ESC 2024Schlagerpinglan: Om en månad, lördagen den 11:e maj, kommer finalen av Eurovision Song Contest 2024 att avgöras så det är hög tid att göra en uppdatering av topp-37-listan.

Här nedan ser ni min egen rangordning av bidragen enligt min personliga smak (med placering på listan den 15:a mars inom parentes).

Se även: “Eurovision 2024 – Semifinal 1: Odds & Topplista (2023-04-07)
Se även: “Eurovision 2024 – Semifinal 2: Odds & Topplista (2023-04-09)


Eurovision Official Roundup: All 37 Songs Of Eurovision 2024
Snabbrepris av samtliga 37 ESC 2024-bidrag

Schlagerpinglans ESC-2024-topp-37, 24-04-11 (24-03-15):

Land Bidrag, Artist Semifinal / Final
1. (1.) Litauen Litauen Luktelk“, Silvester Belt (Semifinal 1)
2. (2.) Italien Italien La noia“, Angelina Mango (Final – Big Five-land)
3. (3.) Storbritannien Storbritannien Dizzy“, Olly Alexander (Final – Big Five-land)
4. (8.) Österrike Österrike We Will Rave“, Kaleen (Semifinal 2)
5. (16.) Nederländerna Nederländerna Europapa“, Joost Klein (Semifinal 2)
6. (9.) Polen Polen The Tower“, LUNA (Semifinal 1)
7. (4.) Luxemburg Luxemburg Fighter“, Tali (Semifinal 1)
8. (5.) Finland Finland No Rules“, Windows95man (Semifinal 1)
9. (6.) Spanien Spanien Zorra“, Nebulossa (Final – Big Five-land)
10. (7.) Frankrike Frankrike Mon Amour“, Slimane (Final – Big Five-land)
11. (10.) Sverige Sverige Unforgettable“, Marcus & Martinus (Final – Värdland)
12. (11.) Kroatien Kroatien Rim Tim Tagi Dim“, Baby Lasagna (Semifinal 1)
13. (22.) Israel Israel Hurricane“, Eden Golan (Semifinal 2)
14. (13.) Slovenien Slovenien Veronika“, Raiven (Semifinal 1)
15. (15.) Tyskland Tyskland Always on the Run“, Isaak (Final – Big Five-land)
16. (26.) Albanien Albanien TiTAN“, Besa (Semifinal 2)
17. (14.) Serbien Serbien Ramonda“, Teya Dora (Semifinal 1)
18. (18.) Belgien Belgien Before the Party’s Over“, Mustii (Semifinal 2)
19. (20.) Ukraina Ukraina Teresa & Maria“, Alyona Alyona
& Jerry Heil
(Semifinal 1)
20. (19.) Georgien Georgien Firefighter“, Nutsa Buzaladze (Semifinal 2)
21. (12.) Armenien Armenien Jako“, Ladaniva (Semifinal 2)
22. (17.) Azerbajdzjan Azerbajdzjan Özünlə Apar“, Fahree feat.
Ilkin Dovlatov
(Semifinal 1)
23. (23.) San Marino San Marino 11:11“, Megara (Semifinal 2)
24. (35.) Irland Irland Doomsday Blue“, Bambie Thug (Semifinal 1)
25. (21.) Australien Australien One Milkali (One Blood)“, Electric Fields (Semifinal 1)
26. (24.) Grekland Grekland ZARI“, Marina Satti (Semifinal 2)
27. (37.) Tjeckien Tjeckien Pedestal“, Aiko (Semifinal 2)
28. (29.) Schweiz Schweiz The Code“, Nemo (Semifinal 2)
29. (31.) Lettland Lettland Hollow“, Dons (Semifinal 2)
30. (33.) Estland Estland (nendest) narkootikumidest ei tea
me (küll) midagi
“, 5miinust & Puuluup
(Semifinal 2)
31. (25.) Cypern Cypern Liar“, Silia Kapsis (Semifinal 1)
32. (27.) Moldavien Moldavien In the Middle“, Natalia Barbu (Semifinal 1)
33. (28.) Portugal Portugal Grito“, Iolanda (Semifinal 1)
34. (32.) Norge Norge Ulveham“, Gåte (Semifinal 2)
35. (36.) Malta Malta Loop“, Sarah Bonnici (Semifinal 2)
36. (30.) Danmark Danmark Sand“, Saba (Semifinal 2)
37. (34.) Island Island Scared of Heights“, Hera Björk (Semifinal 1)

