AlbanienDen 22:a december valde Albanien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2024 genom finalen av Festivali i Këngës 62. Ny har en ny, engelsk version av vinnarbidraget presenterats, se nedan.

Ny version av Albaniens ESC 2024-bidrag:

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2024:
Bidrag / Artist: “Titan”, Besa Kokëdhima
Länkar: officiell musikvideolåttext
(liveframträdande: “Zemrën n’dorë”)
Låtskrivare: Alias Lj, Besa Kokëdhima, Gia Koka, Kledi Bahiti
Se även: Resultatet av Festivali i Këngës 62

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av det albanska bidraget i sin nya tappning så kan jag inte säga att det gjorde varken från eller till för min del. Visserligen så saknar jag albanskan då det är trevligare att lyssna på än engelska, men annars så är den korta refräng-melodi-slingan (det enda jag egentligen gillade i originalversionen) intakt så det fortsätter att vara ett medelbidrag för mig. 🙂

(Personligen, som en person som gärna vill ha så lite drama som möjligt i ESC utanför själva tävlingen, tycker jag att det var en aning onödigt att ha med örntecknet i videon, speciellt då det tidigare år fått stor kritik, men alla är ju fria att göra som man vill om är beredd på konsekvenserna.)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Albanien 2024: Ny version – “TiTAN” (Besa)”

 1. Daniel

  Oh dear. Jag som hade Albaniens låt ganska högt, nu sjönk den som en sten. Jösses vad låten blev platt på engelska.

 2. Micke

  Jädrar….Här har jag gått runt och funderat över betyg på Albaniens bidrag. Gillade ju delar och ogillade andra delar. Jag snurrade mellan (4/10) INTE FULLT GODKÄND och (6/10) MER ÄN GODKÄND.

  Behöver inte fundera längre. Detta är en klar (3/10) DÅLIG….sicken dipp

 3. Mikaela

  Jaha och för mig blir den oförändrat kvar i högen av bidrag som är sådär. Den gör inte mer eller mindre för mig nu 🙂

 4. Denis

  Är inte en sån snobb som tycker allt blir sämre med engelska. Tycker faktiskt det passar låten bättre.
  Däremot är Albanien alltid ett land jag kämpar med i ESC, just för att det alltid låter sådär trevligt och stabilt men utan att sticka ut. Mitten bidrag.
  Ger inte högre poäng för att man skickar etniskt ljud och inte mindre för att dom sjunger på engelska. Låter som allt annat Albanien skickat. Mitten med andra ord

 5. Adri

  Som jag sa. Detta är den sämsta revampen Albanien bjudit på sedan 2014. Låten som innan var tråkig är nu värdelös.

 6. Micke

  Handlar fan inte om att vara snobb. Det handlar om att låten är helt förändrad. Om det är den sämsta revampen som Adri säger vet jag inte men i stort håller jag med 🙂

 7. Adri

  Ja snobberi är det definitivt inte. Men det är rätt uselt alltså.

  Folk rasade ju över Albanien 2022 typ. Och i det fallet var det ju som att byta ut en pannkaka mot en våffla. Överlag samma, slight nedköp kanske.

  Skillnaden mellan ”Zemren N dore” och ”Titan” är mer som att byta ut en pastarätt till en skål med müsli och yoghurt. Det är en helt annan sak. (Sen gillade jag inte ”Zemren N’dore” heller – men den var då många ligor över ”Titan”.)

 8. Schlagerpinglan

  Intressant att läsa hur många uppfattar den nya versionen som ett nedköp. Troligtvis rankade ni originalversionen högre än vad jag gjorde och därmed fanns det mer som kunde försämras för er del. Det är ju en klar fördel att inte vara nöjd med originalet när det bjuds på justerade versioner. 😀

 9. Adri

  För min del var det ett bottenbidrag. Och det lämnade definitivt inte botten nu heller.

 10. Schlagerpinglan

  @Adri, Oj, ja då var det en rejäl sågning. 😀

 11. Adri

  Jag kan dock ge en komplimang (trots att helheten är att låten sjunker). Det är piggt med upptempot i slutet, de sista 25-30 sekundrarna.

  Jag gillar ju låtar med dynamik och förändring och som växer, så det är piggt med lite upptempo. Men tyvärr räddar det inte såååå mycket, för jag tycker ju också inte att låten förtjänar det slutet. Det kommer out of the blue.

  Så ja, inte för att “Zemren dore” skulle ha finalchans heller – men jag tror inte finalchansen är större nu direkt.

 12. Johanna

  Jag kommer aldrig ihåg detta bidraget oavsett språk. Som vanligt med Albanien är det väldigt anonymt. Albanien är definitivt ett av de länder jag har svårast för överhuvudtaget i Eurovision. Har svårt att tro att detta tar sig till final oavsett språk.

 13. Adri

  Albanien och Italien är mina två favoritländer (finns många andra bra dock: Serbien och Armenien inte minst).

  För några år sen tog jag och betygsatte alla ESC-historiens låtar och Albanien och Italien fick bäst snittbetyg av mig.

  Årets låt är inte den sämsta de haft. Men den är verkligen inte bra. Och i ett såhär färgstarkt år så ser jag dem som väldigt svaga.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se