AlbanienSchlagerpinglan: De 31 bidrag som tävlar i Festivali i Këngës 62, den nationella uttagning som kommer att utse Albaniens representant i Eurovision Song Contest 2024, presenterades inte förrän på festivalkvällarna så det är inte så länge vi har kunnat lyssna på dem.

Jag har dock följt live-showernatisdags– och onsdagskvällen och därefter lyssnat in mig lite mer på bidragen och känner mig nu relativt redo att sammanställa min personliga topp-tio-lista, vilken ni kan se här nedan.

“Festivali i Këngës” är lite speciell då vissa bidrag är förkvalificierade till finalen medan andra röstas vidare av en jury, se resultatet här. Detta gäller dock bara tävlingen om vem som blir juryns festivalvinnare.

Vem som blir Albaniens representant i Eurovision Song Contest 2024 utses däremot av tittarna och där är fortfarande samtliga 31 bidrag kvar i tävlingen, se nedan.

Ett av de tävlande bidragen i Albaniens Fest 62:

Në ëndërr”, Tiri Gjoci

Schlagerpinglans “Festivali i Këngës 62”-topp-10, 2023-12-22:
1. Në ëndërr“, Tiri Gjoci (finalist – förkvalificerad)
2. Mars“, Elsa Lila (finalist – förkvalificerad)
3. Nan’“, Anduel Kovaci (finalist – förkvalificerad)
4. Një kujtim“, Eldis Arrnjeti (finalist – förkvalificerad)
5. Për veten“, Michela Paluca (finalist – nykomling)
6. Ti“, Jasmina Hako (juryutröstad – nykomling)
7. Askush si ty“, Stivi Ushe (juryutröstad – nykomling)
8. Nuk jemi ne“, Melodajn Mancaku (finalist – förkvalificerad)
9. Herë pas here“, Andi Tanko (finalist – förkvalificerad)
10. Unë“, Olsi Ballta (juryutröstad – nykomling)
Övriga bidrag: (i den ordning de presenterats i FiK)
Kväll 1:
Zemrën n’dorë“, Besa Kokëdhima (finalist – förkvalificerad)
Çmendur“, Mal Retkoceri (finalist – nykomling)
S’mund t’fitoj pa ty“, Shpat Deda (finalist – nykomling)
Evol“, Jehona Ponari (juryutröstad – nykomling)
Edhe nje here“, PeterPan Quartet (finalist – nykomling)
Melos“, Festina Mejzini (finalist – förkvalificerad)
2073“, Kastro Zizo (finalist – förkvalificerad)
Përsëritja“, Luan Durmishi (juryutröstad – nykomling)
Uragan“, Sergio Hajdini (finalist – förkvalificerad)
Dua të rri me ty“, Santino De Bartolo (juryutröstad – nykomling)
Asaj“, Olimpia Smajlaj (finalist – förkvalificerad)
Kväll 2:
Mbinatyrale“, Big Basta & Vesa Luma (finalist – förkvalificerad)
Pikturë“, Kleansa Susaj (finalist – nykomling)
Ajër“, Eden Baja (juryutröstad – nykomling)
Jetën n’Skaj“, Erina and The Elementals (finalist – nykomling)
Me prit“, Irma Lepori (finalist – nykomling)
Zgjohu“, Arsi Bako (finalist – förkvalificerad)
Esenciale“, Besa Krasniqi (finalist – förkvalificerad)
Çdo gjë mbaroi“, Bledi Kaso (juryutröstad – nykomling)
Horizonti i ëndrrave“, Troy Band (juryutröstad – nykomling)
Vetëm ty“, Martina Serreqi (finalist – nykomling)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på de 31 bidrag som presenterats under festivalens två inledande kvällar så har jag kommit fram till att det finns speciellt fyra bidrag som tilltalar mig mer än de övriga och bland dem hittar jag två personliga favoriter. 😀