Schlagerpinglan: Jag är väldigt imponerad av årets startfält och har till min stora glädje insett att jag gillar majoriteten av bidragen. 😀

I nuläget är det hela 14 bidrag som jag kan kalla personliga favoriter och bland dem så är det 5 bidrag som jag hoppas lite extra på då berör mig mer än de övriga. Vidare så finns det 8 bidrag som jag tycker riktigt bra om, 8 bidrag som jag gillar men har lite frågetecken kring och endast 7 bidrag som ännu inte “klickat”. En intressant och övervägande positiv mix av bidrag m.a.o. (sett ur min synvinkel). 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2024: Schlagerpinglans topp-37 (24-04-11)”

 1. Engsla

  Till skillnad mot Pinglan så har jag ju väldigt få favoriter i årets tävling. Sedan finns det ett gäng låtar som jag egentligen tycker är ok, men där det finns saker som skaver så mycket att helhetsintrycket blir negativt ändå.

  Tex så skulle Irlands bidrag vinna på att kortas ned en minut eller så. Samma sak med Armeniens låt. Och när jag lyssnar på Tjeckiens Pedestal så börjar jag alltid tänka på att det finns alldeles för många som sätter sig själva på en hög piedestal, och att låten sänder fel budskap! Jättefånigt, jag vet…

  Med Tysklands bidrag är det tvärtom – jag gillar att han sjunger om att han är “average” så pass mycket att jag blir nästan onödigt positivt inställd till resten av låten. Som ju är ganska “average”.

  Så fastän jag tycker att Portugal skickar årets vackraste låt, att Schweizs låt är den jag roas mest av, att Belgiens kör är årets mäktigaste, att Armeniska sångerskan har ett överflöd av utstrålning, och att Azerbajdzjans sångare har årets mest behagliga röst, så har jag just nu Italien som vinnare. De har (än så länge) bästa helhetspaketet i mina ögon. Men jag har ju nästan bara lyssnat på studioversioner, så ser fram emot att bli överbevisad om alla bidragens förträfflighet nu i maj 🙂

 2. HW

  Min topp-37:

  Riktiga favoriter:
  1. “(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi“ – 5miinust & Puuluup – Estland
  2. “Ulveham” – Gåte – Norge
  3. “Veronika” – Raiven – Slovenien
  4. “Doomsday blue” – Bambie Thug – Irland
  5. “Zari” – Marina Satti – Grekland
  6. “Jako” – Ladaniva – Armenien
  7. “Grito” – iolanda – Portugal

  Bra:
  8. “La noia” – Angelina Mango – Italien
  9. “The Code” – Nemo – Schweiz
  10. “Teresa & Maria” – alyona alyona och Jerry Heil – Ukraina
  11. “In the middle” – Natalia Barbu – Moldavien
  12. “11:11” – Megara – San Marino
  13. “Rim tim tagi dim” – Baby Lasagna – Kroatien
  14. “Özünlə Apar” – Fahree – Azerbajdzjan
  15. “The Tower” – Luna – Polen
  16. “Piedestal” – Aiko – Tjeckien
  17. “Mon Amour” – Slimane – Frankrike
  18. “Ramonda” – Teya Dora – Serbien
  19. “Europapa” – Joost Klein – Nederländerna

