NorgeLördagen den 27:e januari avgjordes den tredje semifinalen av Melodi Grand Prix 2024, Norges nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2024, där tre finalister utsågs av 100% tittarröster.

Resultatet samt länkar till semifinalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i Norges “MGP 2024” – Semifinal 3

Damdiggida“, KEiiNO

Resultatet “MGP 2024” – Semifinal 3, 27:e januari

Till Final:
Damdiggida“, KEiiNO
Green Lights“, Miia
Save Me“, Annprincess
Ute ur tävlingen:
Mer“, Vidar Villa
Waltz of Death“, Mistra
Take Me To Heaven“, Thomas Jenssen
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Enligt min smak så var detta den svagaste semifinalen av de tre där jag egentligen bara fattade tycke för ett bidrag. Tyvärr så var inte min favorit “Mer” bland de tre som tog sig vidare till finalen utan jag får hoppas på bättre tur i finalen senare i kväll.

Vad gäller de tre bidrag som fick de sista finalbiljetterna så har jag inte mycket att säga. Inga av bidragen tilltalade mig men jag kan i viss mån förstå valen av både “Green Lights” och “Save Me” men KEiiNO:sDamdiggida” var (för mig) en besvikelse och jag misstänker (hoppas) att de flesta rösterna var på grund av gruppen och inte bidraget. Vi får väl se vad som händer i finalen i kväll den 3:e februari. 🙂

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se