SpanienSchlagerpinglan: I morgon kväll, lördagen den 3:e februari, kommer Spanien att utse sin representant i Eurovision Song Contest 2024 genom finalen av “Benidorm Fest 2024“.

Åtta bidrag har tagit sig vidare till lördagsfinalen från veckans två semifinaler (se resultaten här: semi 1semi 2). Här nedan ser ni länkarna till live-framträdandena av “Benidorm Fest 2024”-finalbidragen (rangordnade som min personliga topp-åtta-lista):

Ett av de tävlande bidragen i Spaniens ESC 2024-uttagning:

Sé quién soy”, Angy Fernández

Schlagerpinglans “Benidorm Fest 2024”-final-topp-8, 24-02-02:
1. Sé quién soy”, Angy Fernández
2. Dos Extraños (Cuarteto de Cuerda)”, St. Pedro
3. Zorra”, Nebulossa
4. Bla Bla Bla”, Miss Caffeina
5. Here to Stay”, Sofia Coll
6. Remitente”, María Peláe
7. Caliente”, Jorge González
8. Brillos platino”, Almácor

Schlagerpinglan: Detta året lyssnade jag inte in mig på de tävlande Benidorm-bidragen på förhand så jag tyckte att det var lite extra roligt att följa semifinalerna denna gång. Lyckligtvis så föll det mesta mig i smaken både vad gällde startfälten , showerna och resultaten. Visst fanns det gruskorn i glädjebägaren (t.ex. ville jag gärna se Noan, Dellacruz m.fl. i finalen) men man kan ju inte få allt. 🙂

Nu håller jag främst tummarna för att Spanien till slut skickar Angy Fernández till Malmö men även St. Pedro, Nebulossa och Miss Caffeina ser jag som helt acceptabla val. De har m.a.o. 50% chans att “välja rätt”, vilket bäddar för en riktigt spännande final. 😀

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2024-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Spanien 2024: Lyssna på “Benidorm Fest”-finalbidragen”

 1. Mr A

  Verkar inte bli Dannii Minogue för Australien. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02VP6S6Cp7NKMzsUUfe5kyU7GdKQbvQ4x19w8kTLbspWhhqYVk7fps6juvaMFs1Mafl&id=100063616236032

 2. Johanna

  Stark final även om Noan och Marlena borde varit här.

  Hejar mest på Angy nu men gillar även St. Pedro, Nebulossa och kan acceptera Sofia Coll och Jorge

 3. Mikaela

  Jag “hejar” väl på Zorra men tycker fortfarande den är typ 6/10…

 4. Adri

  Drömvinnaren är Sofia Coll. Men av de mer realistiska alternativen ställer jag mig bakom St Pedro.

  Och det är nog även St Pedro jag tror mest på.

 5. Micke

  @ PI.AD.JO.MI, Imorgon är jag inte här så jag tar och slänger ut de låtar jag gillar från lördagens fyra finaler. Tar allt från betyg 7 och uppåt.
  Tar även de jag tycker riktigt illa om. Alltså betyg 1 eller i värsta fall än värre 0.

  Se nu till att ha en riktigt trevlig lördag i bubblan PI.AD.JO.MI

  MALTA

  “Sirena”, Erba’ – (7/10) BRA
  ————————————————–
  “Banana”, Matt Blxck – (1/10) MYCKET DÅLIG
  “Topic”, Greta Tude
  “Breaking bad”, Karin Duff
  “Numb”, Stefan Galea
  “Puppet”, Franklin Calleja

  NORGE

  “Green Lights”, MIIA – (8/10) MER ÄN BRA
  “Ulveham”, Gåte

  “Judge Tenderly of Me”, Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo – (7/10) BRA
  ————————————————–
  “My AI”, Super Rob, Erika Norwich – (1/10) MYCKET DÅLIG

  “We Come Alive”, GOTHMINISTER – (0/10) ÖVERMÄNSKLIGT DÅLIG

  SPANIEN

  “Sé quién soy”, Angy Fernández – (8/10) MER ÄN BRA
  “Dos Extraños (Cuarteto de Cuerda)”, St. Pedro
  ————————————————–
  “Brillos platino”, Almácor – (1/10) MYCKET DÅLIG

