PortugalEfter två semifinaler, den 24:e februari och 2:e mars, så har 12 bidrag (av totalt 20 tävlande) gått vidare till finalen av Festival da Canção 2024, lördagen den 9:e mars, där Portugals bidrag i Eurovision Song Contest 2024 kommer att utses.

I finalen kommer teleröster och sju regionala jurygrupper (50/50) att utse vinnaren, där tittarnas röster väger tyngst om det skulle bli oavgjort. Här nedan ser ni de 12 finalbidragen, presenterade i den ordning jag själv rangordnar dem för tillfället.

Resultaten av de inledande två semifinalerna hittar ni här: Semifinal 1Semifinal 2

Ett av de tävlande bidragen i “Festival da Canção 2024”

…Pelas Costuras“, João Borsch

Schlagerpinglans “Festival da Canção 2024-final”-topplista (24-03-06):
1. …Pelas Costuras“, João Borsch
2. Memory“, Noble
3. Grito“, Iolanda
4. Doce Mistério“, Leo Middea
5. Bem Longe Daqui“, Perpétua
6. Aceitar“, No Maka feat. Ana Maria
7. Pontos Finais“, Rita Rocha
8. Teorias da Conspiração“, Nena
9. O Farol“, Buba Espinho
10. Change“, Silk Nobre
11. Criatura“, Rita Onofre
12. Primavera“, Cristina Clara

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2024-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Portugal 2024: Lyssna på “Festival da Canção”-finalbidragen”

 1. Adri

  Av allt att döma står vinsten mellan Iolanda och João.

  Har jag gjort det tydligt vilken sida jag står på? 🙂

  Iolanda har potential att göra Portugal till min vinnare 2024 🙂

 2. Johanna

  Nej men “Grito” ÄR valet. Jag har ofta svårt för Portugals uttagningar och i år är det så tydligt att det måste bli den!

 3. Micke

  @Adri och Johanna, jag fattar inte att ni inte greppar Nena. Den och Iolanda är de två som delar förstaplatsen för mig. Känns som ett Johannabidrag 🙂 Rita Rocha är klar trea. Finns bara en som bara INTE FÅR VINNA.

 4. Micke

  @Adri angående det jag skrev om tidigare. Låtar som förvånar att man gillar. “Grito” är en sån som förvånar mig att du gillar. Kul att du visar bra smak 🙂

  Kan ju säga det att med “Grito” som vinnare kommer det att bli fem länder jag sätter mycket, mycket högt. De övriga är Norge och Italien (Bekräftade bra live) Kroatien och Tjeckien (Haveri live men de har ju tid på sig att ordna upp det)

 5. Mikaela

  Jag skulle bli så glad att få ännu ett bidrag som jag rankar BRA (Pelas costuras) men förväntar mig få ett som är SÅDÄR (Grito). Såna långa, gälla toner är precis sånt jag har svårt för.

  Joao ser SÅ cool ut och hans röst låter exakt som i studio. Han håller mig intresserad hela vägen, snäpp på 8/10 live!!

 6. Micke

  En sak är säker……………….Greklands bidrag behöver fler lyssningar. Riktigt, riktigt andas etnisk och det älskar jag. Hittar dock inte fullt in i låten vid första lyssningen. Bitvis absolut men som sagt….Fler lyssningar. Tack Grekland för att ni låter Grekland som sig bör i ESC

 7. Daniel

  Jag håller på No Maka. Det är en så skön och lugn låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se