EstlandPå lördagskvällen den 20:e januari, avgjordes semifinalen av Eesti Laul 2024. 15 bidrag tävlade om fem platser i finalen den 17:e februari (dit redan 5 bidrag är förkvalificerade) där Estlands bidrag i Eurovision Song Contest 2024 ska utses.

50/50 jury- och tittarröster utsåg först tre finalister innan tittarna själva fick utse de sista två finalisterna. Se resultatet och länkar till framträdandena här nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i Estlands “Eesti Laul 2024” – Semifinalen

My Friend“, Ollie

Resultatet “Eesti Laul 2024” – Semifinal, 20:e januari

Till Final (50/50 jury- och tittarröster):
Hold Me Now“, Ewert and the Two Dragons (jury-favorit)
My Friend“, Ollie
(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi“, 5miinust & Puuluup
Till Final (100% tittarröster):
Korra veel“, Peter Põder
Serotoniin“, Anet Vaikmaa
Ute ur tävlingen (i startordning):
No Dog On a Leash“, Inga (jury-favorit)
I Don’t Know About You“, Yonna
Oblivion“, Cartoon & Ewert Sundja (jury-favorit)
Wunderbar“, Traffic
Dreaming“, Ingmar
Here’s Where I Draw the Line“, Laura
Be Good“, Sofia Rubina
Vetevaim“, Antsud
Lately“, Silver Jusilo
FOMO“, Cecilia
(Källa: ERR)

Schlagerpinglan: För ovanlighetens skull så bevarade jag överraskningsmomentet av Eesti Laul-semifinalen genom att inte lyssna in mig på bidragen på förhand, vilket visade sig vara väldigt underhållande.

Jag upptäckte att “My Friend” med Ollie var det bidrag som jag tyckte var överlägset bäst. Hade jag endast fått med mig det bidraget av mina favoriter så hade jag varit nöjd. 😀

Nu slutade det dock betydligt roligare än så då fyra av fem personliga favoriter fick dela på finalbiljetterna. Helt perfekt (enligt min smak) vore det om Traffic fått gå till final i stället för Peter Põder men då jag även gillade “Korra veel” så klagar jag knappast. Vissa tävlingar slutar bättre än andra. 😀

Finalen av Eesti Laul 2024 avgörs den 17:e februari och de 5 bidrag som är direktkvalificerade dit kan ni lyssna på här.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Estland 2024: Resultatet av “Eesti Laul” – Semifinalen”

 1. Johanna

  Bra resultat! Bäst är att jag aldrig behöver höra “Fomo” igen.

  Älskar “My friend” och “Serotoniin” så mycket! Men gillar alla finalisterna från semin faktiskt!

 2. Adri

  Bara ge vinsten till 5miinust & Puuluup, och sen stänger vi dörren för denna Eesti Laul för evigt!

 3. Micke

  Årets tillsammans med Spaniens den bästa uttagningen. Att åtta av mina tio favvisar är bland de tio finalisterna gör ju inte saken sämre. Sen att uttagningens i särklass sämsta låt “Fomo” mot alla tips missade final lyfter ju det hela än mer 🙂 Kan de bara hålla 5miinust & Puuluup och Peter Põder ifrån vinst så kan jag inte bli annat än nöjd

 4. Johanna

  @micke 5miinust & puuluup lär vinna den här uttagningen och de.är min no 5 här så hade varit ok. Men vill helst se Ollie eller Anet som vinnare. Även nästan hela min topp 10 är med här. Och det blir en urstark final. Måååååånga bra låtar!

 5. Mikaela

  Heja Ewert!
  Inte jätteförtjust i nåt annat i tävlingen faktiskt, så kommer nog inte heja på Estland i år.

 6. patrik

  Jag har lyssnat igenom alla låtar i Estniska melodifestivalen och jag har hittat en låt som jag tor stenhårt på som blir Estlands bidrag. Låten “Serotoniin” med Anet Vaikmaa som har exakt samma låtstuns som påminner om 1980-talets topprocklåtar Anet Vaikmaa och låten “Serotoniin” kommer att sopa fältet i Tallinn i Estland.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se