Schweiz Eurovision-bidrag 2024

2024-02-29 (torsdag)

SchweizI dag, torsdagen den 29:e februari, kommer TV-bolaget SRG SSR (kl. 11:00 CET) att presentera Schweiz internval inför Eurovision Song Contest 2024. Här nedan kommer ni att kunna lyssna på tävlingsbidraget när det väl släpps.

Uppdaterat: I dag avslöjade TV-bolaget att de utsett artisten Nemo (Nemo Mettler) till att representera landet i ESC 2024. Den ickebinära sångaren var en av fem artister som valts ut till att framföra sitt bidrag vid en audition i december 2023 (utvalda bland över 400 inskickade låtar). Valet gjordes sedan av en schweizisk tittarjury, en internationell tittarjury och en 25-manna internationell expert-jury. (Källa: eurovisionworld.com)

♥ Läs mer om Nemo hos eurovision.tv, eurovisionworld.com, wiwibloggs.com och wikipedia

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“The Code”, Nemo officiell musikvideo
(text och musik: Nemo, Linda Dale, Benji Alasu, Nylan)

Schlagerpinglan: Jag återkommer i kväll (efter att jag fått tillfälle att lyssna på låten) med mitt första intryck av det schweiziska bidraget. I väntan på det kan ni lyssna på alla de andra bidragen som presenterats inför ESC 2024 här: “Utvalda bidrag (24-02-28)“.

Uppdaterat:
Schlagerpinglan: Hmmm… jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här. Ena halvan tycker att det är väldigt intressant och fullkomligt älskar vissa delar av bidraget medan den andra blir lite skeptisk till “kaoset” och inte riktigt kan greppa det som en fungerande enhet. Det var i alla fall ingen axelryckning de valt ut utan de fångade helt klart mitt intresse. Var det slutar återstår dock att se. 😀

Lycka till, Nemo och Schweiz. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz Eurovision-bidrag 2024”

 1. Johanna

  Älskar! Första låten i år jag kände direkt att jag måste lyssna på en gång till! Det händer så mycket här, hen rappar, sjunger opera och någon form av en pop-refräng. Fixas detta att få till scenshowsmässigt och om rösten håller live så kan det gå riktigt bra. Om det å andra sidan inte funkar kan det bli flopp.

  Hur som helst! Bra gjort Schweiz!

 2. Denis

  Varför nöja sig med genre när man kan ta alla:)
  En banger ju! Om det här sköts rätt kan det sluta bra. Finns annars en risk att det blir för rörigt och då blir det flopp

 3. Mr A

  Vad ska man säga om detta? Lite rörigt? Men ok bättre än en del såna här försök med massa genres. 3 av 5.

 4. Johanna

  Kan inte sluta lyssna. Det här är SÅ härligt!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se