ESC 2024 Schlagerpinglan: Här följer del 16 av de (något förkortade) 37 bidrags-presentationer som jag gör inför Eurovision Song Contest 2024, innehållande länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget med mera.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Malmö. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor (efter att de presenterats).

Moldavien i Eurovision Song Contest:

Moldavien
Land: Moldavien deltagit 18 gånger (+2020)
vunnit 0 gånger
TV-bolag: TRM se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2005 Zdob si Zdub kom 6:a av 39 med “Boonika Bate Toba

Moldaviens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2023: Soarele şi Luna“, Pasha Parfeni (Etapa națională 2023) 18:e i finalen
2022: Trenulețul“, Zdob şi Zdub & Advahov Brothers (Internval) 7:a i finalen
2021: SUGAR“, Natalia Gordienko (Internval) 13:e i finalen
2020: Prison“, Natalia Gordienko (Finala națională 2020) inställd tävling
2019: Stay“, Anna Odobescu (O Melodie Pentru
Europa 2019
)
12:a i semi 2
2018: My Lucky Day“, DoReDoS (O Melodie Pentru
Europa 2018
)
10:a i finalen
2017: Hey Mamma“, Sunstroke Project (O Melodie Pentru
Europa 2017
)
3:a i finalen
2016: Falling Stars“, Lidia Isac (O Melodie Pentru
Europa 2016
)
17:e i semi 1
2015: I Want Your Love“, Eduard
Romanyuta
(O Melodie Pentru
Europa 2015
)
11:a i semi 1
2014: Wild soul“, Cristina Scarlat (O Melodie Pentru
Europa 2014
)
16:e i semi 1
2013: O Mie“, Aliona Moon (O Melodie Pentru
Europa 2013
)
11:a i finalen
Se även:Moldaviens samtliga ESC-bidrag

Moldavien i Eurovision Song Contest 2024:


Moldaviens ESC 2024-bidrag: “In The Middle”, Natalia Barbu

Mer om bidraget & artisten:

Bidrag: In The Middle Etapa Națională-final-framträdandestudioversionlåttext
Fler tolkningar: Etapa Națională-live-auditionlive-version
live i Madridlive i Londonlive i Amsterdam
Låtskrivare: Natalia Barbu (t&m)
Semifinal: startnummer 11 i Semifinal 1 (7:e maj)
Uttagning: Etapa națională 2024
Artist: Natalia Barbu
Natalia Barbu
(Foto lånat från eurovision.tv)
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“10 facts about…”-text (av Wiwibloggs)
Sociala medier:
se eurovision.tv
Reaktioner:
ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)

Odds:

Odds för att vinna
2024-04-27 (strax före repen): plats 36 av de 37 (se nuvarande odds här)
Odds för att gå till final
2024-04-27 (strax före repen): plats 14 av de 15 (se nuvarande odds här)

Åsikter och spekulationer om Moldaviens bidrag och chanser i Eurovision 2024:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final MoldavienMoldavienMoldavienMoldavienMoldavien Betyg: 3- / 5
Betyg: 4 / 10
Detta är ett bidrag som jag vill tycka bättre om än jag gör då det trots allt faller mig bättre i smaken än Barbus förra bidrag (“Fight“, som kom 10:a i ESC 2007-finalen). När jag väl lyssnar på ESC 2024-bidraget så kommer jag på mängder med bra saker som t.ex. Natalia Barbus röstresurser och “tararararararararara aaua”-partiet men när låten väl är över så glömmer jag i princip vad jag precis hört och känner ingen som helst önskan av att lyssna på det igen.

Det finns m.a.o. något här som gör att “In The Middle” har svårt att lämna några större avtryck hos mig och blir därmed väldigt lättglömd. Jag blir väl inte direkt ledsen om den går vidare till finalen men det är inget jag håller tummarna för.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Egentligen tycker jag att detta är ett “teoretiskt bra bidrag” som har ett flertal starka inslag, däribland artisten och vissa delar av låten. Jag tror nog att juryn hade kunnat ge bidraget ett flertal “kvalitetspoäng” och därigenom givit det en chans i tävlingen… men om det är helt upp till tittarna så blir det nog svårt. Hur “bra” ett bidrag än är så hjälper det inte om det inte finns något där som fångar tittarnas intresse och får dem att rösta, vilket jag tror saknas i det här fallet. Jag har inget emot att ha fel, men det återstår att se.

