ESC2024 Schlagerpinglan: Innan det blir dags presentera de 37 tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2024 mer i detalj så vill jag, precis som tidigare år, sammanställa tävlingsbidragen i ett flertal personliga topplistor.

Först ut är min personlig topplista av bidragen från Big Five-länderna, d.v.s. de länder som alltid är garanterade en plats i finalen: Italien, Spanien, Tyskland, Storbritannien och Frankrike, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

Ett av Big Five-ländernas bidrag i ESC 2024:

La noia“, Angelina Mango – Italien

Schlagerpinglans topplista av Big Five-bidragen i ESC 2024 (2024-03-19):
Italien 1. Italien: La noia“, Angelina Mango
Storbritannien 2. Storbritannien: Dizzy“, Olly Alexander
Spanien 3. Spanien: Zorra“, Nebulossa
Frankrike 4. Frankrike: Mon Amour“, Slimane
Tyskland 5. Tyskland: Always on the Run“, Isaak

Schlagerpinglan: Återigen så vill jag ge en eloge till de flesta av Big Five-ländernas TV-bolag. Från att nästan samtliga under en lång tid mer eller mindre kontant underpreseterat så har de de senaste åren lyckats att inte bara höja sig utan även ställa upp med bidrag som jag haft som mina absoluta favoriter. 🙂

I år har de t.o.m. lyckats med konstycket att skicka fem bidrag som jag tycker riktigt bra om, varav Italien och Storbritannien tillhör mina personliga favoriter (2:a och 3:a på min personliga ESC 2024-topplista). Spanien och Frankrike befinner sig i min topp-10 men även Tyskland placerar jag bland de bidrag jag uppskattar mest i ESC 2024. En imponerande stark samling bidrag, i alla fall enligt min personliga smak. 😀

Se även: Samtliga länders ESC 2024-förberedelser och utvalda ESC 2024-bidrag här

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


48 kommentarer till “Eurovision 2024: Alla Big Five-ländernas bidrag”

 1. Adri

  Vi delar inte åsikter helt och hållet. Men listorna är detsamma.

  Min topp 5:

  1. Italien (6)
  2. Storbritannien (9)
  3. Spanien (17)
  4. Franrike (26)
  5. Tyskland (29)

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Oj. 😀 Tyskland hamnade så långt ner som på plats 15 på min lista men då jag gillar så många bidrag i årets tävling så är det att likna vid att det kvalat in i ett “normalårs” topp-tio. 😀

  Inte helt lika åsikter, nej. 😀

 3. HW

  1. Italien
  2. Frankrike
  3. Tyskland
  4. Spanien
  5. Storbritannien

 4. Micke

  Två bra, en hyfsad och två dåliga

  Min topp 5:

  1. Italien (2)
  2. Frankrike (12)

  3. Tyskland (19)

  4. Storbritannien (26)
  5. Spanien (27)

 5. oe

  1. Italien

  2. Frankrike
  3. Spanien

  4. Tyskland
  5. Storbritannien

 6. Mikaela

  Bra
  1. Italien

  Helt ok
  2. Storbritannien
  3. Spanien

  Sådär
  4. Tyskland
  5. Frankrike

 7. Denis

  Oavsett vad jag tycker om big 5 som koncept så är det ändå ett hyfsat år för dom. Inte dom bästa låtarna men inte heller botten.
  Dock så tror jag att Italien blir det enda av dom som lyckas bra, som vanligt. Medan Tyskland och UK som vanligt hamnar bland dom sista, och det i sig visar väl på ett problem..
  Min favorit är Italien. Härlig låt

 8. Micke

  Verkar som vi alla ser Italien som nummer ett. Inte konstigt alls. För mig är den bäst av allt av det vi får se i maj månad efter Norge som är numero uno. Det är jädrigt skönt att ha dessa två “avklarade” live. Vi har sett dem live och båda levererar.

