan-favorit som kommer floppa hårdast) Sedan är jag inte alls säker på att Moldavien når finalen. Kommer vanliga svennar och Schweizare t.ex rösta på detta? Är inte alls säker men tippar ändå in den med i finalen

  Min sista finalist just nu skulle jag tippa Malta men vem som helst kan ju faktiskt knipa den.

  Vidare tror jag Schweiz är en säkrare finalistän både Nederländerna och Moldavien och eventuellt Israel med. Får se hur tippningen står sig.

 8. Johanna

  Den jag tror har absolut minst chans på final är Portugal. Tror både Lettland och Irland samt Azerbadjsjan har större chans än den faktiskt.

 9. Mikaela

  Azerbajdzjan då. Första två minuterna känns The Streets med lätt Beatles-flört, och det är verkligen ospännande. Sen kommer ett bra stick vid 2.02 och en Ultra-Beatles-vändning vid 2.23 som jag också gillar skarpt!

  Men allt tillsammans är ändå mest brokigt. Charmigt men lättglömt. 5/10

 10. Shakhira

  Jag tror att Azerbaijan har helt underbart låt!!!! Min favorit sång! Hoppas att de vinner Eurovision!!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se