Nederländerna Joost Klein, som internvalts till att få representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2024 har delat med sig av en live-video av tävlingsbidraget “Europapa“, se nedan.

Live-version av “Europapa“:

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2024:
Bidrag / Artist: “Europapa”, Joost Klein
Länkar: officiell musikvideolive-videoeurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Joost Klein, Maradonnie, Tim ‘Gerrie’ Haars, Dylan van Dael,
Paul Elstak, Tantu Beats, Thijmen Melissant
Se även: Mer info om det nederländska internvalet

Schlagerpinglan: När jag hörde “Europapa” första gången så fanns det något i själva låten som intresserade mig men då musikvideon gav en lite väl stark skämtbidragskänsla så har jag varit lite reserverad. Efter att ha sett denna energiska live-video, som lyfter låten på helt rätt sätt, så blir jag troligtvis tvungen att höja bidraget åtskilliga platser på min ESC 2024-topp-37-lista vid nästa genomgång. 😀

Nu är jag helt plötsligt väldigt nyfiken på hur låten kommer att presenteras i maj. Blir det med fokus på musikglädje eller “skämt”? Valet blir troligtvis helt avgörande för hur jag (och troligtvis många andra) kommer att ta emot det. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


38 kommentarer till “Nederländerna 2024: Live-version av “Europapa“ (Joost Klein)”

 1. Mikaela

  Ja då har vi heeelt olika upplevelser Pinglan, för detta fortsätter vara totalt sist på min lista. Får Günther-vibbar.

 2. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Oj, tydligen helt olika upplevelser ja. 😀

 3. Mikaela

  Pinglan, jag är nog lika förvånad att du gillar detta som Micke är att du gillar Finland. Du kanske är svårgissad trots allt 😀

 4. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jag är själv lite förvånad faktiskt men i båda fallen så är det låtarna jag fallit för och helst sett att lite mer “seriösa” artister framfört dem. Blir intressant i maj, för med fel scenshow så kommer jag troligtvis inte att vara lika imponerad… eller kanske… det återstår att se. 😀

 5. Millan

  Avvaktar med att tycka något om detta tills jag sett det på ”på riktigt” live på scen.

 6. Micke

  Finns många frågetecken just nu känner jag. Här kommer tio stycken.

  1. Kan Kroatien och Tjeckien fixa till sitt live så de matchar studioversionerna? I så fall är de mycket, mycket högt i ranking.

  2. Kan Grekland få bort bakgrundsljudkänslan och bli så jädra bra som de har potential till?

  3. Kan Nederländerna och Belgien hålla sig ifrån att dippa live?

  4. Kan Spanien och Finland leta igenom garderoben på hotellrummet och hitta kläder att sätta på strippgubbarna?

  5. Kan Armeniens sångerska få ut den äkthet hon äger även på scen?

  6. Kan publiken i Malmö sköta sig?

  7. Kan green Room utrotas ur ESC?

  8. Kan norska Gåte få tävla för Sverige istället för de norrman vi nu har?

  9. Kan vi få en bra blandning vidare till final. Inte bara bestående av uptempo.

  10. Kan jag få uppleva finalen? Allt hänger på publiken i andra semifinalen

 7. Adri

  Micke: Du inser väl att just detta inlägg är Nederländerna live?

  På #4, #7 och #8 stödjer jag definitivt ”nej”-sidan.

 8. Micke

  Adri min vän… Tycker du på fullt allvar att Green Room är äkthet o inte bara allmänt jobbigt o töntigt?

  4 och 7 var givetvis sagt med glimten men det har jag svårt att tro att du inte förstod 🙂

 9. HW

  @Micke

  1. Jag tror på Kroatien! Tveksam till Tjeckien, men ser gärna att de lyckas.

  2. Jag tycker de är jäkligt bra i studio redan, så hoppas att det håller sig live

  3. Det tror jag faktiskt, även om ingen av dem tillhör mina favoriter (Nederländerna är en otippad Micke-favorit, men den är kul)

  4. Kan? Ja. Kommer? Troligen inte, sånt säljer i ESC 😉

  5. Jag har noll intryck av henne förutom musikvideon men hon känns väldigt genuin och glad i den, så jag väljer att tro på det

  6. Om du menar “kan publiken hindra sig från att bua ut Eden” så är svaret otvekligen nej. Det hade kanske varit en diskussion om det varit i München eller Milano, men nu är det i Malmö och jag är redan säker på att hon kommer buas ut.