  Jag tror faktiskt aldrig jag väntat så mycket på liveframträdanden som just nu detta året. Kan Tjeckien och Kroatien lyfta sig efter det svaga live? Hoppas jag verkligen för de är båda på min topp 5 i studioversion.

  Armenien och Grekland har jag stora förväntningar på. Tror de kan bli riktigt, riktigt bra live. Två bra sångerskan med låtar som kan bli härliga på scen. Det omvända är Nederländerna och Belgien. Gillar båda men jag darrar när jag tänker på vad som kan hända live, i synnerhet när det gäller Belgien. Hoppas de ger mig en käftsmäll. Vill att de ska vara bra. Vet att många oroar sig för Österrikes liveframträdande Ni får väl se 🙂

  Min största oro är dock en helt annan. Ska vi tvingas återuppleva skiten som hände 2014 då publiken buade ut två stackars oskyldiga ryska tvillingar? Ska Eden Golan tvingas till samma lågvattenmärke i mänsklighet. Ingenting förvånar mig längre i människans idioti. Detta är ESC, det är inte mänsklig krigföring. Sanningen är att Israels bidrag är ett av de som växer mest och klättar på i ranking. Hoppas nu bara de sätter det live, att de överhuvudtaget får möjlighet till det.

  Vilka liveframträdanden fasar jag mest för då? Sverige givetvis med en hemsk låt, fruktansvärda sångare och väldigt lågstadieframträdande. Finland och Australien självklart. Sen inte minst Spanien med sina stripteaseshower de tydligen börjat införa.

 9. Micke

  En liten kortis om språk. Tänk så lite som kan betyda så mycket. Gillar som sagt hela Israels bidrag men JÄVLAR RENT UT SAGT så den växer sista sekunderna när hon tar det på hebreiska. Attan så jag önskar hela bidraget varit på hennes språk. SÅÅÅÅÅÅÅ den hade lyft

 10. Denis

  Håller inte alls med om att Sverige är dåligt. Vad finns det att bäva för? Det du såg på Mello är det du får. Dom är inte världens bästa sångare nej, men det behöver dom inte varaheller då låten inte kräver det. Lågstadiet? Väldigt avancerat lågstadium i så fall..
  Det enda dom behöver är mer klipp på publiken så att det inte blir helt som en musikvideo. Tror det går betydligt bättre för dom än vad folk här tror::)

  Angående Israel, förväntar mig både protester och burop i Malmö. Vilket jag välkomnar. Väljer man att whitewasha ett krig och framställa sigsom offer får man ta konsekvenserna. Precis som dom två ryska tvillingarna fick. Eller Gagarina året efter vilket visade sig vara ett klokt beslut i efterhand
  För att klargöra har jag alltid varit emot Israel i ESC och Azerbajdzjan också. Men eftersom ingen av dom lär bli utkastade är protester det man har

 11. Micke

  @Denis, jag hatar det Israel gör. Jag hatar det Hamas gör. Jag hatar Det Ryssland gör. Jag hatar det USA gör and so on and so on. Men vad tusan hade de ryska söta tvillingarna med det att göra? Vad tusan har Eden Golan med det att göra? En normal människa har det inom sig att man inte ger sig på oskyldiga människor. På 00-talet blev en släkting till mig rånad och misshandlad av två amerikaner när han var i USA på semester. Än idag har han stora kroppsliga problem efter den skiten. Vad tycker du?…. Nästa gång jag träffar några amerikaner ska jag ta med mig släggan och bonka på eller ska jag nöja mig med att kasta äpplen på dem eller bara bua?

  ESC startade upp som en fredsrörelse det hoppas jag du känner till Denis. Jag har följt tävlingen sen fyraårs ålder. Jag har alltid respekterat alla länder som likvärdiga i den här tävlingen. Utanför tycker jag det Ryssland och Israel är skit men det ska inte ha med ESC att göra.

