Vem behöver rättvisa?

2007-05-16 (onsdag)

Enligt statistik som escsweden har tagit fram så är det de nordiska länderna som givit Sverige mest poäng genom tiderna. Överraskande, va?

… Norge: 247 poäng, Danmark: 210 poäng, UK: 160 poäng, Finland: 160 poäng.

”— det är bara Storbritannien som sticker emellan för att förhindra en total nordisk dominans när det gäller att belöna svenska bidrag.” (Källa: escsweden.com)

Schlagerpinglan: Alla försök att med siffror bevisa att senaste tidens gnäll inte är befogat är bara löjligt. Visst: Norden röstar på Norden, det har de alltid gjort, men det har inte haft någon större påverkan på tävlingen. Att Öst röstar på Öst och f.d. Sovjet på f.d. Sovjet HAR stor påverkan på tävlingen. Om det påverkar resultatet eller inte ska jag låta vara osagt, men ingen kan neka till att det skapar en olustig stämning. Detta går inte att blunda för.

Låt säga att allt är som det ska och att allt gnäll är obefogat, motbevisat med statistik och enbart byggt på fördomar. Än sen då? Det spelar ingen roll om tävlingen är rättvis eller inte. Är en lek inte rolig så är det ingen som vill vara med och leka.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se