  7. Jag tycker Green Room är lite skoj, och Sverige kommer definitivt inte vara landet som utrotar Green Room 😉

  8. I wish, men nej, hahah

  9. Det tror jag faktiskt! Ballader har ändå gått hyfsat bra i semifinalerna de senaste två åren.

  10. Jag tror jag pratar för hela bloggen när jag säger; snälla häng inte upp ditt ESC-intresse på om publiken buar ut Israel eller inte, för annars finns det inte en chans i helvetet att du blir kvar här, och det skulle vi tycka var otroligt tråkigt allihopa

 10. Micke

  @HW, känns som vi tycker väldigt mycket lika även i år. Inte vad gäller Green Room men annars. Jag är av den bestämda uppfattningen (har sett massor av bevis för detta) att Green Room är en mycket stor anledning till att så väldigt många säger sig hata ESC och MF. Jag kan definitivt erkänna att jag har haft mina duster med detta.

  Förresten…vad tycker du om den nya avslutningen i det tjeckiska bidraget? Som jag skrev 2.36 och resten är numero uno i årets ESC. För er som fortfarande är osäkra på vad musik är. Kul att kunna visa det i ESC. De åtta sekunderna 2.36-2.44 säger allt 🙂 Högt ljud ska det vara 🙂 Annat än jädra dutt-dutt syntar 🙂

  @Adri, jo jag vet att det är live och ganska bra dessutom Men så här kan det ju inte vara i ESC så det är bara att vänta .-)

 11. Micke

  @HW, bara ett fel på de där sekunderna som jag pratar om i Tjeckiens bidrag. De skulle inte vara 8 sekunder de skulle ha varit minst 38 sekunder 🙂 Får de till allt live kan den till och med utmana Norge om förstaplatsen för mig

 12. Johanna

  Nejmen alltså om inte den här låten blir topp 5 blir jag mycket förvånad! Här är ju riktigt roligt och faktiskt också rätt bra!

 13. HW

  @Micke Jo, vi är faktiskt överens om det mesta även i år 😉 Jag fick för mig att du har Irland i botten. Isåfall är det det som blir våran Achille Lauro i år (ett bidrag där vi för en gångs skull är på helt olika planeter), för den växer rejält för mig och den kan vara på väg att bli den femte av mina (just nu fyra) favoriter.

  Missförstå mig inte, Green Room kan absolut vara ganska stelt ibland, men jag tycker det är lite underhållande också. Jag tycker tvärtom att det är det minst dåliga med programlederiet i ESC och MF, som faktiskt ofta är rätt dåligt och lite pinsamt, särskilt i MF när allt ska vara så “barnvänligt”.

  Vad gäller det nya slutet på Tjeckiens bidrag är jag med dig! Jag lyssnade en hel del på låten när den kom, och sen tröttnade jag lite på den, men detta var ett mycket bra exempel på hur man gör om en låt (och inte förstör den helt, ALBANIEN 2022). Fortfarande samma låt, men man har lagt till några element som ger extra liv till låten. Nu ska hon bara klara av det live också 😉

 14. Micke

  @HW, tyvärr är jag 99.4% säker på att jag hoppar om Malmöpubliken skitar ner sig med burop i semifinalen. Minns hur det var efter buandet mot de stackars ryska tvillingtjejerna 2014. Jag tappade precis allt intresse. Det bara rann av mig. Klarar inte människor som inte ens kan stava till ordet respekt.