  Nja:
  20. “Luktelk” – Silvester Belt – Litauen
  21. “We Will Rave” – Kaleen – Österrike
  22. “Hollow” – Dons – Lettland
  23. “Sand” – Saba – Danmark
  24. “One Milkali (One Blood)” – Electric Fields – Australien
  25. “No rules” – Windows95man – Finland
  26. “Always on the Run” – Isaak – Tyskland
  27. “Scared of heights” – Hera Björk – Island
  28. “Firefighter” – Nutsa Buzaladze – Georgien
  29. “Zorra” – Nebulossa – Spanien
  30. “Before The Party’s Over” – Mustii – Belgien
  31. “Hurricane” – Eden Golan – Israel
  32. “Liar” – Silia Kapsis – Cypern
  33. “Loop” – Sarah Bonnici – Malta

  Inte alls min smak:
  34. “Fighter” – Tali – Luxemburg
  35. “Titan” – Besa – Albanien
  36. “Unforgettable” – Marcus & Martinus – Sverige
  37. “Dizzy” – Olly Alexander – Storbritannien

 3. Micke

  @HW…Du har Sverige för bra 🙂

 4. Adri

  Jag tycker verkligen om Tjeckiens budskap. Mitt mål i livet är ju att älska mig själv så otroligt otroligt mycket. Går det bra? Nej det går faktiskt fruktansvärt dåligt. Men Tjeckiens låt är ju inte en låt fylld av hybris eller så, det är ju en låt om att bygga upp sig efter att ha slitits ner. Då får man ju fläska på med yttringarna. Om nån kritiserar en, eller på andra sätt drar ner en, så blir det ju inte ett försvar att sen säga “hörrudu… jag är faktiskt medelmåttig”.

  Inte mycket händer på min 37.

  Botten 10:

  28. Polen
  29. Tyskland
  30. Lettland
  31. Island
  32. Finland
  33. San Marino
  34. Albanien
  35. Cypern
  36. Malta
  37. Australien

  Topp 10:

  1. Portugal
  2. Irland
  3. Litauen
  4. Serbien
  5. Kroatien
  6. Italien
  7. Ukraina
  8. Luxemburg
  9. Storbritannien (Kom igen HW)
  10. Norge

  Som sagt, detta är verkligen ett färgstarkt år. Det är behållningen, för i ren kvalitet tycker jag inte 2024 levererar såå högt. Jag lyssnar faktiskt väääldigt lite på årets låtar. Mindre än vanligt. Jag känner knappt att vi befinner oss i Eurovision Season 🙂 Men aja, det hade kunnat vara mycket värre.

  Remember 2011? 2014? 🙂 Mycket värre.

 5. HW

  Det var tydligen min botten-2 som var det mest intressanta med min lista 🙂 @Adri, jag har gjort en 180 på några bidrag genom åren men det är nog riktigt höga odds på att Storbritannien ska bli en av den. Olly är säkert toppen som person, men jag gillar inte alls sättet han använder sin röst på och refrängen är knappt uthärdlig. Vi har dock 5 gemensamma i topp-10. Kanske inget att hurra eller skapa en gemensam spellista för, men ändå rätt bra med tanke på att vi brukar tycka rejält olika. alla fall jämfört med Pinglan och mig, som bara har en enda gemensam 🙂 Kanske ett tecken på att den gemensamma blir ESC-vinnaren 2024?

