ESC2023 Schlagerpinglan: Vi närmar oss perioden då det är dags att gå igenom de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2023 ett efter ett, men innan dess så har jag en del klassiska personliga topplistor att presentera.

Först ut är min personlig topplista av bidragen från Big Five-länderna, d.v.s. de länder som alltid är garanterade en plats i finalen: Italien, Spanien, Tyskland, Storbritannien och Frankrike, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

Ett av Big Five-ländernas bidrag i ESC 2023:

Slo mo”, Chanel – Spanien

Schlagerpinglans topplista av Big Five-bidragen i ESC 2023 (2023-03-27):
Storbritannien 1. Storbritannien: I Wrote A Song“, Mae Muller
Frankrike 2. Frankrike: Évidemment“, La Zarra
Italien 3. Italien: Due vite“, Marco Mengoni
Tyskland 4. Tyskland: Blood & Glitter“, Lord Of The Lost
Spanien 5. Spanien: Eaea“, Blanca Paloma

Schlagerpinglan: Jag tycker att det är riktigt roligt att se att Big Five-länderna fortsätter att imponera. Två av bidragen har jag bland mina personliga favoriter, två andra anser jag vara helt OK medan det i nuläget endast är ett bidrag som inte alls faller mig i smaken. Inget dåligt betyg för denna finalklara samling länder. 😀

Se även: Samtliga länders ESC 2023-förberedelser och utvalda ESC 2023-bidrag här

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2023: Alla Big Five-ländernas bidrag”

 1. HW

  Här var vi inte riktigt överens, Pinglan 🙂
  Min ranking:

  1. Spanien
  2. Italien
  3. Tyskland
  4. Frankrike
  5. Storbritannien

  Jag tycker ändå big 5-länderna har steppat upp jämfört med förra året, inget här är direkt dåligt. Spanien är riktigt bra och unikt. Italien och Frankrike är kvalitet även om det inte är min genre. Tyskland är dock tvärtom, det är min genre, men inte ett av de bättre exemplen på den tyvärr 🙂
  Storbritannien är den jag gillar minst, men jag tycker inte den är någon 0-poängslåt, tycker bara låten är ganska tråkig trots att det är upptempo.

 2. Sarah

  Älskar
  1. Spanien
  2. Frankrike

  Bra
  3. Storbritannien

  Meh
  4. Italien

  Dålig
  5. Tyskland

 3. Zacke

  Tre riktigt bra bidrag och två som inte faller mig i smaken.

  1: Italien (3)
  2: Frankrike (7)
  3: Storbritannien (8)

  4: Spanien (27)
  5: Tyskland (32)

 4. Adri

  1. Frankrike

  2. Storbritannien

  3. Italien
  4. Spanien
  5. Tyskland

 5. K2

  1. Italien
  2. Frankrike

  3. Spanien
  4. Storbritannien

  5. Tyskland

 6. Denis

  1: Italien gör saker med mig. Bra saker. Vilken låt, bättre än hans förra låt. 8/10.

  2: Storbritannien. En perfekt host entry. Kul, modern, kaxig och catchy. 7/10

  3: Frankrike. Har aldrig fastnat för denna riktigt. Känns som om man försökt blanda varje fransk artist och lagt till Lady Gaga och Kylie Minogue. Ändå blir resultatet bara en vanlig låt. 7/10.

  4: Spanien. Återigen något jag inte fastnat förr. Tycker mest det är tjatigt, repetitivt och skrikigt. Blir mest jobbigt och plågsamt. Och om man klagar på att Loreen bara är ett visuellt nummer då är väl det här ännu mer ett nummer som lever på det visuella.. 6/10

  Tyskland: Det är kul att Tyskland åtminstone är intressanta, till skillnad från alla andra år..
  Årets gulity pleasure tycker jag! En låt som man spelar ändå trots att den förmodligen hamnar bland dom sista. Det här är så camp att man måste gilla det!
  5/10

 7. Anton

  1. Storbritannien (4)
  2. Frankrike (6)
  3. Italien (14)
  4. Spanien (27)
  5. Tyskland (37)

 8. Johanna

  Starka big 5 låtar i år (ja några av de iaf)

  1. Frankrike (1 på min totala ranking)
  2. Italien (3 på min totala ranking)
  3. Storbritannien (5 på min totala ranking)

  4. Tyskland (25 på min totala ranking)

  5. Spanien (31 påmin totala ranking och då är jag snäll, kan mycket väl åka ner en bit till innan finaleb)

 9. oe

  1. Storbritannien
  2. Frankrike
  3. Italien

  4. Spanien
  5. Tyskland

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se