  Jag har 17-18 bidrag som jag gillar i årets startfält. Nästan hälften alltså. Hoppas jag hittar nån mer 🙂 Mycket osäkerhet än vad gäller liveframträdande mm. De bidrag jag känner mig helt säker på är

  Norge (1)
  Italien (2)
  Israel (5)
  Portugal (6)
  Ukraina (7)
  Serbien (8)
  Frankrike (12)

  Vet du HW jag minns inte om du kommenterade något om Ollies bidrag i Estland i år. För mig solklar vinnare i deras uttagning även om den inte var lika bra som den han hade förra året.

 15. Mikaela

  Micke, tror Kroatien som storfavorit kommer lägga in full växel nu på sitt live-framförande.

 16. Micke

  @Mikaela, det hoppas jag att Kroaterna gör 🙂 Jag älskar det mesta i den videon, i synnerhet gäller detta då 0.56-1.13…1.35-1.52…2.15-3.20.

  Vad är det då som inte känns 100 för mig. Ja det är ju oron för liveframträdandet där han visar klara brister röstmässigt och vem som klätt på honom begriper jag inte. Fram mer med de som dansar runt honom och elda upp det som hänger runt hans armar.

  Finns också ett väldigt svagt parti i låten oavsett om det är studioversion eller live. Hur tänker de egentligen 2.00-2.15? Ska de starta barnkalas?

 17. Adri

  Micke: Förlåt nu. Men människor som säger sig hata, och helt hoppa över, ESC/MF/andra nationella uttagningar pga Green Room. De är fånar. De hade inte gillat Eurovision ändå.

  För ESC är sammalagt vad… 7-8 timmars sändning typ? Av dessa nära 8 timmar är ”häng i Green Room” vad…?

  Kanske… 90 sekunder om de verkligen maxar tiden där?

 18. Adri

  Micke: För att svara på frågan. Jag bryr mig inte om green room. Det finns ingenting jag brinner så lite för. För som sagt, greenroom-tiden är knappt en promille av sändningen.

 19. Micke

  @Adri, helt med dig. Precis som jag sa har jag kämpat med det där. Har inte hoppat trots att det är på så jädra låg nivå. Varför inte? Jag tittar inte för Green Rooms skull. Mycket lätt att bara ta bort ljudet så fort Green Room dyker upp och hitta på något annat. Det jag sa var att jag känner till väldigt många som hoppat av på grund av Green Rooms låga nivå.

  Jag får höra så jävla mycket skit om ESC och MF ska du veta men jag bryr mig inte. Helt ärligt så tror jag att minst 60% av all skit jag fått höra grundar sig i allt med Green room

 20. Adri

  Jag ser en del oro över Tjeckiens liveprestation. Jag är faktiskt inte alls orolig för den 🙂 Ja, hon sög otroligt hårt under ESCZ.

  Men! Exakt ALLA gjorde det. Det tyder på undermålig produktion. Jag tror stenhårt på Aiko 🙂

  Jag blev påmind idag om Blanka. Kommer ni ihåg Blanka? Polens tjej förra året.

  Hur lät hon i Polens uttagning? För: jävligt. Men med bättre produktion runt sig (för även TVP hade grava issues med produktionen förra året, se: ”Gladiator”) och såklart träning så kunde ju Blanka kicka igen käften på kritiker, hatare och tvivlare 🙂 Med ett riktigt respektabelt framträdande (med märkligt dansbreak, men det är vad det är).

  Och nu kanske jag uttrycker mig fult, men jag får mer ”riktig artist”-feeling av Aiko än Blanka så jag tror Aiko övat som sjutton.

  Men sen ska man inte underskatta omständigheter heller. ESCZ hålls typ på en nattklubb där allt från teknik och tv-produktion till ev medhörning är undermålig eller ens inte där.

  Hade de hållt sin uttagning i en arena, eller ens en ok tv-studio, så är jag övertygad om att det hade låtit annorlunda 🙂

 21. Adri

  Micke: Man ska inte tala illa om folk är väl min generella uppfattning (som jag dock underleverar nåt djävulskt inom). Men som sagt, hoppar man av pga green room… då är man en ”mycket märklig person”.

  Det är som att jag skulle älska två timmar (120 minuter) av en film, men sen kommer 39 sekunder som kanske är filmat ur en vinkel jag inte hade valt personligen – och då stänga av och skriva negativa recensioner om den online. Seems ovettigt to me.