  På samma sätt som jag vill respektera detta med ESC och att länder ska dela med sig av sin särart vill jag respektera tanken med ESC att det är ett fredsprojekt där politik ska hållas utanför.

  Jag hatar att prata om sånt här. Ber om ursäkt Pinglan för att jag tog upp detta men ibland bara måste det fram. Förlåt Pinglan…..Jag håller mig till musik, fred och medmänsklighet när det gäller ESC

 12. Helena

  Min lista:

  1. Frankrike
  2. Storbritannien
  3. Tyskland
  4. Italien
  5. Spanien

  Älskar Frankrikes och Storbritanniens låtar, båda är just nu i min topp fem. Tycker riktigt bra om Tyskland också, skön melodi, en bra sångare och en text som träffar rätt hos mig. Men om Tysklands text får den att växa hos mig är det Spaniens text och titel som sänker den totalt för mig. Melodin är rätt skön annars. Italien har jag svårt för, men det är en låt som börjar växa mer och mer ju mer jag lyssnar på den. Jag uppskattar delar av den, men helheten känns ännu för disharmonisk för mig.

 13. Adri

  Micke: Nog väldigt lite skäl till oro – förutom Tjeckien och Israel.

  Nederländernas artist är kanon live! Sveriges artister har ju redan bevisat sig och är kanon också. Finlands låt är verkligen Skit med stort S, men jag har väl inte sett nåt särskilt om att framträdandet är extraordinärt uselt. Spaniens sångerska är svag, men showen kompenserar. Hoppas hon får med sig en kör med hög volym som kompenserar henne själv.

  Israel då. Jag förväntar mig protester utanför arenan, i arenan (dock inte samlade då) och burop. Blir väldigt förvånad annars. Jag tycker inte det är fel. För hon representerar inte sig själv. Hon representerar ett land som många ”har svårt för”, så att säga. Och hon är också en vuxen kvinna, så hon vet vad landet gör och hon vet vad hon själv sänder ut för signaler iom sitt deltagande. Säger inte att du gjorde det, men jag ser så otroligt många som i sitt tänkande om Israel infantiliserar Eden fullständigt. Hon är helt och hållet vuxen, och då kan hon avkrävas ansvar och möta konsekvenser.

  Däremot är min rädsla snarare att det inte ska stanna där, utan att det kanske blir ”stage invasions” eller andra fysiska övertramp. För jag gillar inte burop eller så. Det är rätt onice, to say the least. Men det är iaf en icke-våldsam protest. Det får aldrig lov att vara fysiskt.

  Och jag ber till allt som kan tänkas finnas att ingen rusar upp på scenen (under något framträdande alls, vi har haft för mycket av det) oavsett budskap. Det behöver inte ens bli fysisk kontakt (om än värre då såklart) för att det ska klassas som rejält obehagligt och ett övertramp att nån tar scenen under ens nummer.

 14. Micke

  Adri o Denis vi är på olika planeter om detta. ESC ska inte ha med detta o jag lovar rakt av. Om det blir nån större grej på scen kommer jag att stänga av…. Kolla efter allt jag sparat om ESC o hiva det där ingen hittar det…. Sen tar jag några dagar på bloggen o tackar för allt o säger adjö. Jag vägrar att vara del av något som inte har med mänsklighet att göra. Finns bara en sak jag hatar och det är hat.

 15. Adri

  Micke: Hoppas du tänker om. Du har ju stannat (vilket vi alla är väldigt glada för, ska du veta 🙂 ) trots att både burop och stage invasions skett förut.

  Sen tycker jag inte det är omänskligt (eller i clash med medmänsklighet) att bua. Som sagt, jag uppmuntrar det verkligen inte. Men vill man visa sitt missnöje är det ett av de bättre sätten iom att det är icke-våld.