  UKRAINA

  “Teresa & Maria“, Alyona Alyona & Jerry Heil – (8/10) MER ÄN BRA
  “Tsunamia“, Yagody
  “Palala”, Anka
  “Keeper“, Ingret
  ————————————————–
  “Slavic English, Nazva – (1/10) MYCKET DÅLIG
  “Lalala“, Yaktak
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Låten som växt mest av alla dessa:
  “Dos Extraños (Cuarteto de Cuerda)”, St. Pedro
  (För er som inte har lika svårt för manlig falsett som jag har måste det vara lätt att ta till sig denna pärla. Det har tagit tid men nu har jag blundat för falsetten. Melodin är helt enkelt för bra för att förstöras av sånt. Men jädrar så bra den hade kunnat bli med annan röst)
  ————————————————–
  ————————————————–
  ————————————————–
  ————————————————–

  Tar min favvis i andra uttagningar

  DANMARK: “Real Love“, RoseeLu
  ESTLAND: “My Friend”, Ollie
  FINLAND: “Paskana“, Sara Siipola
  KROATIEN: “A tamburitza lullaby“, Alen Đuras
  LETTLAND: “Love is a Language“, Sasha Sil
  LITAUEN: “Gaudė vėjai“, Žalvarinis
  MOLDAVIEN: “Spune-mi“, LAURA
  PORTUGAL: “Grito”, Yolanda
  TYSKLAND: “Tears like Rain”, Bodine Monet

 6. Adri

  Micke: Kom tillbaks när du vill. Hoppas snart. Du skrev att du kommer tillbaks i april innan, men hoppas på tidigare. För då är redan högsäsongen slut ju. Feb-mars är ju peak i Eurovision-säsong.

  Men en annan sak är ju att flera låtar du nämnar ovan redan är utslagna.

  Din moldavska favorit finns inte med längre 🙂 Inte heller 3 av 5 av dina dåliga malteser.

  Av dina favoriter är Angy i Spanien den jag reagerar mest på. 0 chock i att du gillar den. Men jag tycker verkligen den är irriterande som fan. Sångerskan stör skiten ur mig också.

  Gemensamma favoriter är väl:
  • ”Sirena” (även om jag personligen tar ”Mara” före)
  • ”Dos extraños” (men tar hellre ”Here to stay”)
  • ”Paskana”
  • ”Grito”
  • ”Green lights”
  • ”Teresa & Maria”
  • ”Ulveham”

 7. Micke

  @Adri, grejen är att jag inte har en susning själv. Kanske är jag borta till april, kanske kortare, kanske hoppar jag helt (knappast troligt), kanske får jag tillbaka allt efter San Remo och hoppar på direkt (knappast troligt). Har nada koll. Har aldrig tappat intresset så här tidigare. Inte ens för ett gäng år sen då jag sa hej till er alla men kom tillbaka efter tre månader.

  Då handlade det mycket om att alla resultat gick totalt emot mig. så är det ju inte nu. Det riktiga suget efter att slänga in en massa finns inte just nu och när diskussionen på bloggen ligger på lägre nivå än normalt då så. Kul att Mikaela dök upp igen då är det ju inte bara du, Pinglan och Johanna 🙂

  Det som lyfter detta är att suget efter San Remo sitter kvar 🙂 Tror jag vill att Italien ska vakna till liv igen efter ett litet svagare 20-tal. 6-10 februari är en höjdpunkt jag inte vill missa.

  Jo, jag visste att mitt moldaviska var utslaget, däremot inte att tre av de fem mer än usla i Malta var borta. Kan man hoppas på att det är bananaskillen och Greta. För mycket att hoppas på skulle jag tro.

  Men Adri, undantaget Irlands vinnare och lite mer, har du inte märkt att vi haft ovanligt lika smak i mycket i år?

 8. Adri

  Micke: Ta inte detta som kritik 🙂 För du får ta hur många, och hur långa, pauser du vill – men om det är brist på diskussion du härleder till så är det ju inte heller främjande för diskussionen att dra? 🙂 Men som sagt kan ju intresset variera ändå.

