Tyskland TV-bolaget NDR avslöjade redan i maj 2023 att Tyskland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2024. Bidraget ska att utses genom den nationella uttagningen “Das Deutsche Finale 2024” som ska sändas live i Das Erste, eurovision.de och ARD Mediathek den 16:e februari 2024, se mer info nedan.

Tysklands uttagningsmetod inför Eurovision Song Contest 2024:
Das Deutsche Finale 2024
Das Deutsche Finale 2024 (Grafik lånad från ESC Deutschland X)

Schemat för “Das Deutsche Finale 2024”:

7:e september – 5:e oktober NDR tar emot ansökningar
? Finalbidragen presenteras
16:e februari Final

Tysklands nationella ESC 2024-uttagning i korthet:

NDR har bekräftat att Tyskland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2024 samt att de kommer att utes landets tävlingbidrag genom den nationella uttagningen “Das Deutsche Finale 2024”.
Tyskland tillhör The Big Five (tillsammans med Italien, Frankrike, Storbritannien och Spanien) som betalar mest till ESC av deltagarländerna och är förkvalificerade till finalen.
Den 7:e september – 5:e oktober kan intresserade artister anmäla sina bidrag via formuläret hos eurovision.de, där det även finns regler samt frågor och svar (på tyska).
Precis som vid den förra tyska uttagningen så kan intresserade även anmäla sig via TikTok. Denna gång är det #EurovisionGermany2024 man ska använda sig av för att ha en chans att få delta i den tyska finalen.
För att vara kvalificerad att delta ska artisten vara minst 16 år, låten inte vara längre än 3 minuter och inte utgiven innan den 1:a september i år. Vidare är alla språk tillåtna.
(Källor: eurovision.de och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Om man bortser från 2018, då Tyskland fick en imponerande 4:e-plats med “You Let Me Walk Alone” och Michael Schulte, så har landet placerat sig i botten av resultatlistan de senaste sex gångerna de tävlat. Detta har fått rykten att börja cirkulera om att NDR kan tänkas vilja dra sig ur ESC 2025 och lämna över ansvaret för tävlingen till ett annat TV-bolag.

Oavsett om detta stämmer eller ej så håller jag tummarna för att ESC 2024 blir en lyckosam tävling för Tyskland så att det hela inte eskalerar och resulterar i att landet helt försvinner från tävlingen. De senaste åren har de kanske inte skickat så många bidrag som jag personligen gillat… men hoppet lever om att de förr eller senare ska ta sig ur svackan och återigen börja leverera starka ESC-bidrag. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se