  —————————————

  Men Micke, nu till nåt roligare… Israel. Nej, inga frågor om deltagande eller buande eller what not. För vi lommer aldrig se eye to eye om det. Det är inte i vår makt ändå.

  Men eftersom jag är en svag svag man så hörde jag precis Israels låt för andra gången i mitt liv. Och då blir jag nyfiken på när du säger att du ”känner dig hundra” om Israel.

  För jag tycker att Eden låter som en röst som veeerkligen ”fixats till” i studion. Jag bävar inför att höra henne på Eurovision-scenen för jag tror tyvärr inte hon klarar det.

  Jag har hört henne live och vet att hon är absolut inte talanglös men bara för att man har talang klarar man inte exakt alla låtar. Och detta känns som en låt som givits till henne utan att hon får ge sin syn på saken. Och då kan det bli en clash.

  Vad får dig att känna dig så säker? Eller är det bara låten i sig du är säker på?

 22. Micke

  @Adri, kanske lite fel att uttrycka att man känner sig hundra när jag inte ens hört henne live. Vi är sex fasta i vårt band Adri plus att några är med ibland och ibland inte. Av dessa sex, inklusive mig då, är fyra ESC-hatare. Vi andra två hatar MF. Jag älskar ESC den andra är intresserad ibland. Han som jag pratar om känner till Eden Golan. Han hävdar benhårt att hon är bra live. Jag vet inget om henne men om honom. Han brukar veta vad han pratar om. Därför “känner jag mig hundra”.

  Ok kanske lite att ta i men säger han en sak så tror jag på det. Jag pratar låt när jag pratar om Israel….ingenting annat….det gjorde både jag och Denis klart här. Grejen är att för mig finns det ingen låt som växer så som Israels bidrag. En underbar kontrast till ett överfullt uptempo startfält. Önskar att ni alla här kunde lyssna på låt och ingenting annat 🙂

 23. Adri

  Micke: Ja som sagt hon är inte utan talang 🙂 Innan jag blev anti deras deltagande så kollade jag in litegrann och såg henne live. Det lät bra.

  Men det är ju typ lite därför jag blir orolig av att hennes röst, som borde kunna stå på egna fötter, låter så himla processad i studion.

  Men jag kanske har fel. Det kanske bara är ett konstigt stilval 🙂 Hoppas ju nästan mer på det, för hon behöver inte fler motgångar kan jag tycka.

 24. HW

  @Micke Ja, jag vet din inställning och jag hoppas på de där 0,6 procenten, för jag kan inte se något annat än buande när Israel ska uppträda i maj. Du är ju en väldigt principfast person, så jag vet att om du lovar att hoppa då kommer du det 😉 Därför tycker jag du ska vara försiktig just med löftena, för återigen, vi vill verkligen ha dig och ditt tyckande här!

  Israels deltagande är något jag svängt om de senaste månaderna. Så jag tror att du och jag är på samma sida, de har fått minst fyra chanser för mycket och borde egentligen inte vara med. Med det sagt löser det inget att bua ut Eden eller låtsas som hennes låt inte existerar (appen My Eurovision Scoreboard fick en hatkampanj mot sig för att det ens är möjligt att ranka “Hurricane”, helt galet). Men ansvaret för det här troliga buandet ligger egentligen (enligt mig) på KAN som valt att göra storpolitik av det här istället för att ha någon skam i kroppen. Glöm inte att “Hurricane” bara är en smått omskriven version av “October Rain”.

  Jag kommer inte bidra till diskussionen under Israels presentation i år, för det här bidraget är inte bara politiskt laddat, det ÄR politik, och politik är något vi ska undvika på Pinglans blogg 🙂 Därför vill jag klarifiera min inställning under detta inlägg. Vi får se vad som händer i Malmö nu i maj helt enkelt.