  Jag tycker jag är bra på att svara, och de andra också. Du rasade över nån journalist för nån dag sedan och fick inget svar. Men det tror jag mycket handlade om att du skrev det i ett helt omannat inlägg. Man hängde inte under det inlägget 🙂

  Sen gällande vår smak. Jag tyckte din smak mognade till sig lite där vid 2022 typ. Och blivit bättre sen dess 🙂 Vi är mer lika nu än innan.

  Det jag däremot reagerat på är att jag tycker nästan jag utvecklat en stil som är öppnare mot det tramsiga och ESC-showiga än du. T ex av oss två så är det ju jag som är förlåtande mot LET 3 och Baby Lasagna. Det är ju typiskt Eurovision, för mig 🙂

  Så vissa delar av våra profiler kanske också bytt från den ena till den andra? 🙂

 9. Adri

  Irlands låt handlar lite om samma sak. Lite förvånad av dina antikänslor för den, för jag tycker iofs det är en kanonlåt – framför allt live – men framför allt är det något annat? 🙂

  Jag hade en annan favorit i Irland också, ”Let me be the fire”. Hade blivit glad om den vann med, men det hade ju inte vart i närheten av lika kul eller ikoniskt 🙂

  Så när jag frågade dig första gången vad du tyckte om ”Doomsday blue” trodde jag inte du skulle vara så anti. Det är lite Eurovision över att strunta i normer och bara foka på att sticka ut och vara kul! 🙂

 10. Micke

  @Adri, när det gäller Baby lasagne har jag noll koll. Har inte sett en sekund live med den låten. Om studioversionen kan jag säga 0-0.56 (1/10) MYCKET DÅLIG…..0.56-1.13 (7/10) BRA……and so on
  https://www.youtube.com/watch?v=g0yi_iQmsYg

  Vad gäller LET 3 har jag inte heller sett något live men förra gången var ju patetisk. När jag lyssnar på årets låter den än värre men har som sagt inget sett live

  Nej jag rasade inte över en journalist, jag rasade över två. Det mest patetiska jag upplevt under esc-säsongen. Men om andra är mer intresserade av semiindelning där inte ens Sverige är med….eller odds där inte ens låtar kommit ut då får de ju vara det. Har jag inte med att göra Adri. As simple as that 🙂

  San Remo som gäller nu 🙂

 11. Micke

  @Adri, Irland hade två “idiotlåtar” som man antingen gillar eller ogillar. Du gillar den ena och jag den andra. Föredrar “Go Tobann“, Ailsha alla dagar på året 🙂

 12. Micke

  @Adri, jag slängde tidigare ut en fråga om min topp 5. vem som gillade flest av dem. För mig var de väldigt jämna så jag ville kolla. Det spelar ingen roll längre för de är inte jämna längre. jag har en solklar etta .-)

  https://www.youtube.com/watch?v=oI7POw9Hx14

 13. Mikaela

  Micke, tror inte vi har en enda favorit gemensam.. utom möjligen Ukraina då!

  Mina favoriter i nationella hittills:

  Albanien – Askush si ty
  Estland: Hold me now – Ewert mfl
  Finland: Mania – Sexmane
  Irland: ingen!
  Island – Ro
  Kroatien: Slatke suze, gorka ljubav – Vatka
  Lettland: Kur – Vestules
  Litauen: Luktelk – Silvester B
  Luxemburg: Believer – Joel M
  Malta: Breathe – Lisa Gucci
  Moldavien: Loud and clear – Oliv sky
  Norge: Oblivion – Margaret Berger
  Portugal: Pelas costuras – J Borsch
  Serbien: Dijamanti
  Spanien: Amor de verano – Marlena
  Tjeckien: Pedestal – Aiko
  Tyskland: Oh boy – Ryk
  Ukraina: Maria &Teresa – Alyona Alyona & JH

 14. Micke

  @Mikaela, jag tog bara låtar som fortfarande är kvar. Din i Serbien, Spanien är definitivt minst topp 3 för mig och Tjeckien numero uno 🙂

 15. Mikaela

  Micke, va! Kul att du gillar Dijamanti, trodde det var för autotuneat för dig.

  Marlenas utröstning gjorde att jag tappade intresset för Spanien lite till..

