Storbritannien inser fakta?

2007-08-13 (måndag)

Många i Storbritannien, och i många andra länder, har misstänkt att det förekom fusk vid röstningen i Eurovision Song Contest-finalen i år. Därför har EBU undersökt frågan men inte hittat några bevis på felaktigheter. Tävlingens överhuvud, Svante Stockselius, fortsätter att hävda att det inte är möjligt att manipulera röstningen.

BBC, som sänder evenemanget, ser dock inte det eventuella fusket som det stora problemet, utan koncentrerar sig mer på att försöka förbättra kvalitén på landets bidrag.
(Fritt översatt/sammanfattat från tvscoop.tv)

Schlagerpinglan: De mest fanatiska kritikerna av röstningssystemet kommer knappast att tystna av detta, väldigt förutsägbara, uttalande av EBU, men förhoppningsvis är det fler nu som blickar framåt istället för bakåt.

Studerar man Storbritanniens senaste åtta bidrag så är det svårt att förstå hur de kan förvänta sig några höga placeringar. Visst slår de kanske från ett litet underläge, men chanserna ökar ju knappast om man inte brukar allvar när man väljer ut sina bidrag.

Men visst har britterna blivit orättvist behandlade iallafall två år:

 • 2002 var Jessica Garlick verkligen inte värd en bronsmedalj med “Come back“. Ännu en gång: ballader ska ha det där lilla extra.
 • 2003 borde Jemini fått betydligt fler än 0 poäng för sin “Cry baby“. Det var en glad och medryckande låt som borde kunnat bli riktigt bra om de putsat till den lite.
 • Storbritanniens ESC-bidrag på 2000-talet:
  2000 “Don’t play that song again” Nicki French (16:e)
  2001 “No dream impossible” Lindsay Dracass (15:e)
  2002 “Come back” Jessica Garlick (3:e)
  2003 “Cry baby” Jemini (0 poäng) (26:a, sist)
  2004 “Hold on to our love” James Fox (16:e)
  2005 “Touch my fire” Javine (22:a)
  2006 “Teenage life” Daz Sampson (19:e)
  2007 “Flying the flag for you” Scooch (23:e)

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  Kommentarer är avstängda.


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se