ESC 2024 Schlagerpinglan: Precis som inför den första semifinalen så sammanställer jag min slutliga topp-16-lista inför den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2024 som avgörs i kväll. 😀

Inom parentes i sammanställningen nedan är bidragens placeringen på mina personliga topplistor den 9:e april, fyra veckor före semifinalen, samt den 18:e mars, just efter att bidragen presenterats.

Schlagerpinglans Semifinal 2-favorit

Europapa“, Joost Klein – Nederländerna

Schlagerpinglans topp-16-lista – ESC 2024: Semifinal 2:

Vill ha vidare till final: Övriga bidrag:
Nederländerna 1. (2.) (3.) Nederländerna
Europapa
Grekland 11. (9.) (8.) Grekland
Zari
Österrike 2. (1.) (1.) Österrike
We Will Rave
Lettland 12. (12.) (12.) Lettland
Hollow
Israel 3. (3.) (6.) Israel
Hurricane
Schweiz 13. (11.) (10.) Schweiz
The Code
Belgien 4. (5.) (4.) Belgien
Before the Party’s Over
Norge 14. (14.) (13.) Norge
Ulveham
Tjeckien 5. (10.) (16.) Tjeckien
Pedestal
Danmark 15. (16.) (11.) Danmark
Sand
Georgien 6. (6.) (5.) Georgien
Fire Fighter
Malta 16. (15.) (15.) Malta
Loop
Albanien 7. (4.) (9.) Albanien
Titan
San Marino 8. (8.) (7.) San Marino
11:11
Armenien 9. (7.) (2.) Armenien
Jako
Estland 10. (13.) (14.) Estland
(nendest) narkootikumidest
ei tea me (küll) midagi

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Eurovision 2024: Schlagerpinglans Semifinal 2-favoriter”

  1. Micke

    Min ranking innan semifinalen:

    1. Norge

    2. Israel

    3. Nederländerna
    4. Tjeckien
    5. Grekland
    6. Armenien

    7. San Marino
    8. Österrike

    9. Estland
    10. Lettland
    ————–
    11. Belgien
    12. Albanien

    13. Danmark
    14. Schweiz

    15. Georgien

    16. Malta

    Enbart två låtar ger jag sämre än godkänt. Sex gillar jag riktigt. San Marino utifrån refrängen hade varit 3-7 någonting med riktigt bra betyg. Sångerskan har utstrålning, refrängen är mycket stark. Kan de bara höja det övriga så.

    Jädrigt tråkigt för mig att jag kanske missar min etta och trea ikväll. Svag inledning ikväll med sämsta bidraget först. Tvärtom i slutet där å min trea överhuvudtaget dyker upp först Italien. Sen då tävling där det slutar med min etta overall, tvåa overall och fyra overall

  2. HW

    Min ranking:

    1. Estland
    2. Norge
    3. Armenien
    4. Grekland
    5. San Marino
    6. Schweiz
    7. Tjeckien
    8. Nederländerna
    9. Belgien
    10. Österrike
    11. Georgien
    12. Danmark
    13. Israel
    14. Lettland
    15. Albanien
    16. Malta

    Hur nöjd jag blir ikväll är väldigt simpelt. Antingen får jag med mig hela min topp-4, och då blir jag riktigt nöjd, eller så missar någon av dem och jag blir besviken 🙂

    @Micke Jag tyckte också det var taskigt mot dig att lägga både Norge och Nederländerna precis efter Eden…vore rättvist om du fick höra dina favoriter åtminstone en gång på ESC-scenen. Men det bästa vore ju så klart om publiken lät dig se finalen med 🙂

  3. Micke

    @HW, de gör allt för att jävlas med mig 🙂

    Vi har åtta gemensamma på topp 10 men det kunde lika gärna varit nio. Det var just placering 10/11 jag hade mest problem med. Sen är det då bara Schweiz som skiljer men den är helt tom fför mig innan kvällen. Kan hamna nästan var som helst i min ranking.

  4. HW

    @Micke Det är samma sak för mig, jag blir inte det minsta ledsen om Belgien eller Österrike missar, utan det är topp-8 jag faktiskt gillar här 🙂 Hade också stora problem att placera Schweiz först, men nu har jag kommit fram till att jag gillar den. Vet dock inte hur det kommer bli live, känns som det kan bli lite skakigt.

  5. Adri

    1. Nederländerna
    2. Norge
    3. Armenien

    (Plats 4-15: ett myller av ganska jämntjocka bidrag, omöjligt att ranka på rak arm. Bryr mig inte tillräckligt.)

    16. Lettland

  6. Micke

    Har jag totalt fel eller är det som det känns att det bara är vi killar som gillar Norge? WHY??????

  7. HW

    @Micke Jag är rätt säker på att åtminstone Millan gillar Norge, så det är kul 🙂

  8. Denis

    Kanske för att män är mer nationalistiska överlag och därmed också gillar mer nationellt präglade bidrag ?
    Jag gillar dock heller inte Norges bidrag, för gnällig

  9. Adri

    Vet inte ens om du har rätt Micke, men skulle du ha det är denna blogg för litet urval för att kunna dra några slutsatser från det ändå.

