Georgiens Eurovision-bidrag 2023

2023-03-16 (torsdag)

Georgien Den 2:a februari utropades vinnaren av The Voice Georgia och det stod klart att det blir Iru Khechanovi som får representera Georgien och TV-bolaget GPB i Eurovision Song Contest 2023.

I dag, torsdagen den 16:e mars, släpptes tävlingsbidraget “Echo” i form av dess tillhörande officiella musikvideo, se nedan.

Lyssna på Georgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Echo”, Iru officiell musikvideo
(text och musik: Beni Kadagidze, Iru Khechanovi, George Kukhianidze)

Schlagerpinglan: Även om Georgien ofta skickar bidrag som inledningsvis inte riktigt faller mig i smaken (och i år var inget undantag) så uppskattar jag att de inte endast skickar på pappret “säkra” låtar utan vågar testa lite allt möjligt. Ibland räcker det inte ända fram (senast de var i final var 2016) men vissa bidrag har visat sig ha en förmåga att växa till sig och bli riktiga pärlor. Vad “Echo” till slut blir återstår att se. 😀

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Georgien i ESC 2023“ medan de övriga utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Georgiens Eurovision-bidrag 2023”

 1. Mikaela

  Copy paste:

  Georgien är lite av ett hjärteland i sammanhanget för mig. Midnight gold från 2016 tillhör musikgenren som jag lyssnar på utanför tävlingen, och är min 2a nånsin i ESC efter Zitti e buoni. Gillade också alla Georgiens bidrag 2019-2022. Så hade förväntningar på årets låt.

  Melodin i refrängen har nåt intressant. Men resten är bara dåligt, och texten består av slumpmässiga meningar utan budskap. Känslan är att man fyllt melodin med ord, vilka ord som helst, och sånt ogillar jag.
  Blev berörd av Armenien, men blir inte berörd här. 5/10, godkänd enbart pga melodin i refrängen.

 2. Adri

  Jag tror iaf att Georgien återvänder till finalen. Alltid nåt 🙂

  En mycket märklig låt. Armenien hade varit mycket mer “saving the best for last”.

  Det är inte ovanligt att vers och refräng kontrasterar varandra, men kontrasterna i kraft är nästan för stora i Georgiens låt. Versen så minimalistisk att det angränsar till bakgrundsljud och refrängen skrikig. Men det är absolut inte ospännande Alltid finns nån silver lining.

  Det blir 24:e plats på min topp 37 – for now.

 3. Johanna

  Nej men jag som såg fram emot detta men här är ännu en krånglig låt som ska vara cool och modern men mest blir jobbig (se också Spanien och Armenien) inget för mig.

  Dock tror jag nog den kommer till final även om den absolut inte förtjänar det. Jag hoppas att den växer till sig på vägen…

 4. Mr A

  Vilken artsy låt. 2 av 5.

  Nu bara Italiens nya version kvar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se