  Sen tycker jag verkligen att hat är legitimt ibland. Det finns goda skäl till det ibland. Det är ju en komplex känsla. Allt är inte svart och vitt 🙂

  Men det är olika planeter det med. Vi kan nog helt enkelt inte relatera till varann 🙂

  ————————————————
  Vi får se vad som sker. Men jag tycker man ska fokusera på det roliga vi har framför oss. SVT är värdar, vilket de alltid sköter med bravur. Det är en otroligt färgstark upplaga vi har framför oss där länder i väldigt hög utsträckning satsat på att ta risker, sticka ut, visa upp sig i nytt ljus 🙂

  Jag har under denna säsong visat på glädje för färgstärkheten, men kritiserat kvaliten.

  Men när jag sätter ländernas låtar 2023 mot 2024 (dvs 36 av dem, då Rumänien inte är med i år och Luxemburg inte var med förra året) så vann 2024 med 20-16.

  Skall sägas att vissa år var båda låtarna kanon, som ex Litauen och Portugal, och andra år var båda låtarna rätt jävla kassa som tex San Marino och Island.

  Men ändå. 20-16 med fördel 2024 🙂 Så jag ser, trots lite magont gällande vissa moment, verkligen fram emot Eurovision 2024 🙂

 16. Micke

  Adri… Tro mig. Så jädra less på mänskligheten ibland. Tänk så jädra fantastisk den här jorden skulle vara om bara människan inte var på den

 17. Engsla

  Italiens bidrag är klart bäst av dessa fem.

  Sedan rankar jag Tyskland som tvåa. Det låter som en sådan där Idol-sångare, men det är oförargligt och så gillar jag texten.

  Resten av bidragen tilltalar mig inte alls, men jag rankar dem:

  3. Frankrike
  4. Storbritannien
  5. Spanien

 18. Adri

  Micke: Inte ofta jag är den positiva av oss.

  Mänskligheten är komplex, kompis 🙂 Den ligger bakom både fruktansvärda, bäcksvarta, hemska saker – men också fina, vackra, ljusa och inspirerande saker.

 19. Denis

  Att bua är inte fel, kanske är vi i Sverige för artiga? Konflikträdda som vi är och uppfostrade till att alltid undvika saker. Men jag är inte uppfostrad:)
  Men vill man inte ta till våld är det enda sättet vi har att just bua. Och som Adri säger, Eden är inget barn. Hon vet vad hon gör och vad hon representerar. Varför ska hon behandlas som en snöflinga?
  I Frankrike buar man åt allt väldigt tydligt när man är missnöjd. Även vid filmpremiär..

  Håller också med Adri om att istället för att tänka på det, glädja sig över att SVT faktiskt är värdar. Jag är helt i extas faktiskt över det. Vet att det kommer bli bra, och ser fram emot allt. Vykorten, scenen, pausunderhållning, fundera på hur Måns Zelmerlöw dyker upp;)
  Om Loreen sjunger medley.

 20. Micke

  @Adri, jag skämtade givetvis om det med jorden. Dock inte det om vad jag kommer att göra. Det är 328% säkert. Våld är ju givetvis det sämsta som finns. Men därefter finns det två tilltag som jag spyr galla över. Dels lågstadiebuandet. Sånt som inte de vuxna fick bort precis som de inte fick bort mobbing. Men det värsta och lägsta av allt är spottandet.

  Ok I REST MY CASE: Hoppas att kunna fortsätta med ESC efter 9 maj men jag är inte övertygad.

  @Adri….lite dålig koll. Hur högt sätter du min topp 6. De sex som jag har en bit över övriga.

  1. “Ulveham“, Gåte – NORGE – (9/10) MYCKET BRA

  2. “La noia“, Angelina Mango – ITALIEN – (8/10) MER ÄN BRA
  3. “Rim tim tagi dim”, Baby Lasagna – KROATIEN
  4. “Pedestal“, Aiko – TJECKIEN (Helt baserat på studioversionen)
  5. “Hurricane”, Eden Golan – ISRAEL
  6. “Grito”, Yolanda – PORTUGAL

 21. Adri

  Denis: En åsikt om din åsikt om big 5. Jag tror verkligen inte UK blir bland de sista. Den låten tycker jag nog har jurybete skrivet all over it (tittarna är nog hårdare, men tror inte bland de sista där heller – beroende på hur det blir live). Tyskland och Spanien gissar jag snarare blir sist. Min magkänsla sen den valdes är att Spanien och “Zorra” kommer sist. Tyvärr, enligt mig.