    Jag tror inte på Denis tankar om att män är mer nationalistiska dock.

    Eller jo, jag vet såklart att det är så världen är. Men det är inte mitt skäl bakom.

    Det är en fet låt bara. Eurovision skrivet all over den.

  10. Micke

    “Eurovision skrivet all over den”

    Nog det bästa du sagt under alla år Adri 🙂 Så sant så sant

    Men jag säger inte att det bara är män som gillar Norges bidrag. Fick bara en konstig känsla att det verkar vara så på bloggen. Vet ju exempelvis att Pinglan tyvärr tycker illa om den. Vet andra tjejer här som har sagt likadant. Har dock för mig att Johanna gillar den och att en av Millan och Mikaela gör det. För lika namn 🙂

    Sen ser jag inget som helst nationalistiskt över Norges bidrag måste jag säga.

  11. Denis

    Nationellt präglad sa jag, och det är den ju. Baseras ju på en norsk folkvisa. Och visst är den gjord för ESC men det kan också vara en risk då låtar som är gjorda för ESC ibland också floppar.

    Men jag ogillar den. Inte på grund av nationalister eller ESC ,den är bara jobbig. Gnällig röst, ylanden. Och polerad till max för att låta autentisk och äkta, och då blir det ju oftast inte äkta

  12. Micke

    @Denis, finns ingen jag tycker så synd om så mycket som dig just nu 🙂 Smaken är olika som vi alla vet men jädrar så synd det är om dig som inte kan känna det jag och andra känner om Norges bidrag. A och O med ESC. Det är detta jag är ute efter. Det är detta som gör att jag inte bara kan njuta av musik irl utan även i ESC. HEJA NORGE 🙂 Så glad att de tog till sig detta och släppte M & M till oss

  13. Johanna

    @Micke Jag har Norge som femma på min ranking så din teori faller lite där:-) Dock är den bara trea i semin ikväll för mig eftersom Schweiz är min trea och Armenien min fyra totalt!

  14. Adri

    Nationalism är ett knepigt uttryck.

    För vissa betyder det att man värdesätter ett bevarande av sin – och då också andras – kultur. Det ställer jag mig helt bakom. Ska dock inte ta i så jag spricker. Jag brinner inte för det. Men jag ser absolut ett värde i det. Material kan aldrig övertrumfa mänskligt värde, ALDRIG, men det finns något extra som går sönder i mig när jag tex ser förstörelse av antika bibliotek eller labb som livhåller nationens flora/fauna (för även det är en del av ett lands bild) i krig.

    Den typen av nationalism kan jag väl iofs absolut se bland de som – likt mig – gillar Norges låt. Att det är förjäkla kul och viktigt att kulturella uttryck som överlevt århundraden i vissa fall fortsätter frodas, och tas till vara på ett vis som också passar 2024. Och Denis har då rätt i att låten absolut har en väldigt tydlig nationell prägel.

    Den typen av nationalism tror jag dock inte är manligt dominerad. Ganska jämn, om kanske tom kvinnligt dominerad? Har inga siffror på det 🙂

    —————————————

    Däremot dominerar män (till ingens förvåning, för fan va vi suger) bland den mer toxiska nationalismen. Den typ av nationalism som ligger bakom så otroligt mycket lidande, förtryck och död. Där dominerar männen.

    Men jag har svårt att se sambandet mellan att vara ett fan av den ideologin och uppskatta Norges låt. De som gillar den ideologin uppskattar nog inte Eurovision öht, då hela ESC är kulturellt utbyte med varandra.

    ———————

    Så. Jag ville inte starta en grej. Men ville bara undvika ev förvirring och nyansera lite. Att jag kan väl se var Denis kommentar kommer ifrån, beroende helt på vilken tolkning man använder 🙂

    Men då jag inte brinner för nationalism – inte definition A och veeeeeerkligen inte definition B – så kan jag fortsatt inte skriva under helt och hållet 🙂

  15. Micke

    @Johanna, jag sa ju att du gillar Norges bidrag 🙂

  16. Denis

    SVT gjorde någon undersökning för ett par år sen angående det och då kom fram till att dom som röstar på nationalistiska partier och kallar sig nationalister i stor del också röstar på bidrag i ESC som oftast är sjunga på eget språk och hat tydligt etnisk sound.
    Och eftersom det finns en stark nationalistisk strömning i Europa är det inte konstigt att just den låtarna också tilltalar så många.

  17. Denis

    Micke, tyck inte synd om mig. Är inte den enda som har svårt för låten. Dessutom är det ju kul att inte följa strömmen och tycka som andra.

    Kanske är det syns om dig Micke som blir så lätt manipulerad av polerade bidrag gjorda för att lura folk att dom är äkta:)

  18. Adri

    Just det. Den undersökningen kommer jag ihåg. Den blev dock, skall ju sägas, också vida ifrågasatt för sitt genomförande.

