ESC 2024 Schlagerpinglan: I dag kommer repetitionerna på ESC-scenen inför Eurovision Song Contest 2024 att inledas (se preliminärt repetitionsschema hos eurovisionworld.com) så då passar det bra att ta en titt på vad oddsen säger om ländernas chanser att ta sig vidare till finalen.

Repetitionerna inför den andra semifinalen inleds på måndag och här nedan ser ni eurovisionworld.com:s rankning (med placering på listan den 9:e april inom parentes). Oddsen att vinna finalen (så här morgonen innan repen inleds) hittar ni här.


OFFICIAL REVEAL: Second Semi-Final (Running Order) – Eurovision Song Contest 2024
Snabbrepris av andra semifinalens bidrag i startordning

Se även: “Startordningen i semifinalerna

ESC 2024: Semifinal 2 – Oddsen att länderna går vidare till finalen: enligt odds 27/4 (9/4)
Placering Land, bidrag, artist Kval-chans
Nederländerna 1. (1.) Nederländerna:Europapa“, Joost Klein 93% (92%)
Schweiz 1. (2.) Schweiz:The Code“, Nemo 93% (92%)
Grekland 3. (3.) Grekland:ZARI“, Marina Satti 88% (88%)
Armenien 4. (5.) Armenien:Jako“, Ladaniva 86% (84%)
Norge 5. (6.) Norge:Ulveham“, Gåte 85% (84%)
Israel 6. (7.) Israel:Hurricane“, Eden Golan 84% (81%)
Belgien 7. (4.) Belgien:Before the Party’s Over“, Mustii 83% (85%)
Österrike 8. (8.) Österrike:We Will Rave“, Kaleen 79% (80%)
Estland 9. (9.) Estland:(nendest) narkootikumidest ei tea
me (küll) midagi
“, 5miinust & Puuluup
74% (70%)
Georgien 10. (10.) Georgien:Firefighter“, Nutsa Buzaladze 69% (63%)
Danmark 11. (11.) Danmark:Sand“, Saba 40% (44%)
Albanien 12. (14.) Albanien:TiTAN“, Besa 36% (31%)
Lettland 13. (12.) Lettland:Hollow“, Dons 29% (33%)
San Marino 14. (13.) San Marino:11:11“, Megara 23% (32%)
Malta 15. (15.) Malta:Loop“, Sarah Bonnici 20% (23%)
Tjeckien 16. (16.) Tjeckien:Pedestal“, Aiko 19% (19%)

Schlagerpinglan: Ser man till min ESC 2024-topplista så är det två av mina absoluta favoriter som tävlar i den andra semifinalen: Nederländerna och Österrike. Precis som vid den första semifinalens oddscheck så konstaterar jag att mina favoriter håller sig ovanför strecket och hoppas att det är några av de saker som visar sig stämma överens med det verkliga resultatet. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2024 – Semifinal 2-oddsen (innan repen drar igång)”

 1. Adri

  Jag vill påpeka att jag knappt kollar odds. Så jag har inte blivit påverkad av oddsen när jag säger detta. Men jag har tippat exakt dessa 10 till final.

  Och typ denna ordning också. För jag har har tänkt att det är tre låtar som verkligen balanserar och det är: Georgien, Estland och Danmark.

  Plats 9-11 verkligen. Och så visar oddsen just det. Kul. Jag tror iofs på Georgien mest av de tre, framför Estland. Men ändå. Samma borderlines.

  Jag brinner så fruktansvärt lite för denna semi. Oddsens topp 10 är helt fine. Skulle gärna slippa Israel i final, både för låtens skull men framför allt lugnets. Och Belgien har ju verkligen gått och blivit ett störningsmoment. Jag tror inte den är utanför topp 10 i semin ändå.

  Men jag blir frustrerad as f*** av den allt mer och mer, så liiiiite skadeglädje kommer kanske ändå finnas om Belgien mot förmodan blir en shock-nonqualifier.

 2. HW

  Här är jag och oddsen lite mer överens än i semi 1. Jag blir nöjd om resultatet ser ut så här. Jag vill väl egentligen inte ha Belgien i final och absolut inte Israel, men man får ta det onda med det goda. Jag hade velat byta ut dem mot San Marino och Tjeckien, för att liva upp finalen med lite rock. Tjeckien är chanslösa, men jag vill ändå lägga en liten skrällvarning på San Marino. Vet inte om jag tror på en finalplats, men det skulle inte chocka mig, Megara har ett “färdigt paket” och sticker ut i startfältet.

  Det viktigaste är att Norge och Estland går vidare, om någon av de två missar blir jag grymt besviken. Just nu tippas båda till final, så jag får hålla tummarna för att det blir så. Det är ju det enda jag kan göra, eftersom svenskar inte får rösta i denna semi 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se