Fler ESC 2024-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Inför ESC 2024: Moldavien – “In The Middle”, Natalia Barbu”

 1. Adri

  Alltså jag hejade ju på denna låten i Moldaviens uttagning. Så den har sin rätta plats där på ESC-scenen 🙂

  Men problemet är ju bytet av sammanhang. Denna låt blir ju så fruktansvärt anonym i detta startfält. Jag trodde också låten skulle få en ordentlig revamp och få lite mer ”oumph”. Det hände inte. Det enda som hände var att Natalia slängde in vissa fruktansvärda operatoner mot slutet. Vilket inte var en förbättring.

  Så även om jag gillar låten så inser jag ju att den är lite händelsefattig och statisk för Eurovision.

  Och Moldavien har ofta kunnat luta sig mot uppseendeväckande shower. Det kanske vi får till här, men det enda vi har att utgå från at the moment är ju showen från uttagningen och den var såååå tråkig.

  Så? Jag hoppas på final. För låten är ändå så pass bra tycker jag.

  Men nej, jag har otroligt svårt att se den komma dit i nuläget. Men som sagt, Moldavien kanske byter show helt och hållet och får till nåt som lyfter låten ordentligt 🙂

 2. Adri

  Och låten är inget värt bredvid ”Fight” som är min överlägsna vinnare i Eurovision 2007 🙂

  Detta är inte en helt värdig comeback. Vad sur jag låter. Ogillar det inte som sagt, men när artister man gillar kommer tillbaks vill man ju ha nåt starkt av dem 🙂

 3. Engsla

  Håller med om att “tararararararararara aaua”-partiet har något. Åtminstone första gången, inte lika kul när det upprepas. Det jag har svårast för med det här bidraget är nog att det känns så jämntjockt, jag blir fort uttråkad och börjar tänka på annat. Framträdandet hjälper inte heller till, även om de väl försökte göra något intressant där på scenen så blev resultatet allt annat än det. Lite mer liv live så kan jag kanske börja uppskatta det i Malmö. Kanske.

 4. Micke

  Vet faktiskt inte om jag orkar skriva så mycket om Moldavien. Varje år har de riktigt bra bidrag men det händer alltid något på vägen så att de bästa försvinner. Moldavien har exempelvis haft två av de tre bästa i ESC genom tiderna men båda ratades som deras ESC-bidrag.

  I år var det lika illa men på ett lite annorlunda sätt. Ett av årets två bästa bidrag överhuvudtaget i ESC 2024 fanns med men försvann innan de ens började tävla. Vad fanns kvar då? Där fanns ett mysigt bidrag som lätt är topp 10 av allt i år. Den missade final. Men Moldavien förnekade sig inte för det utan fortsatte att skita ned sig. De fem bästa bidragen av de nu kvarvarande missade även de final.

  Så hur ser jag då på vinnarbidraget? När nu de sju bästa bidragen var borta redan innan final fanns det bara ett bidrag kvar som jag värderade till lite mer än godkänt. Detta bidraget vann men efter att jag sett framträdandet föll betyget ett trappsteg. Jädrar så själlöst framträdande. Där fanns ingenting. Tyvärr har det fallit ännu ett pinnhål sen dess.

  BETYG MOLDAVIENS BIDRAG – (4/10) INTE FULLT GODKÄND

  Min personliga vinnare
  “Obosit”, Aliona Moon feat Milla

  Min personliga jumbo
  “DNA”, Sasha Letty

 5. Denis

  Gillar melodin. Tycker Moldavien alltid har dom bästa melodierna och i är är inget undantag. Melodin är verkligen stark och det som räddar låten för mig.

  Gillar uppbyggnaden av melodin. Byggs upp och upp,ökar dramatiken till crescendo med fiolerna kommer. Riktigt snyggt!

  Resten runt melodin är inte så snyggt. Helt ok låt, stabil, välproducerad men för anonym. Lever Helt på melodin

  6/10. Gränsfall men gissar ändå på final

 6. HW

  Moldavien – “In the middle”

  Jag håller med om att “Fight” var ett riktigt bra bidrag, och därför hade jag vissa förväntningar när jag såg Natalia Barbu i årets startfält. När jag hörde denna låt första gången hade jag den i topp, och jag gillar den fortfarande, åtminstone refrängen är riktigt bra. Det som blir problemet (vilket denna delar med exempelvis Kroatien) är att har man hört den en gång har man hört allt, det är ingen låt man upptäcker nya saker i efter flera lyssningar som exempelvis Norge eller Irland.