  @Micke, nu är tvillingarna en bit ifrån plats 37 på min lista, men undrar om ens den platsen kommer räcka för dig i din ranking? 😉 Du kanske får muta några länder för att komma tillbaka så du kan sätta Sverige ännu lägre än 37 (ditt första samtal får gärna vara Ungern isåfall)

 6. HW

  Inte helt relaterat: men jäklar vad snabbt jag tröttnade på Kroatiens låt. Efter första lyssningen satte jag dem bland mina fyra som jag tyckte var över alla andra, men sen försvann de och ersattes lika snabbt av Irland. Nu satte jag dem på plats 13/37 för inte ens två timmar sen, och jag börjar redan tycka att jag har den för högt 😉

 7. Micke

  @HW, så länge du inte tror att jag sätter Sverige där jag sätter dem för att det är Sverige så är det ok 🙂 Jodå jag vet att du gillar A Dal och kul nog också deras vinnare i år precis som jag 🙂 Oavsett vilket så var min kommentar menat som skämt och det vet jag också att du vet 🙂 Som jag sagt tidigare så finns det bara fem bidrag i år som är riktigt dåliga och tre av dem än värre än så. Gissa vilka 🙂

  HW har du lust att beskriva en sak för mig? På fullt allvar nu, inte som skämt…. Vad är det du gillar i Irlands bidrag?

 8. HW

  @Micke Jo, jag är med på att du hade ogillat “Unforgettable” vilket land den än kom ifrån. Dock tror jag att du kanske bryr dig lite mer om den för att den kommer från Sverige, men det är du som känner dig själv bäst 🙂 Sen förstår jag självklart att det var ett skämt det du skrev, som blev lite roligt just eftersom jag egentligen har Sverige väldigt långt ner 🙂

  Du har ställt en ärlig fråga om Irlands bidrag, då får jag se till att ge dig ett ärligt svar 🙂 Jag tycker det finns liknande stämning i det här bidraget som i Spaniens bidrag förra året, liksom spirituell på något sätt. Nu vet jag dock att jag kommer få både dig och Adri mot mig på den punkten då du älskar “Eaea” och ogillar “Doomsday blue”, medan han älskar “Doomsday blue” och hatar “Eaea” 🙂 Det är lite som två låtar i en, och på något sätt fungerar de konstanta växelbytena väldigt bra och håller låten intressant. Jag tycker själva musiken är bra och stämningsfull också. Det är en väldigt ångestladdad låt, och nu låter det som jag försöker framställa ångest som något positivt, vilket jag naturligtvis inte tycker, men det gör ändå låten mer attraherande på något sätt. På samma sätt som jag tyckte “Something to lose” i UMK förra året var deprimerande, men på ett bra sätt, tycker jag denna är ångestladdad på ett bra sätt. Bambie är också verkligen en personlighet, och det lilla jag sett av hens preparty-framträdanden har imponerat.

 9. Adri

  Nu frågade ju ingen mig om Irland. Men alltså bryggan (eller vad det ens är) är nog den delen av någon låt öht i år som går mest rent-free i mitt huvud om dagarna:

  “I, I, I know you’re living a lie. I, I, I see the scars in your eyes…” osv osv. Det går på repeat i mitt huvud, and I love it.

  Det är ju en väldigt hotfull låt. Jag tolkar ju låten som någon slags hämnd mot ett ex. Och det uppskattar jag verkligen. Jag gillar låtar där man hanterar ett ex så otroligt ovärdigt. Jag menar, hela “Avada Kedavra”-biten i låten är väl att hen sätter en förbannelse på sitt ex. Jag älskar den premissen bara 🙂

  Det är ju motsatsen till hur Cornelia hanterar sitt ex i “Hold me closer”. Älskar den låten, och det är väl mer relaterbart med ett “jaja, fan va synd att det inte funkade – men jag önskar dig det bästa framåt” – men det är väl mer kul med en artist vars approach istället är att gå batshit? 🙂

  Bambie är också otrolig live. Låten är typ en mix av två artister jag uppskattar: Billie Eilish och Marilyn Manson (verk och person… jag pratar verk nu).

