Cyperns Eurovision-bidrag 2024

2024-02-29 (torsdag)

CypernTV-bolaget CyBC presenterade i dag, den 29:e februari, det internvalda bidrag som sångerskan Silia Kapsis kommer att representera Cypern med i Eurovision Song Contest 2023, se länk till tävlingsbidraget “Liar” nedan.

Lyssna på Cyperns bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“Liar”, Silia Kapsis officiell musikvideo
(text och musik: Dimitris Kontopoulos, Elke Tiel)

Schlagerpinglan: Som sagt, jag återkommer i kväll (efter att jag fått tillfälle att lyssna på låten) med mitt första intryck av även det cypriotiska bidraget. Fler nysläppta internval hittar ni via dagens ESC-schema. På återseende. 😀

Uppdaterat:
Schlagerpinglan: Även om det är lite mer “tryck” i låten än väntat (jag befarade en betydligt tunnare pop-låt) så saknar jag det där lilla extra som tar en låt från “bra” till “speciell”. Vi får väl se vad som händer. Med lite fler lyssningar och ett passande, attitydfyllt framträdande så är fortfarande allt möjligt. 😀

Lycka till, Silia Kapsis och Cypern. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Cyperns Eurovision-bidrag 2024”

 1. Adri

  Nej jag ångrar mig. Under förra inlägget skrev jag att detta var dagens nästbästa låt. Men tyvärr är den nog sämst idag. Nederländerna slår den trots allt.

  Men den är fortsatt en bit från min sistaplats allt som allt.

  Men det finns något jäkligt högljutt och obnoxious över den. Som stör lite, för melodin är ju catchy.

 2. Adri

  Har dock redan en farhåga att detta inte är en låt som växer. Snarare att den åldras som vin.

 3. Adri

  Men vad håller jag på med?

  ”…åldras som mjölk.” menade jag.

 4. Johanna

  Nej men den här är ju skitdålig rent ut sagt. Bannemig toksist just nu. Albanien som var sist innan är åtminstone på annat språk än engelska. Nej detta är den “genre” jag ogillar klart mest i Eurovision. Nej. Nej. Nej.

 5. Adri

  Johanna: Albaniens låt ska dock översättas 🙁 Låter som ett mycket o-klokt beslut sett till hur det brukar gå för Albanien när de översatt kontra när de låtit albanskan flöda.

  Menmen. Time will tell.

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Det känns nästan som att många låtskrivare har en ambition att skriva en låt som är ytterligare lite bättre än “Fuego” men att de på något vis får prestationsångest och hamnar i skuggan av det som var tänkt att överskinas.

  Hur mycket jag än älskar lättsmält pop (helst med lite oväntade inslag) så tror jag nog inte att Cyperns ESC-vinst kommer med denna typ av låt. De hade sin chans med Eleni Foureira. Nu krävs det något nytt. Om inte Eleni Foureira kommer tillbaka i stor stil. 😀

  (Jag inser att det kanske inte står så högt upp på din önskelista. Men ändå… 😉 )

 7. Mr A

  Helt ok 3 av 5. Som jag förstått det var denna påtänkt för Grekland förra året.

 8. Johanna

  @Pinglan Hade Eleni sjungt denna låt hade den nog inte legat sist på min ranking men det är rätt att hon inte är min önskeartist att återvända till tävlingen

  Om Cypern vill får de gärna skicka Minus One eller John Karayiannis igen dock! Då är jag med på tåget

 9. Schlagerpinglan

  Gärna Minus One. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se