  Vad gäller Ollie tycker jag han har en väldigt bra rockröst, inte bara “för att vara ESC” utan allmänt 🙂 Jag vet att du inte kommer hålla med, men frågan är om “My friend” inte är ännu vassare än “Venom”, den är riktigt bra. Det är en jäkla otur att den skulle tävla samma år som 5miinust och Puulup, för då hade den varit ohotad, men jag älskar verkligen Estlands riktiga val. “Genialt” är inte ett ord jag brukar använda om ESC-låtar, men det passar nästan in på Estlands skruvade låt 😉

 25. Micke

  @HW och alla andra här. Tänkte vi kunde klargöra en gång för alla detta med Israel. Min plats i det hela är som sagt…Jag tycker inte att de ska vara här…men nu är de här och detta är ESC och här behandlar jag alla länder och artister lika.

  Skulle vara intressant att veta vilka som ser det någorlunda lika. Alltså vilka som kan diskutera låten som just det…en låt och ingenting annat. Hade varit jättekul om de finns folk här som man kan diskutera låten med. Ni andra som inte känner så. Köper det rätt av…Det är er sak och det har inte jag att göra med.

  Ganska säker att det kommer att gå att prata om låten som vilken annan låt som helst med Pinglan, HW och Adri. Finns det några fler?

 26. Micke

  @HW, nej Ollie 2023 sätter jag klart före 2024 men tro mig….Sätter båda högt 🙂

 27. HW

  @Micke Jo, jag vet vart du står vad gäller Israel och jag respekterar det 😉 Jag har försökt ha exakt samma inställning men anledningen till att jag ovan skrev att jag inte kommer ge några kommentarer under Israels presentation i år (ett betyg ger jag nog troligtvis ändå) är att jag har försökt se “Hurricane” som bara en låt och inget annat, men jag får fortfarande en obehagskänsla av låten. En känsla som jag troligen inte fått om den inte skrivits i den kontext den skrivits i. Det känns därför som jag kommer att dra in politik i det oavsett hur jag gör, så därför kommer jag vara fåordig under just den israeliska presentationen. Under alla andra kommer jag delta med mina omdömen!

  Men i grund och botten håller jag med och jag tar starkt avstånd från alla som hatar på folk för att de inkluderar “Hurricane” i sina rankningar. Också de på motsatt sida som i princip stämplar dig som terrorist om du väljer att utesluta Israel från din egen ranking.

  Men; om jag nu ska försöka diskutera den som låt och inget annat. Det är inte alls dåligt. Men det är inte särskilt bra heller tycker jag. Eden verkar ha en bra röst, mycket bra till och med, men den har ingen särskild identitet. Samma sak med låten, det är en ballad, och för att jag verkligen ska uppskatta en ballad måste den antingen ha en fångande atmosfär (jämför denna med typ Portugal så känns den ganska steril) eller så dramatisk att man verkligen känner av dramat själv. Jag tycker inte “Hurricane” har något av det. Avslutningen på hebreiska gillar jag (rent musikaliskt), men den blir inte lika tillfredsställande som den kunde varit om den hade kommit efter en starkare refräng.

 28. Micke

  @HW, aj fan. Då missförstod jag dig helt. Fattade det som att du var i samma tankar som jag om detta. Sorry. Nema problema då ska jag inte lägga något om Israel på dig 🙂 So what….Vi har ju så mycket annat att skriva om 🙂

 29. HW

  @Micke Förtydligande 😉 Jag har absolut inget emot att du frågade om Israel här, det är en 100% rimlig fråga.

  Det är bara att jag inte har lyckats separera omvärldssituation och låt lika bra som du, så att jag inte vill “kasta bensin på brasan” genom att dra in en massa negativt som inte hör hemma på bloggen (för jag är starkt emot allt som gjorts av båda sidor, och det vet jag att du också är).

  Men som du sa, du, jag och alla andra här har en massa att diskutera just nu ändå 🙂 För din och hela bloggens skull hoppas jag att Eden Golan inte får någon form av hat på scenen eller i värdstaden (men ett svalt mottagande skulle jag välkommna)

 30. Millan

  @Adri Det är mycket möjligt att en dålig produktion är anledning till att det låter dåligt men det finns gränser. En bra artist är en bra artist oavsett produktion. Jag har svårt att se att t ex Loreen någonsin skulle göra ett sådant dåligt framträdande som Aiko. Det var ju inte bara det att det lät erbarmligt dåligt. Själva framträdandet var på nivå byarocksframträdande.
  Nu har dock Aiko alla chanser att leverera bättre när det gäller i maj för sämre kan det knappast bli. Jag håller mina tummar för det är låten värd.