  Micke: You do you. Jag, och alla andra, vill ha kvar dig iaf, men vi har ju ingen kontroll över hur Edens upplevelse blir. Så då finns inte så mycket att sätta emot.

  Sen finns det mycket jag egentligen inte vill bemöta… men inte heller låta vara oemotsagt. Mobbning innebär inte att någon är elak mot någon annan, utan det ska också innefatta ett ojämnt maktförhållande samt en regelbundenhet. Båda de sakerna fattas här. Därför är det inte att jämställas med mobbning att bua åt någon.

  OBS. Jag uppmuntrar fortfarande inte burop, men det är inte mobbning när någon buas i ESC.

  Jag är mest med dig. ESC är ett fredsprojekt, och då vill man att det ska vara fredligt och fritt från allt sånt. Men tyvärr är man inte tillräckligt naiv för att tro att ESC sker i ett vakuum. Det gör det inte. Yttre omständigheter påverkar gemene man. Och just eftersom det är ett fredsprojekt finns det ju de rösterna som tycker att Israels medverkan är värd att ifrågasätta. Min ifrågasättning kommer främst av säkerhetsskäl tbh.

  Så jag är väl mellan dig och Denis. Med dig i mycket, med Denis i annat – i denna fråga. Köper ingen av era bilder helt.

  —————————–

  Sen då din topp 6. Jag kan tycka du borde veta mina åsikter vid detta lag 🙂 Jag tycker jag har varit rätt tydlig med dem – men here I go again.

  Norge: Min tiondeplats. Älskar att de satsar på nåt nytt, nåt eget, nåt väldigt norskt. Jag är överlag svag för fusion av genrer också så folk-metal är right up my alley. Jag hade dock önskat att refrängen var något annat. Riktiga ord, mer än bara ylande. Det finns nog en kontext i texten, den handlar väl om nån som förvandlas till en varg eller nåt. Men ändå… det kan bli slightly overbearing.

  Italien: Vinnaren, om jag tippar. Hoppas RAI gör 2025 bättre än de gjorde 2022. Satan vilka värdelösa värdar de var. Nämen Angelina är så karismatisk så hälften vore nog. Låten är modern, men väldigt italiensk i sitt sound. De har ett sound, italienarna, och det är inte att leka med. Föredrog Annalisa, men jag är väldigt nöjd med Angelina också 🙂

  Kroatien: Tittarnas vinnare, gissar jag. Många jämför honom med Käärijä. Jag tar verkligen Baby Lasagna framför Käärijä. Både låten, rösten och framträdandet är bättre. Mer karisma också. Jag vet att du är missnöjd, men jag tycker han sköter sig live 🙂 Så det enda som behövs är egentligen bara bättre ljudmixning.

  Tjeckien: Först hatade jag den, sen gillade jag den. Nu är den väl 3 av 5. Perfectly fine. Lite Olivia Rodrigo, vilket egentligen inte är en komplimang – men det funkar här. Sticker ut i sammanhanget. Den här lite punkiga popen brukar inte vara med i ESC ju. Kul att se hur den mottags, även om magkänslan är att det nog blir mer fiasko än framgång.

  Israel: Jag har bara hört låten en gång. Planerar inte att höra den fler gånger. Men det jag minns var att låten var ganska tråkig, men blev bättre under låtens gång. Dock orolig över Eden, då hennes röst lät OTROLIGT fixad i studion. Har förstått det som att hon är en stark livesångerska, men som sagt… hon lät väldigt putsad på i studioversionen. På ett sätt som lät illavarslande.

