StorbritannienDen 16:e december avslöjade TV-bolaget BBC att de internvalt Olly Alexander att få representera Storbritannien i Eurovision Song Contest 2024. I dag, den 1:a mars, släpptes tävlingsbidraget “Dizzy“, se nedan:

Lyssna på Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“Dizzy”, Olly Alexander officiell musikvideo
(text och musik: Daniel Jack Eisner Harle, Oliver Alexander Thornton)

Schlagerpinglan: Jag återkommer på fredag eftermiddag (efter att jag fått tillfälle att lyssna på låten) med mitt första intryck av det brittiska bidraget. På återseende. 😀

Uppdaterat:
Schlagerpinglan: Så, nu har även jag lyssnat på det brittiska bidraget och lite oväntat så var det på radion jag hörde det första gången. Min reaktion då var att den smälte in ganska fint med de andra låtarna som spelades. Jag gillade den direkt, föll för den träffande melodislingan i refrängen, men är osäker på om det är mycket mer än en “bra radiolåt“.

Mycket hänger ju på hur bidraget presenteras på scen så det är jag oerhört nyfiken på. Det kan ju vara så att den höjer sig ett eller flera snäpp live (eller visa sig vara en låt som bäst avnjutes som studioversion).

Lycka till, Olly Alexander och Storbritannien. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2024”

 1. Johanna

  Jag förväntade mig mer! Med det sagt är det en kompetent välproducerad poplåt med en bra artist. Men hade önskat en mindre mainstream låt för det hade Oy förtjänat!

 2. Adri

  Det här gillar jag. Mycket känns av nostalgiska skäl. Jag är uppvuxen i ett hem som verkligen gillar Pet Shop Boys. Och jag får väldiga Per Shop Boys-vibes av denna låt 🙂

 3. Denis

  En riktigt proper brittisk banger och vem gillar inte det?
  Kompetent och snyggt. Men är inte säker på hur det kommer gå

 4. Denis

  Det här är vad UK ville göra i 2021 tror jag. Men Olly Alexander gör det bättre. Faktiskt bättre än allt annat UK sänt innan 2022.

 5. Adri

  Människor tenderar att aldrig höra samma sak som jag gör. Och då menar jag inte bara smak och tycke, för det är ju i sig självt subjektivt och så – men även likheter. Så kanske att jag framstår som kuckoo som ställer denna fråga, meeeen:

  Är det bara jag eller påminner refrängen inte lite om refrängen i den numera rätt gamla (och otroligt oförtjänt bortglömda) låten från Melodifestivalen 2005 – “Du och jag mot världen” med Fredrik Kempe och Sanna Nielsen?

 6. Mr A

  En av årets bästa låtar och de bästa UK skickat på år å dar. 4 av 5 minst.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se