Inför jurysystem i ESC!

2007-11-22 (torsdag)

Schlagerpinglan: Det finns olika åsikter när det gäller det gamla röstningsförfarandet i Eurovision Song Contest, men en sak tror jag att alla kan enas om: Man får inte lov att rösta på sig själv!

När reglerna skrevs så förutsatte man nämligen att publiken satt hemma i TV-sofforna i sitt hemland, vilket inte längre stämmer. Av olika orsaker så förflyttar sig folk numera över gränserna, vilket gör att de gamla reglerna blir mycket snedvridna.

Mitt förslag är därför att vi redan till 2008 provisoriskt återinför jurygrupperna, tills EBU kommit fram till någon bättre lösning. (Alltså inte den tandlösa jurygrupp som enligt de nya reglerna ska få välja ut två bidrag från semifinalerna 2008, utan riktiga jurygrupper med total makt.)

Eftersom detta främst är en ekonomisk fråga så tror jag dock att EBU hellre mjölkar tävlingen på pengar så länge det går, än minskar intäkterna och bevarar intresset bland allmänheten. Långsiktighet, vad är det?

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se