ESC 2024 Schlagerpinglan: Här följer del 26 av de (något förkortade) 37 bidrags-presentationer som jag gör inför Eurovision Song Contest 2024, innehållande länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget med mera.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Malmö. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor (efter att de presenterats).

Malta i Eurovision Song Contest:

Malta
Land: Malta deltagit 35 gånger (+2020)
vunnit 0 gånger
TV-bolag: PBS se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1971 Joe Grech kom 18:e av 18 med “Marija L-maltija

Maltas tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2023: Dance (Our Own Party)“, The Busker (MESC 2023) 15:e i semi 1
2022: I Am What I Am“, Emma Muscat (MESC 2022 +
låtbyte
)
16:e i semi 2
2021: Je Me Casse“, Destiny (Internval) 7:a i finalen
2020: All Of My Love“, Destiny (X Factor Malta
+ Internvald låt
)
inställd tävling
2019: Chameleon“, Michela (X Factor Malta
+ Internvald låt
)
14:e i finalen
2018: Taboo“, Christabelle (MESC 2018) 13:e i semi 2
2017: Breathlessly“, Claudia Faniello (MESC 2017) 16:e i semi 2
2016: Walk On Water“, Ira Losco (MESC 2016) 12:a i finalen
2015: Warrior“, Amber (MESC 2015) 11:a i semi 2
2014: Coming Home“, Firelight (MESC 2014) 23:a i finalen
2013: Tomorrow“, Gianluca (MESC 2013) 8:a i finalen
Se även:Maltas samtliga ESC-bidrag

Malta i Eurovision Song Contest 2024:


Maltas ESC 2024-bidrag: “Loop”, Sarah Bonnici

Mer om bidraget & artisten:

Bidrag: Loop MESC-final-framträdandeofficiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: live i Madridlive i Londonlive i AmsterdamMalmö-framträdande
Låtskrivare: Kevin Lee (t&m), Joy Deb (t&m), Leire Gotxi Angel (t&m), Linnea Deb (t&m),
Michael Joe Cini (t&m), Sarah Bonnici (t&m), Sebastian Pritchard-James (t&m),
John Emil Johansson (m), Matthew James Borg (m)
Semifinal: startnummer 1 i Semifinal 2 (9:e maj)
Uttagning: Malta Eurovision Song Contest 2024” – läs mer här
Artist: Sarah Bonnici
Sarah Bonnici
(Foto lånat från eurovision.tv)
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“10 facts about…”-text (av Wiwibloggs)
Sociala medier:
se eurovision.tv
Reaktioner:
ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)

Odds:

Odds för att vinna
2024-04-27 (strax före repen): plats 37 av de 37 (se nuvarande odds här)
Odds för att gå till final
2024-04-27 (strax före repen): plats 15 av de 16 (se nuvarande odds här)

Åsikter och spekulationer om Maltas bidrag och chanser i Eurovision 2024:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final MaltaMaltaMaltaMaltaMalta Betyg: 2 / 5
Betyg: 3 / 10
Vanligtvis så brukar Maltas ESC-uttagning vara bland de jag ser fram emot mest. De har kanske inte det starkaste startfältet men det är något charmigt med deras engagemang och många återkommande artister. I år kom jag dock inte in i uttagningen förrän alla de bra bidragen var utslagna (om där nu var några) och fick se en final utan några personliga favoriter.

Naturligtvis stod det till sist mellan två bidrag jag inte var så förtjust i, men i valet mellan “Loop” och “Banana” så tycker jag att Malta gjorde helt rätt. Guldstjärna för det. Tyvärr är det nog det mest positiva jag kan skriva om detta bidrag, som har fått den mindre smickrande sistaplatsen på min ESC 2024-topplista. Ingen final för Malta i år, om jag får bestämma.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Både Eleni Foureira och Chanel är bevis på att det kan gå riktigt bra för medryckande poplåtar med solotjejer som dansar lättklätt i ESC, men betyder det att även Sarah Bonnici kommer att ha stora framgångar i tävlingen? Ingenting är ju omöjligt och om Sarah levererar en häpnansväckande show och vinner ESC-publikens hjärtan så kan hon kanske skrälla.

Jag tror dock att det maltesiska bidraget brister lite i jämförelse vad gäller både artist och låt och därmed gissar jag att det trots allt inte kommer att räcka till final för Malta. Dessutom, med tanke på att The Busker inte gick till final förra året så vore det konstigt om detta skulle göra det.

Fler ESC 2024-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Inför ESC 2024: Malta – “Loop”, Sarah Bonnici”

  1. Adri

    Den här låten har banne mig haft en riktig ride på min lista. Först hade jag den dundersist. Sen kom Australien och då hamnade den nästsist. Där den levt mer eller mindre cementerad nu under alla veckor.

    Men på sistone har den levt oinbjudet i mitt huvud. Och tiden nöter ju ner en. Så, lite motvilligt får jag säga att låten har verkligen växt.

    Refrängen är rätt störig med sin ”Loop”-hook men jag gillar faktiskt ändå versen. Och Sarah är ändå en ganska övertygande artist.

    Jag vill som sagt påpeka att låten har växt, men den har trots det inte växt tillräckligt för att jag ska vilja ha den i final.

    Men Cypern gick dit och jag tycker ju denna är bättre än ”Liar” iofs.

    Nej jag tror inte det blir final heller.

