Australien TV-bolaget SBS (tillsammans med sin samarbetspartner Blink TV) presenterade i dag, tisdagen den 5:e mars, de artister och det bidrag som internvalts till att få representera Australien i Eurovision Song Contest 2024.

Valet föll på duon Electric Fields (2:a i “Eurovision – Australia Decides 2019” med “2000 and Whatever“) och låten “One Milkali (One Blood)“, som därmed blir det första ESC-bidrag som innehåller text på det australiska aboriginspråket yankunytjatjara, se länk till den tillhörande officiella musikvideon nedan. (Källa: eurovision.tv)

♥ Läs mer om Electric Fields hos eurovision.tv, eurovisionworld, wiwibloggs, wikipedia

Lyssna på Australiens bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“One Milkali (One Blood)”, Electric Fields officiell musikvideo
(text och musik: Michael Ross, Zaachariaha Fielding)

Schlagerpinglan: Jag återkommer lite senare (efter att jag fått tillfälle att lyssna på låten) med mitt första intryck av det australiska bidraget. På återseende. 😀

Uppdaterat 2024-04-21:
Schlagerpinglan: Jag har vid ett flertal tillfällen lyssnat på bidraget och mitt första intryck kan väl bäst beskrivas med ordet “berg-och-dal-bana“. Vissa partier strök mig mothårs medan andra upplevdes som riktigt behagliga.

Hade jag gjort denna kommentar direkt efter första genomlyssningen hade jag haft en förhoppning om att det skulle klarna med tiden men nu har det gått en tid och jag har givit låten ett flertal lyssningar och jag stampar fortfarande på samma ställe. Jag kommer troligtvis inte att kunna räta ut detta frågetecken förrän jag ser hur duon presenterar bidraget på ESC-scenen.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Australiens Eurovision-bidrag 2024”

 1. Adri

  Man ska alltid låta låtar smältas lite och inte gå på ren affekt, så rista inte in detta i sten. Men detta är kanske en ny sistaplats tyvärr. Iaf botten tre. Det är Malta och Finland som den kan uselhets-konkurrera med.

 2. Adri

  Det positiva är de unika inslagen i form av den aboriginska musiken som är tydlig både här och där. Det är piggt

  Negativt är tyvärr i stort sett resten av låten. Men framför allt hans röst. Han påminner mig lite om Jar-Jar Binks typ.

  Eller kommer ni ihåg filmen “Det femte elementet”? Där finns en fruktansvärt störig karaktär som Chris Tucker spelar. Ruby någonting. Det påminner kanske än mer. Men det kanske också är en för smal referens.

 3. Johanna

  Klassiskt mittenbidrag för mig. Tror dock att den här kommer gå bra i ESC med en lämplis scenshow till. Jag satsar friskt på plats 9-12 någonstans.

 4. Mikaela

  Med Australien har jag nu en bra topp 5 i årets Esc, så tack! Brukar sällan ha såhär få låtar jag gillar. Sätter stort hopp att en del oväsen Shumifieras live.

 5. Denis

  Nä, vad tråkigt det här var. Börjar spännande och gillar egentligen sådana här blandningar men det här vara bara långtråkigt. Hur lång är låten egentligen?
  Tror inte tittarna kommer börjar värma upp för Australien ännu..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se