LitauenLördagen den 20:e januari sändes Deltävling 2 av “Eurovizija.LT“, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2024. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 8 bidragen så var det endast 2 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till showens framträdanden nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i andra deltävlingen av “Eurovizija.LT”

We Will Rule the World“, Aistè (vinnaren av Heat 2)

Resultatet av Litauens “Eurovizija.LT” – Deltävling 2 (20:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “We Will Rule the World“, Aistè 12 p. 10 p. (1 092) 12 p.
2. “Gaudė vėjai“, Žalvarinis 10 p. 12 p. (2 159) 10 p.
Utslagna:
3. “Rock My Body“, Eley 8 p. 8 p. (730) 8 p.
4. “Us“, Thomas G 6 p. 7 p. (723) 7 p.
5. “It Is What It Is“, Paula Urbana 7 p. 4 p. (502) 6 p.
6. “Blood On Your Hands“, Deividas Valma 5 p. 6 p. (710) 5 p.
7. “Vėjas galvoje“, Multiks 4 p. 5 p. (605) 4 p.
8. “Sing me a hug“, Andrius Pojavis 3 p. 3 p. (190) 3 p.
(Källa: LRT – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så var det första gången som jag hörde de tävlande bidragen när den litauiska deltävlingen avgjordes och därför visste jag inte alls vad jag hade att vänta mig.

Jag hoppades så klart att Andrius Pojavis återkom till tävlingen med ett riktigt starkt bidrag… men tyvärr så lämnades jag ganska oberörd av hans “Sing me a hug“. I stället så kom jag fram till att mina finalkandidater var “Rock My Body“, “Blood On Your Hands“, “We Will Rule the World“ och “Gaudė vėjai“ (inte nödvändigtvis i den ordningen).

Då de två sistnämnda gick vidare till finalen så får jag ju medge att jag är nöjd med resultatet, även om jag inte kan säga att jag känner speciellt starkt för något av bidragen. De var det bästa av vad som erbjöds, inte mer. När det gäller finalen så ser jag fortfarande förra veckans “Luktelk“ med Silvester Belt som helt överlägsen. Vi får väl se vad som händer framöver, se startfält och schema här. 😀

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Litauen 2024: Resultatet av “Eurovizija.LT” – Deltävling 2”

 1. Adri

  Vilket märkligt resultat. Trodde Aiste skulle vara chanslös. Hon sjöng riktigt illa ju. Men det spelar ingen roll. Hittills är ”Luktelk” i egen liga! 🙂 måtte den gå långt!

 2. Mr A

  Har två favoriter i uttagningarna hitills Naiv” – Marie Reim i Tyskland och “Luktelk“ med Silvester Belt i Litauen samt gillade jag Österrike om läckan stämmer.

 3. Micke

  Då har jag äntligen kollat in Litauen lite. Dock bara deltävling 2 där det bara fanns ett värdigt bidrag. Skönt att detta bidraget också gick till final 🙂

 4. Mr A

  https://youtu.be/ZQ3F1n1zfBo?si=inlgCJT4d1lLXalX Sofia Coll Spanien video

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se