ESC2023 I dag har Eurovision Song Contest 2023 sin officiella invigning och som vanligt så sänds det direkt från den inledande röda-mattan-vandringen (som var blå 2018, orange 2019 och turkos 2021, 2022 och 2023) som de tävlande artisterna och delegationerna genomför.

Efter mattvandringen blir deltagarna välkomnade i St George’s Hall av Joanne Anderson (Liverpools borgmästare), Martin Österdahl (ESC Executive Supervisor) samt representanter för värd-TV-bolagen BBC och UA:PBC.

Timur Miroshnychenko och Sam Quek kommer att vara värdar för invigningen och sändningen kan följas direkt, från ca kl. 16:00 CEST, via den officiella Eurovision YouTube-kanalen, se nedan. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Följ öppningsceremonin och turkosa mattan-vandringen inför ESC 2023:

Eurovision Song Contest 2023 Turquoise Carpet | Live Stream | Eurovision 2023
(eurovision.tv – Scheduled for May 7, 2023)

Schlagerpinglan: Då var vi helt plötsligt framme vid invigningen av Eurovision Song Contest 2023 och medan artisterna och delegationerna är redo för de sista repetitionerna så är jag fortfarande i full färd med att förbereda mig inför den stundande tävlingen. Jag kommer därför att fortsätta att lägga ut små presentationer av bidragen under sändningens gång (observera att jag låter invignings-inlägget ligga överst så de nya inläggen hamnar under det). 😀

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-eftermiddag och hoppas att den även ska lyckas få eftersläntrare som mig att inse att det faktiskt bara är några dagar kvar innan Eurovision Song Contest 2023 drar igång på allvar. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Invigningen av Eurovision Song Contest 2023”

  1. Johanna

    Den officiella inledningen på ESC för mig. Lika kul varje år och i år var det ockdå hyfsat effektivt.

  2. Schlagerpinglan

    @Johanna, Instämmer. Nu känns det som att ESC 2023 närmar sig. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se