  2. Micke

    Har u redan lagt ut det här i idioto men kör repris då 🙂

    Malta är definitivt inget favvisland i ESC för mig men frågan är om de någonsin stått för en sämre uttagning. Frågan är om någon tidigare gjort det. Det som oftast är genomgående för mig med Malta är att de ofta slåss med Sverige om epitetet “En låt i många låtar”.

    Det som hade kunnat rädda Malta i år är att det faktiskt fanns ett bra bidrag i uttagningen. I min enfald trodde jag att röstarna i Malta skulle se detta och räcka ut en hand till sitt sjunkande land. så jävla dum var jag. Nej Malta gjorde inte det.

    Så hur ser jag då på vinnarbidraget? Är det en av de fem solklara i botten i uttagningen? Nej men bidraget är definitivt inte bra. I vilken annan som helst uttagning i ESC 2024 hade jag varit mycket mer kritisk men i och med den usla standard hela Maltas uttagning stod för blev det för dem ändå skapligt trots att det är ett dåligt bidrag.

    Låten är hemsk. Hennes röst är än värre men hemskast av allt är skiten de har “klätt upp sig i”. Eller? Nja det som väl kallas “show” i detta slår allt det övriga i uselhet. Det är faktiskt själva låten som räddar allt från än värre betyg.

    BETYG MALTAS BIDRAG – (3/10) DÅLIG

    Min personliga vinnare
    “Sirena”, Erba

    Min personliga jumbo (Helt omöjligt att bara utnämna en)
    “Banana”, Matt Blxck
    “Breaking bad”, Karin Duff
    “Numb”, Stefan Galea
    “Puppet”, Franklin Calleja
    “Topic”, Greta Tude

  3. Mikaela

    Detta är verkligen urdåligt. Melodin, hennes väsanden, rumpskaket, hennes scenpersona. Det finns inget jag gillar här. Cypern är 10 gånger bättre faktiskt.

  4. HW

    Malta – “Loop”

    Detta är ännu en sån där låt som ska vara en upptempo-danslåt men jag trots det tycker saknar den puls och energi jag associerar med upptempo. Rätt tråkig refräng och verserna är också sådär trots Sarahs attityd. Dansbreaket är också ett problem, visst verkar det som Sarah kan dansa och att det finns en planerad koreografi, men det är alldeles för långt. Låten är ju inte ens tre minuter lång, och det är en musiktävling, inte en danstävling trots allt.

    Denna låt har ju varit helt utdömd, och om jag måste gissa tror jag fortfarande att den missar. Men jag har sett väldigt positiv återkoppling på repen, och jag måste erkänna att om det låter tråkigt för att vara sin genre ser det helt ut som en låt i den genren “ska” se ut. Jag gillade det inte, men fick faktiskt finalvibbar. Tror dock just att den kommer från Malta gör att den har sämre chanser att gå vidare. Så ska det ju inte vara, men jag klagar faktiskt inte om det är så just denna semifinal 🙂

    Betyg: 3/10
    Tycker: Utslagen
    Tror: Utslagen (gränsfall)

  5. Denis

    Tycker också den saknar energi och attityd dessa låtar kräver. Jämför med Cypern som ändå känns mer passande, känns detta mer som den snälla tjejen i klassen som får en tuff låt. Känns lite fel
    Lite monoton också men dessa danslåtar är oftast det, svårt att variera sig.

    Men ändå har den vuxit lite. Catchy refräng som jag nynnar på, och blir på glatt humör av den. Fast saknar som sagt energin.

    4/10. Ser ändå en liten finalchans

  6. Johanna

    Detta är Chanel från Wish, och jag gillade inte originalet heller. Denna är bättre än Cypern och bara näst sist på min ranking men alltså. Nej det här är inget bra. Dock tror jag ändå den har reell chans på final för som vi såg i tisdags röstar folk av oklar anledning på sådant här

  7. Millan

    Instämmer med Johanna: Chanel från Wish och jag gillade inte heller originalet.

  8. Johanna

    @Millan Började tro att jag var ensam om att inte gilla Slomo:-)

  9. Engsla

    Alltså, det här är så dåligt så jag finner inga ord. Skämskudde fram. Men vi får förmodligen genomlida eländet igen på lördag, det brukar ju bli så…

  10. Micke

    @Engsla, det kan väl inte bli bättre än att slänga ut det sämsta först så man är av med det 🙂 Betydligt bättre avslutning. Grymt bra (Italien), Israel, Norge och Nederländerna

  11. Micke

    @Johanna, har du glömt mig? HALLÅ!!!!!!!!

    Kolla din senaste kommentar här. Finns det nån som tycker sämre om den än jag? 🙂 Samma år som de hade fantastiska “Terra”, de Tanxugueiras

  12. Millan

    @Johanna Du är inte ensam. Fattade nada av Slomo!

  13. Engsla

    Micke, tack ska du ha för uppmuntringsförsöket, men för att det skulle fungera borde du inte ha räknat upp de där låtarna… :p

  14. Micke

    @Engsla, tråkigt att höra då de tillsammans med Kroatien är de fem bästa låtarna 🙂

  15. Millan

    @Micke Måste säga att jag är lite förvånad att du gillar Nederländerna. Vad är det som gör att du tycker att den är bra?

  16. Micke

    @Engsla, ett glädjepiller och så tycker jag snubben är såååå äkta i sin knäpphet 🙂

  17. Micke

    @Millan, härdsmälta här. Satt och läste en grej Engsla skrev sen såg jag din fråga och svarade till Engsla. Sorry 🙂 Svaret om Nederländerna var givetvis till dig

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se