  Tjeckien är verkligen en favorit. Jag lyssnar ju som sagt inte så mycket på kvinnoröster, men svag för den typen av röst som hon har. Tänker inte kolla liveframträdande t förrän Eurovision för att inte tappa magin!

 16. Adri

  Micke: Ah jag får ju tyvärr säga att den låten gör ingenting – alltså noll – med mig.

  ”Luktelk” å andra sidan! Definitivt topp 5 av allt hittills!

 17. Micke

  @Adri, jag tror det är det som skiljer ditt och mitt ESC-intresse. Jag kan ha fel (skulle definitivt inte vara första gången) men ”Luktelk” är en “Vanlig” låt som man hör lite överallt. Inte menat som skitsnack om låten. DEFINITIVT INTE. “Gaudė Vėjai” är helt annat. Sånt jag söker som man inte hör lite överallt. Anledningen till mitt ESC-intresse. Etnisk med eget språk sen blandad med rock. Det skriker ut Micke i ESC 🙂

  Sen om man skiter i låt så sätt är det en annan sak som skiljer den från det mesta. Finns många låtar jag gillat i år och många jag ogillat men en sak är gemensam mellan dem. Nästan alla har frambringat sämre sång live. Så är det SANNERLIGEN INTE med “Gaudė Vėjai”..

  En helt annan sak Adri….Kan du göra mig en tjänst? Du vet att jag är förbannad på två journalister som gick över gränsen mot en artist och en grupp som tävlar i MF på lördag. Jag gör allt för att hålla mig ifrån MF men vill gärna höra de två låtarna. Kan givetvis hitta dem själv men vill inte gå in och leta bland MF-grejer. Då lär jag tappa än mer i intresse. Jag kommer ju att kika in under San Remo. Har du lust att lägga ut de två låtarna så jag hittar dem? På den här spanska länken så jag vet vad den är Schysst om du gör det.

 18. Adri

  Micke: Det där var det määäärkligaste du skrivit tror jag. Vilket liv lever du om ”Luktelk” är en låt ”som man hör lite överallt”?

  Man hör den inte på klubben eller radion iaf. Men du kanske hänger på lite mer underground ställen? 🙂

  ————————

  Som du säkert minns kan jag inte lägga ut låtarna nu (bara en minut i studioversion isf – vill du det? 🙂 ).

  Men efter sändningen kan jag säkert ordna det? OM… de inte går till final, för då sätts de i karantän. Dumheter tycker jag.

  Det du kan få HITTILLS är mina kommentarer:

  • Elisa Lindström: Med tanke på hur mycket hennes andra låtar båda varit fetnollor, så vart jag positivt överraskad. Hon har aldrig gått vidare i MF, och gör det nog inte denna gång heller. Men denna gången sätter jag inte henne sist iaf. Första gången för nåt 🙂 Väldigt gammeldags schlager. Tänk en femteplats 2003 typ?

  • Smash Into Pieces: Låter EXAKT som de gjorde förra året. Vilket ju innebär att de är bra 🙂 Men tråkiga… tråkigt att va exakt samma två år i rad. Men inte dåligt. Lär gå till final 🙂

  Som sagt, dessa kommentarer ger kanske inte så mycket. Men jag kan lägga ut sen när låtarna är tillgängliga! 🙂

  Eller vill du minuts-klippen? 🙂

 19. Micke

  @Adri, erkänner att jag inte lyssnat mycket på ”Luktelk” men när jag gjort det har jag fått gamla välkända vibbar. Tro mig Adri jag tycker inte illa om den.

  Nej jag kollar jag ju in här under San Remo. Tänkte mest under den tiden nångång. Inga mitklipp tack 🙂 Har nämligen fått höra mer om skiten de där två journalisterna spridit. Vill därför höra låtarna.

 20. Micke

  Ok…blev kvar här längre än jag trodde ikväll 🙂 Ha det nu så trevligt i bubblan PI.AD.JO.MI. Hoppas ni alla fyra får med er favoriter som blir klara till det som händer i maj månad. Så länge de inte slår ut mina favvisar bara .-)

  Mitt största hopp är som sagt att Italien tar tag i det här igen.

  See ya 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se