  Portugal: Min vinnare 🙂 Jag hatar egentligen musikal… och detta känns som en musikallåt. Men jag kan inte stå emot den. Det är ju liksom gåshud ända från a capella-öppningen till de sista stråkarna. Allt är högsta betyg. Förutom det visuella. Jag tycker vitt är fel färg för denna låt. I mitt huvud är denna låt så grå. Och grå är ju min absoluta favoritfärg, så jag hoppas de tänker om i Malmö.

 22. Micke

  @Adri,en fråga

  Såg du på TV i helgen från ryska valet? Såg du filmen på familjen som stod och grät framme när de gjorde sitt val? Hur de fördes ut med bestämd hand. Undrar hur de valde? Kan de möjligen ha lagt sin röst på Putin och hyllat honom tillsammans med de 88% som han fick?

  Jaja…de var ju inga barn. De var ju vuxna så de visste ju vad de gjorde. De är alltså lika skyldiga som Putin själv i det som händer med Ryssland. Kommer de till Sverige nångång ska jag uppmana hela vår befolkning att bua ut dem.

  För Pinglans skull hoppar jag av detta nu. Känner att det kryper i mig lite för mycket nu

 23. Denis

  Sista ord om detta, sen lägger jag ner.
  ESC är ett freds projekt, bland annat. Men det betyder ju inte att man helt låtsats om att yttervärlden inte existerar. Det är både fegt och naivt. Israel låtsats ju inte om att kriget inte existerar, låten handlar ju om kriget. Då ska vi döma om låten efter det. Det är naivt att säga åt folk att bara lyssna på låten och inte tänka på all katastrof landet låten representerar skapar för många. Visst du kan tycka att bua är mobbning men många kommer då svara att Israel mobbat andra och till och med utpressat andra att inte våga vara kritiska. ESC handlar inte bara om ballonger och mys utan att också tycka till om saker och göra sin röst hörs. Många personer har åsikter om detta och att bua är enda sättet att höras utan att skapa olydnad.
  Om nu ESC är ett fredsprojekt så bör ju länder som är i aggression gentemot andra också slängas ute helt. Ryssland stängdes med rätta ute, Serbien också under hela 90 talet. Då bör man också slänga ute Israel och Azerbajdzjan då dom är i konflikt och bryter mot rättigheter. Men EBU är korrupta och kommer hävda att dom inte bryter några regler. Vilket ingen tror på
  Motsägelsefullt ju att låtsats vara ett projekt som enar människor men ändå låter länder som hela tiden bryter rättigheter vara med.
  Så nån sympati får hon inte. Hon vet vad som gäller

  Nej, inget mer om detta nu. Alldeles för trött för att ge ett land ännu mer uppmärksamhet. Förlåt igen till Pinglan som tvingas läsa detta. Slänger hon ut oss så har vi förtjänat det:)

 24. Micke

  @Denis, gott att vi är överens om att vi hoppar detta. Vill bara säga en kort förklarande grej först som kanske inte kommit fram. I grunden är vi på samma plats Denis. Precis som du tycker inte jag att Israel ska vara med, lika lite som Ryssland. Nu har dock…emot din och min vilja…..Israel godkänts och då går jag utifrån det. Där ligger jag. De borde inte ha varit med men beslutet är taget och då ser jag på dem i ESC som alla andra länder.