  Men som sagt, jag gillar låten och tycker hooken är intressant. Framträdandet hoppas jag dock de ändrar rejält. Det i uttagningen var alldeles för statiskt och såg bara inte bra ut, men jag vet att det är en väldigt stor skillnad i hur mycket resurser som läggs på Moldaviens uttagning respektive deras färdiga ESC-bidrag, så jag har hopp där 🙂 Det här är också en sån låt som egentligen inte hade behövt vara på engelska. Jag hade gärna sett denna på moldaviska/rumänska (vilken benämning ni nu föredrar), känns som det hade varit naturligare.

  Betyg: 6/10
  Tycker: Final
  Tror: Utslagen

 7. Mikaela

  Jag tycker som Pinglan här. 🙂

 8. Adri

  Idag har ju Natalia Barbu haft sitt första rep. Jag tror man kan få rörligt på TikTok. Men jag bojkottar ju den appen, pga… många anledningar tbh. Överstimulerande och så risken att det används för spioneri. Dumt.

  Menmen. Därmed har jag kanske fel. Men stillbilder finns ju på Eurovisions Instagram-sida, och där ser det verkligen ut som att stagingen är förändrad.

  Behaglig blå nyans och inga Natalia-dubbelgångare i sikte 🙂 Förbättring. Sen kanske det fortfarande är för händelsefattig och utan action. Men magkänslan säger iaf att det är steg i rätt riktning från hur det såg ut i uttagningen 🙂

 9. Johanna

  Nej men den här är lika tråkig som Danmarks bidrag. Jag hoppas verkligen inte den här går till final för till och med i semi ett som.är den sämre semin enligt mig finns det minst tio bättre låtar än den här.

  Nej gör om och gör rätt till nästa år Moldavien

 10. Micke

  Tänkte få grepp på er alla här nu när vi närmar oss. Bara nio dagar kvar nu 🙂 Så vad har ni för favvis här ni alla på bloggen och vilken vill ni absolut inte ska vinna. Hoppas jag inte glömmer nån nu 🙂

  Adri:

  Denis:

  Engsla:

  HW:

  Johanna:

  Mikaela:

  Millan:

  Mr A:

  oe:

  Pinglan:

  Självklart även andra mer sällsynta gäster typ Artemisia och Brutus

 11. Micke

  Glömde fylla i mina två. Men det vet ni nog 🙂

  Min Favvis: Norge

  Min NO WAY: Sverige

 12. HW

  @Micke Jag tror du kan gissa dig till mina redan, men here you are 🙂

  Min favvis: Estland

  Min “no way”: Storbritannien

 13. Adri

  Tror du kan lista ut mina val också, men problemet är ju båda platserna skiftar:

  Min favorit: Ständig kamp mellan Portugal, Irland och Serbien. Idag? Irland.

  Min “no way”: Australien (ibland Cypern)

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har lyckligtvis många favoriter i år som jag skulle bli överlycklig om de vann men om jag måste välja ut en (så blir det följande två):

  Min favorit: Nederländerna (mer trolig vinnare att heja på: Italien)
  Min “no way”: Malta (mer trolig vinnare att inte heja på: Schweiz)

 15. Denis

  Min favvo: Kroatien

  Min no way José: Island och Australien

  Fast om nu Kroatien inte vinner, vilket verkar troligt så har jag också favvisar att stödja och no way jag inte blir glad om dom vinner .

  Min favvo trolig vinnare att stödja: Schweiz eller Grekland
  Min grattis till vinsten trolig vinnare men stödjer dig inte: Ukraina, Spanien eller Norge

 16. Johanna

  @Micke

  Min favorit: Frankrike

  Min sistaplats: Cypern

 17. Millan

  @Micke

  Min favvis just idag: Schweiz
  Min ”no way” bland de som ligger bäst till oddsmässigt: Grekland. Annars Island men vinstchansen för den är obefintlig så den behöver jag inte känna mig orolig för.

 18. Micke

  Tack ni sex som skrivit:

  Men Engsla, Mikaela, Mr A och oe fattas fortfarande 🙂 Givetvis även andra

 19. Helena

  @Micke

  Min favorit: Ukraina

  Sista plats: av de 36 bidrag jag lyssnat på är det Spanien och Sverige som ligger sist för mig.

 20. Engsla

  Bidraget jag hoppas vinner: Italien
  Bidraget jag inte vill vinner: Malta

 21. Mikaela

  Skriver under på Engslas lista.

  Fast mer sannolika mardrömsvinnare för mig: Schweiz, Nederländerna

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se