Flyktingars effekt på ESC

2007-05-20 (söndag)

Schlagerpinglan gör här en kort sammanfattning av en undersökning som eurosongcontest.net har gjort angående ”diaspora voting” (röstning på länder man flytt från):

 • Spanien:
  De flesta invandrare som kommer till Spanien kommer från Rumänien, mer än 400 000 rumäner bor i Spanien. (Rumänien fick en 12:a från Spanien.) Näst största invandrad folkgrupp i Spanien kommer från Bulgarien. (Bulgarien fick en 10:a av Spanien) Även folk från Ukraina (7 poäng) och Armenien (8 poäng) är ett stort inslag i den spanska befolkningen.
 • Österrike:
  Den största minoriteten i Österrike kommer från f.d. Jugoslavien, enligt den senaste österrikiska folkräkningen. Serbien fick 12 poäng, Bosnien fick 8 poäng. En annan stor folkgrupp som finns i Österrike är Turkiet, som fick 10 poäng.
 • Belgien:
  Den största utländska folkgruppen i Belgien kommer från Turkiet (12 poäng). Därefter kommer f.d. Jugoslaviska stater. (Serbien 7 poäng). Ett stort undantag syns dock: Det bor inte särskillt många personer från Armenien eller Grekland (1-2%), men de fick 10 resp. 8 poäng från Belgien.
 • Estland:
  Som en f.d. sovjetisk republik så har landet viktiga minorieter därifrån. Ryssland: 12 poäng, Ukraina: 8 poäng, Vitryssland: 7 poäng, Georgien: 5 poäng.
 • Frankrike:
  Det finns 280 000 turkar i Frankrike (Turkiet: 12 poäng). Andra viktiga minoriteter kommer från Serbien (8 poäng), Rumänien (7 poäng), Spanien (6 poäng) och Bosnien (1 poäng). Att Tyskland, trots 120 000 tyskar i landet, fick 0 poäng av Frankrike är dock lite konstigt. Den största minoriteten, 880 000 personer, kommer från Portugal, som fick 10 poäng av Frankrike i semifinalen.
 • Tyskland:
  Av tradition får Turkiet 12 poäng av Tyskland: nästan 2 miljoner turkar lever i Tyskland. Näst största minoritet är italienare, men de är inte med i tävlingen längre. Istället får de två följande största minoriteterna: Grekland och Serbien 10:an och 8:an.
 • (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Att denna teori inte framkommit mer i den svenska debatten är kanske inte så konstigt. Att diskutera förflyttning av folkslag över länders gränser utan att det ses som något enbart positivt? Nop, det går inte för sig i Sverige. Så snabbt lämnar vi detta spår… hur intressant det än är.

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  Kommentarer är avstängda.


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se