  19. Micke

    @Denis, ursäkta att jag skrattar lite här men det märks att du inte känner mig 🙂 Man kan anklaga mig för mycket men definitivt inte för att vara lättmanipulerad 🙂

    De som varit här länge vet att jag egentligen skiter fullständigt i texter i ESC till skillnad mot vad jag gör gällande musik irl. Jag vet inte ens vad Norges bidrag handlar om and I couldn’t care less 🙂 Det är det etniska i musiken som är prio ett för mig i ESC. Musik som man inte lyssnar så mycket på irl. Ta armenien i år som exempel. Älskar den här i ESC. Hade jag hört den utanför bubblan hade jag inte ägnat den en sekunds uppmärksamhet.

    Det är likadant med politik och allt annat. Jag är inte moderat, inte socialdemokrat, inte SD, inte KD or whatever. Ingen av dem kan manipulera mig för jag vet att det spelar ingen roll vilka som sitter i topp.

    Allt detta med nationalistiskt är lika dumt som när Nordman när de sjung vandraren och annat plötsligt blev anklagade för att vara nazister 🙂 Finns alltid märkliga som letar efter allt även där det inte finns.

    Minns en intervju jag såg med John Lennon där han pratade om en låt Beatles gjort som hette Lucy in the sky with diamond. Han tog upp att de hade blivit anklagade för att göra propaganda för LSD (kolla titeln igen. Lucy.Sky.Diamond). Han berättade att de hade blivit totalt chockade: “Fan, vi blev helt borta. Vi började leta igenom alla andra låtar vi skrivit och undrade om det fanns annat folk kunde fabricera ihop.”

    Vill man hitta något Denis så hittar man det alltid även om det inte finns där

  20. Adri

    Micke: Ibland tror jag du bara vill trigga mig. Hur kan man säga att det inte spelar någon roll vem som sitter i topp?

    Jag förutsätter då att du helt enkelt inte är intresserad av samhället. Liksom bara flyter på oavsett vartåt det barkar. Och det är väl helt ok. You do you. Det vet du är min ideologi.

    Men det skaver nåt så in i helskotta att du kan säga att det inte spelar någon roll vem som styr.

    Vi hade ett val för mindre än två år sedan och det märks REDAN förändringar. Tänker inte säga om de är bra eller dåliga, för jag är verkligen inte här för att marknadsföra politisk inriktning, vare sig blå eller röd. Men förändring har skett. Såklart. För att Sverige röstade för det, och styrningen skiftade.

    Jag måste gå och andas lugnt i ett ljust rum nu.

  21. Millan

    @HW Du har helt rätt; jag gillar Norge. Tvåa på min ranking inför kvällen. Får se vad jag tycker efter ikväll 🙂

  22. Micke

    @Adri vi har pratat om det här förut och då har jag förklarat vad jag menar 🙂 Detta jag skrev nu var som svar till Denis där han skämtade om att jag var lättmanipulerad. Inget parti har någonsin kunnat övertyga mig om att de är bäst. Det var så jag menade och det trodde jag du förstod redan när du och jag hade en längre grej om detta. Men faktum är att om jag hade haft ett parti då hade jag alltid velat varit i opposition för det är lättare att sitta där för då behöver man inte stå för det på samma sätt som om du är regering, oavsett om det är moderat eller socialdemokrat.

    Jag kan inte sitta här och säga hur jag försörjer mig. Vad jag gör men om du hade vetat det och ställt det du nu tror då hade du hoppat ur det rummet innan du kom dit. Why? För du hade insett hur way off du är nu i det du tror.

    Vad är mitt prio i livet? Att människor trivs och mår bra. Att de lever sina liv med samma rättigheter och värde oavsett kön, färg or whatever. Trodde faktiskt du kände mig så pass efter alla år trots att det bara varit på bloggen

    —————————

    Släpper detta nu för jag känner mig nästan…………Trivs alldeles för bra med Adri för att starta upp nån grej som bara finns i dumma tankar. Ungefär som det jag sa med Lucy in the sky with diamond.

    Jag hoppas verkligen du släpper detta nu för jag ger mig inte in i något som inte ens finns. Hoppas finna samma vanliga Adri nästa gång här 🙂

  23. Micke

    @Adri, normalt hade jag bara släppt detta och skakat av mig det och tänkt…Ja ja, jag och Adri är ju så bra polare 🙂 Nu vet jag dock att du har dina moments med att inte må så bra så jag är inte lika avslappnad. Jag är på precis samma plats som förut och hoppas och tror att det även gäller dig. Hoppas jag åtminstone hör nåt innan jag troligen försvinner från final ikväll. Lugn o fin nu Adri 🙂

  24. Mr A

    Semi 2
    16. San Marino
    15. Estland
    14. Armenien
    13. Grekland
    12. Lettland
    11. Albanien
    10. Tjeckien
    9. Georgien
    8. Malta
    7. Danmark
    6. Israel
    5. Norge
    4. Österrike
    3. Holland
    2. Belgien
    1. Schweiz

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se