  Vill bara förklara en sak Denis. Jag är kvar här till 9 maj. Det som händer där avgör om jag hoppar eller ej. Jag känner INGET SOM HELST agg mot dig på något sätt. Vill du skriva något till mig så behandlar jag dig lika med alla andra här. Du är hur välkommen som helst att skriva och kommentera med mig. Skriver du så svarar jag. As simple as that 🙂

  Jag hoppas det blir ett bra ESC i maj. Som vanligt ser jag fram mot allt förutom Green Room 🙂

 25. Schlagerpinglan

  @Helena, Jag hade samma första intryck av det italienska bidraget när jag hörde den under Sanremo-sändningen. Alltför kaotisk för min smak… men den växte till sig. 😀

 26. Schlagerpinglan

  Lite oroväckande är det dock att se hur opåverkade de flesta av er verkar vara av Storbritanniens bidrag, som jag ser som en absolut topp-kandidat (om alla hört det jag hör). 😀 Jag blir helt bubblig av den men tydligen kan den uppfattas på andra sätt. 😀

 27. Mikaela

  Pinglan, Storbritannien är helt ok för mig, men fick en komisk valör när Adri påpekade att den påminde om “Du och jag mot världen”. Inte minst för att det årets mello-programledare drog ett kul skämt om titeln som jag fortfarande skrattar åt. Nån som minns?

 28. Helena

  @Pinglan, lite mot min vilja (haha) så växer Italiens bidrag för varje lyssning. Har liknande känslor för Norges och Greklands bidrag som jag upplever lite för kaotiska och “skrikiga,” men som växer på mig.

  Jag är på din sida gällande Storbritannien, jag hoppas verkligen han kan leverera på scen med en bra show.

 29. oe

  @Mikaela, jäklar, kopplingen mellan “Dizzy” och “Du och jag mot världen” hade jag helt missat – helt klockren! Jäkla Adri, han har koll! 🙂

 30. Adri

  Pinglan. Jag har haft fel förr, men jag tror på ”Dizzy”! Den känns så otroligt juryvänlig. Och det tar en inte hela vägen, men absolut en bit upp i listan! 🙂

  Tror Olly kommer göra UK stolta 🙂

 31. Micke

  Får jag fråga utan att vilja stöta mig med någon…bara intresserad. Vad är det ni gillar i britternas bidrag? Förklara gärna för en dumskalle för jag fattar nada. Hör ingenting som tilltalar mig

 32. Schlagerpinglan

  @Adri, Det händer dock att du har rätt… och jag hoppas innerligt att detta är ett av de tillfällena. 😀

  @Micke, Jag kan nog inte riktigt förklara exakt VAD det är, utan det är mest en känsla jag får när jag lyssnar på låten. Den är helt enkelt underbar och jag blir varm och bubblig när jag hör den. Troligtvis är det något nostalgiskt för det är något med kombinationen av melodislingorna och rösten får mig att tycka att han lyckas få fram “det”.

  Men, men… ser att du inte heller rankar Litauens bidrag (min favorit, än så länge… kan dock ändras) så högt så kanske är det så enkelt som olika musiksmak. 😀

 33. Micke

  @Pinglan, jag ska ge britternas bidrag fler chanser. Har försökt med Litauen men nope. Inte min grej. Men jag ska ta några dagar o kolla in britternas lite extra så får vi se om något ändras 🙂

 34. Schlagerpinglan

  @Micke, Det som gör mig lite hoppfull (vad gäller Storbritanniens bidrag) är att live-versionen är minst lika bra som studioversionen (om inte bättre) så det spelar nog ingen större roll vilken version du lyssnar på. 🙂

 35. Adri

  Micke: ”Dizzy” är inte för dig. Jag tror verkligen inte det.

  Men för mig är den helt enkelt väldigt up my alley. Jag är svag för nostalgi och jag är ju uppvuxen på Pet Shop Boys. Min käre far tycker otroligt mycket om dem så de har spelats en hel del under uppväxten 🙂

  Och ”Dizzy” ger mig verkligen lite Pet Shop Boys-vibes 🙂 Den största av komplimanger 🙂

 36. Schlagerpinglan

  @Adri, Ah… “Du och jag mot världen”-kopplingen fick jag aldrig till men Pet Shop Boys-liknelsen förstår jag mer. 😀

 37. Micke

  @Pinglan, jag kan säga det att jag hade EXAKT samma känsla när det gäller Belgiens bidrag men den gillar jag idag. Bara oroar mig vad som händer med den live. Finns ytterligare två med samma känsla inledningsvis men när det gäller dessa två har inget förändrats

 38. Schlagerpinglan

  @Helena, Roligt att Italiens bidrag växer, om du är som mig så har du flera “aha”-upplevelser framför dig. Dock har jag inte haft samma upplevelse när det gäller Norge och Grekland, de är fortfarande två stora frågetecken för mig.