Tiri Gjoci är en artist jag haft som personlig favorit i tidigare upplagor av den albanska uttagningen. 2018 kom han någonstans mellan 4:e och 14:e-plats med “Orë e ndalur” medan han blev delad 8:a med “Me gotën bosh” 2020. Nu hoppas jag på en betydligt bättre placering 2024. 😀

Elsa Lila vann förra årets festival med sin “Evita” (juryröster) men tittarna valde i sin tur att skicka Albina dhe familja Kelmendi och “Duje” till ESC 2023, vilket jag tyckte var två bra val. I år har jag dock inget emot att se att det blir Elsa Lila som får ESC-biljetten. 😀

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2024-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Albanien 2024: Lyssna på “Festivali i Këngës 62”-bidragen”

 1. Adri

  Jag har sagt vad jag behövde under ett annat inlägg. Mitt stöd är helt klart fortfarande hos Luan, även om hoppets låga brinner otroligt otroligt svagt nu när juryn skickat ut honom innan final.

  Är Luan så fantastisk? Nej. Absolut inte. Mer bara det att resterande 30 låtar… är samtliga under medel. Hur kan Albaniens standard vara så låga i år? Jag saknar FiK 2018/2019 typ. Då var det banger på banger.

  Nu är det crap på crap, och min vinnare är istället faktiskt bara ”rätt bra” vilket tyvärr blir till en överlägsen vinnare i min bok.

  Aja. Heja Luan – trots motgångarna. De andra 30? Tack för visat intresse. Men ni har noll att komma med.

 2. Micke

  Eldis Arrnjeti now and forever 🙂

 3. Micke

  Känns som om Johanna är enda hoppet här 🙂

 4. Nathalie

  Min första kommentar på mycket länge.
  Egentligen är jag besviken när det kommer till de albanska bidragen som jag brukar tycka bättre om. Jag är dock helt enig med dig Pinglan angående de två bästa bidragen.
  Elsa Lilas låt hör till de bästa- men kanske att jag tycker att hon är bättre i sig som sångerska än låten? Men absolut en av de bättre!
  Tiri Gjoci som var den manliga bakgrundssångaren bakom Jonida Maliqi är min självklara favorit och jag tycker hans låt är riktigt bra.
  Jag skulle dock gissa att juryn åter kommer välja Elsa som vinnare.
  Och folken väljer antar jag Luan- men jag är inte helt säker på vad jag tycker om det?
  Klädnörden i mig vill poängtera vad fult klädda de kvinnliga artisterna är- känns ganska så omodernt. Programledarna däremot…

 5. Micke

  Välkommen tillbaka Nathalie. Synd bara att du inte nämner min favvis 🙂 Men välkommen åter 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Välkommen tillbaka. Roligt att höra från någon med god smak. 😉 Jag tror precis som du att juryn väljer Elsa Lila men tittarna har jag svårt att pinpointa. Jag tror dock inte att det blir Tiri Gjoci men man kan ju alltid hoppas (om det nu inte blir Elsa Lila där med). 😀

 7. Johanna

  Eldis, Elsa, Tiri Gjoci, Andual och sedan Olimpia och Stivi om tittarna röstar på honom. Och jag tycker tvärtom mot Adri att det är ovanligt hög standard i år då Albanien är ett land jag sällan gillar i tävlingen. Luan är ok också men skulle nog bli rankad utanför final i min slutgiltiga topp tror jag.

 8. Micke

  Anka vann bland Wildcard-bidragen i Ukraina. Rätt låt som jag ser det 🙂

 9. Micke

  TOPP 10:

  1. “Një kujtim“, Eldis Arrnjeti
  ————–
  ————–
  2. “Në ëndërr“, Tiri Gjoci
  3. “Nan’“, Anduel Kovaci
  4. “Mars“, Elsa Lila
  5. “Horizonti i ëndrrave“, Troy Band
  ————–
  6. “Askush si ty“, Stivi Ushe
  7. “Për veten“, Michela Paluca
  8. “Evol“, Jehona Ponari
  9.“Nuk jemi ne“, Melodajn Mancaku
  10. “Ti“, Jasmina Hako

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se