 31. Millan

  Och vad det gäller Polska Blankas deltagande och resultat på Eurovision förra året så får det mig allvarligt att fundera över hur korrupt den här tävlingen är för det framträdandet var verkligen också gräsligt dåligt! Dansbeatet i mitten var ett välkommet avbrott i falsksången;-)

 32. HW

  @Millan Angående Blanka; innan hennes semi-framträdande förra året sa Edward af Sillén (är jag ganska säker på) “Jag gillar inte att säga n-ordet, men visst luktar det lite Nepotism?”. Det är något jag och mina vänner citerar och skrattar åt typ en gång om dagen 😉

  Med det sagt måste jag ge Adri att hon sjöng betydligt bättre än förväntat. Det var mest att varken låten eller framträdandet var till för mig 🙂

 33. Micke

  @HW, det är som sagt lugnt 🙂 jag slängde ut den här frågan här om vem/vilka som snackar Israels låt och vilka som inte gör det. Jag har inget som helst intresse om att trycka på om att prata om den med folk som inte vill. Finns inte intresse så finns inte intresse. As simple as that 🙂 Får se om nån svarar annars lägger jag bara ner. Jag vet iaf att jag inte gillar deltagandet men jag gillar melodin 🙂

 34. Millan

  @HW Bättre än förväntat är inte samma sak som att det är bra;-) Men man får förstås respektera att människor har olika smak och jag vet att det finns de som gillade Blankas bidrag. Jag tycker att låten var helt ok men att det inte hade gjort något om den hade framförts av en bättre artist. Jag älskar Edvard af Sillen! Hans kommentarer är klockrena!

 35. Micke

  @HW, hmmm, bara för att förtydliga det vaga jag skrev. “Får se om nån svarar annars lägger jag bara ner.”. Pratar alltså om att snacka med nån om Israels låt. klassen på den….Inte att lägga ner allt 🙂

 36. Schlagerpinglan

  @Micke, Vad gäller Israels bidrag så går jag 100% på låten och blandar inte in något annat. Jag tyckte först att den hade något tilltalande, vilket fick den att hamna bland de många bidrag jag tycker om (dock långt ned) men ju mer jag lyssnar på den ju mer växer den. Oerhört vacker. Med rätt scensättning så kan det bli riktigt bra.

  Vad gäller buandet så är jag helt på din sida (förstår inte hur samma personer som blir helt tokiga om de upplever att de inte möts med respekt har så lätt för att vara respektlösa mot andra) men tänker inte låta det förstöra min ESC-upplevelse.

 37. Micke

  @Pinglan, tack för svaret. Jag vet inte vad det är med den här världen. Respekt existerar knappt längre för många och nämner man ordet ses man som nån jävla knäppskalle. Respekten är borta men ingen klarar något mot ens egen person. Lättkränkthet är väl världsledande idag. Håller helt med dig i det du säger.

  Skrev på annat ställe här om ett förslag jag hade. Adri svarade. Skriver en kort grej på det stället .-)

 38. Micke

  @Pinglan vår värld är en värld där människor skiter fullständigt i skyldighet mot andra människor och rättvisan men gapar med full käft om sina rättigheter.

  Jag är inte religiös men jädrar om en mening i bibeln säger allt…”Allt vad ni vill att människor ska göra er, det ska ni också göra mot dem!”….Men idag är det bara det förstnämnda som är viktigt. Jag lever mitt liv i den meningens tanke. Jag är inget speciellt som människa men den regeln är A och O för mig….gissa om många kallat mig knäppskalle för det, vilket ju säger en del 🙂

  Sorry om jag gick utanför en kortis. Blir bara så less på människan ibland. Nu ska jag vara tyst Pinglan 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se