 39. Schlagerpinglan

  @Micke, Belgiens bidrag är ett stort mysterium för mig för jag älskar det varannan gång jag lyssnar på den och varannan gång så tycker jag att den inte “kommer igång”. Hoppas på ett live-framträdande som verkligen visar vad bidraget går för. 😀

 40. Micke

  @Pinglan, det är EXAKT så jag känner. Kan lyssna och fundera på hur många pinnhål jag ska höja upp den i min ranking. Nästa gång funderar jag mest över hur jag tänkte för att nästa gång vara tillbaka i de andra tankarna igen 🙂 Känner faktiskt något liknande med Polen och Slovenien

 41. Helena

  @Micke, Jag tycker att “Dizzy” är en mysig låt som får mig att må bra. Jag håller med om både Pet Shop Boys och “Du och jag mot världen” referenserna. Samtidigt som jag vet att det är en modern låt av en populär artist så tycker jag att framförallt refrängen påminner om en riktigt bra schlager.

 42. Denis

  Jag tror ändå UK hamnar bland dom sista, det brukar dom göra. Låten är helt enkelt för vanlig, en låt helt enkelt. Precis som förra året som också var en vanlig låt. Man måste ha något mer och jag vet inte om dom har det.
  Men självklart är jag flexibel och kan ändra åsikt efter staging. Han kanske är en Sam Ryder.

 43. Adri

  Nu har slutversionen av Tjeckiens låt kommit 🙂 Klar förbättring. Jag trodde egentligen att allt som skulle hända var att de skulle ta bort svordomarna. Men nejdå, den är förändrad musikaliskt.

  Den är starkare, skränigare (på ett bra sätt), vildare – och de har lagt in ett break i den för att nå tre minuters längd.

  https://www.youtube.com/watch?v=_iTcX6NlAqA

  Innan var det nån form av punkpop, och i mina ögon har de skruvat ner pop-andelen och skruvat upp det lite mer rockiga/punkiga. Helt rätt val.

  (Alltså nu låter det kanske som om det är världens skillnad. Det är fortfarande samma låt. Det hörs. Men förändringarna som har gjorts har varit små, men all the right ones!)

 44. Mikaela

  Slutgiltig topp 10 från säsongen:

  1. ll cielo non ci vuole – Italien
  2. La noia – Italien
  3. Tuta gold – Italien
  4. Si andro al inferno tu verrai con me – San Marino
  5. Maria & Teresa – Ukraina
  6. Askush si ty – Albanien
  7. Meglio di no – San Marino
  8. Pedestal – Tjeckien
  9. Kur – Lettland
  10. Invincibile – San Marino

 45. Micke

  Adri eller nån annan här. Kollade över min topp från året men minns att det finns några låtar jag måste kolla upp igen innan de möjligen kan bli aktuella. En av dem vet jag att Adri gillade precis som min syster. Minns inte vad den hette och orkar inte leta bland alla San Marinos bidrag. En uttagning jag knappt följde. Det jag fick höra var att det var lite Smith & Thell över den. Nån som minns?

 46. Adri

  Micke: Daudia – With you

 47. Millan

  1. Italien
  2. Storbritannien
  3. Frankrike
  4. Tyskland
  5. Spanien

 48. Micke

  Efter att nio av oss har röstat:

  1. Italien -103
  2. Frankrike -78
  2. Storbritannien -78
  4. Tyskland -67
  5. Spanien -63

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se