ESC 2023 Schlagerpinglan: Nu när vi har fått fram resultaten från både den första och andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2023 och startordningen avslöjats så kan repetitionerna inför den avgörande finalen inledas.

I dag, fredag, kommer finalen att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det återigen är dags för livesändning klockan 21:00.

Till skillnad från repen inför semifinalerna så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. Dessa röster, samt tittarnas röster, kommer att presenteras var för sig under lördagens final. Hur de olika jurygrupperna röstat får vi däremot inte reda på förrän efter finalen.

Startordningen i ESC 2023-finalen:
Final-startordning
(Grafik lånad av eurovision.tv)

Repetitionsschema fredagen den 12:e maj 2023, Finalen:
10:00-12:00 Finalens flaggparad
13:00-17:45 Dress Rehearsal 1, Finalen
21:00-01:00 Jury Show, Finalen (juryn röstar)
Repetitionsschema lördagen den 13:e maj 2023, Finalen:
14:00-18:00 Dress Rehearsal 3, Finalen
(kl. 19:00 – Marcel Bezençon AwardsLIVE)
(Christer Björkman delar ut tre priser till några av ESC 2023-deltagarna,
utsedda av media, kommentatorerna samt de deltagande låtskrivarna.
)
21:00-01:00 Eurovision Song Contest 2023 FinalenLIVE (tittarna röstar)
ca 01:05 PresskonferensLIVE – med vinnaren / vinnarna
(Källa: eurovisionworld.com)

Se klipp från de inledande repetitionerna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7

Schlagerpinglan: Uppladdningen inför finalen kommer jag att lägga upp på samma sätt som inför semifinalerna. D.v.s. att jag under lördagen presenterar mina final-favoriter, vilka bidrag jag tror mest på samt ett sammanfattande info-inlägg. Jag börjar dock finaldagen med en sista koll på oddsen. (Innan dess planerar jag att få ut de sex presentationerna av direkt-till-final-bidragen). På återseende. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Eurovision 2023: Tiderna för finalens repetitioner”

 1. Mr A

  Får man reda på voting order innan?

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tidigare år så har röstpresentationsordningen dykt upp strax före finalen. Jag har inte läst något om att det skulle vara ändrat så jag håller utkik och rapporterar (vid det laget ska jag vara klar med alla förberedelser). 😀

 3. Mikaela

  Jag kommer att heja på:

  – Finland
  Min vinnare. Han har allt utom en bra röst, men låten, numret och hans galna scenpersona kombinerat med en ödmjuk personlighet utanför scenen gör att det är okej.

  – Litauen
  Jag tycker väldigt bra om låten och om henne. Det är Stay som jag sjunger på oftast från årets låtar (och, oundvikligt “Poe Poe Poe Poe Poe”)

  – Albanien
  Har växt från medelmåttig etnodänga till en väldigt melodiös och medryckande låt med ett varmt framträdande.

  – Spanien
  Har växt från outhärdligt till hypnotiserande vackert. Jag älskar numret från början till slut, jag är betagen av Blanca. Det hon gör är 100 gånger mer imponerande än diverse utmanande danser i andra nummer.

  – Slovenien
  Jag är fortfarande inte jätteglad i låten, men bandet är underbart och jag vill dem väl.

 4. Micke

  @Mikaela, jädrar så kul att du hittat det jag hittat i spanska bidraget. Helt underbart bidrag. Just nu tvåa men Frankrike får börja se upp. Också kul att du hittat Litauen

 5. Mikaela

  @Micke Tycker Frankrike har klass och talang, men blir inte lika knockad av framträdandet som med Spanien. Men de båda är bäst av big 5.

 6. Mikaela

  Storbritannien däremot känns som ett dåligt planerat framträdande. Jag förstår varken show eller kläder. Synd, för jag tycker låten är rätt bra, med en särskilt snygg brygga.

 7. Adri

  Mikaela: Ah jag är så besviken på UK hittills. Det kommer inte rädda allting, men fasen vad jag hoppas de har skaffat en kör till Mae! För ljudet är så… tomt, och hon är så låg. Blev lite bättre mot slutet, men jag behöver mer kraft.

 8. Denis

  Ja, jag håller iallafall på Loreen. Nån måste ju:)
  Uländska Bloggar om genrepet skriver att det gick riktigt riktigt bra för Lorpan. Äntligen visade BBC runorna så hoppas dom gör det ikväll också.
  Men blir ju inte sur om Finland vinner, vi är ju ändå goda grannar!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se