 10. HW

  @Adri Intressant vad gäller texten, jag ska erkänna att jag inte tänkt i de banorna, men så kan det mycket väl vara 🙂 Jag har inte några ex (kanske tur det) men jag håller med, det är mer underhållande med en artist som blir helt galen än en som accepterar och går vidare. Vad gäller låtens struktur, är den minst sagt lite annorlunda än ESCs vanliga vers-refräng, så jag vet inte vad den urflippade delen du menar kallas, men jag förstår exakt vilken del du pratar om och kan hålla med att den sätter sig i huvudet 🙂

 11. Micke

  @HW och Adri, jag ska ge Irlands bidrag en sista chans. Ska ta en 3-4 kollar till sen ger jag upp. Men man vet aldrig sånt har vänt förr och jag har inga som helst problem med att erkänna att jag hade fel om det nu är så 🙂

  För mig är det mest oväsen rakt igenom förutom refrängen. Men som sagt sånt kan vända. Kroatiens bidrag i år är ett bra exempel. Tyckte versen var sååååå tjatig men jag gillade refrängen från första sekund och sakta men säkert så vann hela låten mig 🙂

 12. HW

  @Micke Får se 🙂 Jag tror inte det är omöjligt att du skulle ta till dig Irlands bidrag (det är i alla fall betydligt mer Micke än Sverige eller Australien) men vet inte hur sannolikt det är. Intressant det där du säger om Kroatien, för jag skrev ju tvärtom här, börjar tröttna rejält på den kroatiska låten och särskilt refrängen. Kanske hittar jag tillbaka till den som jag gjorde till Tjeckien?

 13. Johanna

  Starkt år! Få höga toppar men ännu färre djupa dalar så att säga. Min topp 37:

  1. Frankrike
  2. Litauen
  3. Schweiz
  4. Armenien
  5. Norge
  6. Italien
  7. Storbritannien
  8. Luxemburg
  9. Lettland
  10. Irland

  11. Ukraina
  12. Österrike
  13. Belgien
  14. Slovenien
  15. Polen
  16. Isaek
  17. Tjeckien
  18. Nederländerna
  19. Serbien
  20. Grekland
  21. Sverige
  22. Spanien
  23. Porrugal
  24. Kroatien
  25. Finland
  26. Tyskland

  27. Australien
  28. Albanien
  29. Georgien
  30. Danmark
  31. Estland
  32. Island
  33. Moldabien
  34. Azerbajdsjan
  35. San Marino
  36. Malta
  37. Cypern

 14. Adri

  Micke: Jag måste faktiskt säga att jag är förvånad över dina antikänslor för Irland. Trodde inte du skulle ha den som favorit direkt, men trodde ändå du skulle vara mer positiv än negativ.

  Också motiveringen du använder – “mest oväsen” – förvånar mig då du ju visat dig så insatt i musik innan och då brukar man ju ändå kunna höra liksom uppbyggnaden, instrumenten, approachen. Att du avskriver det som “bara oväsen” är ju oroande.

  Men jag hoppas du kan ta till dig den framöver 🙂 Om jag får tipsa så är det att kolla in Bambies liveframträdanden. Hen är otrolig, och det talas ju extra mycket om Irland just nu efter alla hens framträdanden på diverse förfester 🙂 Otrolig liveartist.

 15. Micke

  @Adri, jag fogar mig efter bloggen 🙂 Flera här som kallat Norge för oväsen och det har ju alla rätt att tycka om de vill. Jag älskar Norge men tänkte ta en liten jämförelse med ord bara 🙂

  Jag ska som sagt ge den fler chanser Adri. Vi får vänta och se 🙂

 16. Giggi

  Äntligen har jag lyssnat av alla låtar. Jag fastnar för knasiga,galna låtar har jag märkt:)
  Min största favorit är Nederländerna,sen kommer Kroatien. Nån av dessa är stora vinnaren 2024 tror och hoppas jag. Sen är jag ju alltid svag för Italien,vinner dem blir jag jätte glad. Finland gillade jag med,en forsättning på Finlands bidrag 2023 tycker jag. Australien,Luxemburg,Danmark,Estland gillade jag med.
  Big 5 länderna Italien,Frankrike,Spanien var riktigt bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se