Fel låt vann!

2008-03-29 (lördag)

Schlagerpinglan: Ja, vi som följt de nationella uttagningarna runt om i Europa har haft anledning att vråla “fel låt vann” flera gånger i år. Jag har det i alla fall. Hade jag kunnat korrigera en del resultat så hade följande bidrag varit med i Eurovision Song Contest 2008:

Tyskland: “Forever or never” med Cinema Bizarre
Visst, No Angels gjorde en stabilare sånginsats men vad hjälper det när de har en tråkig låt? “Forever or never” är den bästa låten jag hört i ESC-sammanhang på väldigt många år och jag hade gärna sett gruppen i Serbien.

Malta: “Caravaggio” med Claudia Faniello
“Caravaggio” var helt överlägsen alla de andra bidragen på Malta. Morena, som vann, var snyggare och hade en stabilare röst än Claudia och det var väl det som avgjorde.

Belgien: “Magical sensation” med Katy Satyn
Här kan man verkligen tala om skandal. “Magical sensation” har allt man kan begära av en bra ESC-låt. Den borde ha vunnit lätt. Istället blev det en fjantlåt på ett låtsasspråk. Varför??? Även “Game Over” med Esther var väldigt bra.

Norge: “Always Always” med Zuma
Missförstå mig inte, “Hold on be strong” är ett mycket bra val. Jag tycker dock att “Always Always” är ännu ett strå vassare.

Polen: “Viva la musica” med Men Meadow
Här var det förmodligen bästa paketet som vann. “For life” är inte så bra, men sångerskan kan i alla fall sjunga. Min favoritlåt, med svenska Men Meadow, framfördes inte lika säkert. Den är dock väldigt bra. Den är ju signerad G:son, så hur kan den vara annat?

Island: “The wiggle wiggle song” med Haffi Haff
Detta land hade en otroligt långdragen uttagningsprocess med hur många deltävlingar som helst. Bäst var dock en låt som jag vid första betygsättningen gav 0 poäng. Man ska inte vara för snabb att såga låtarna, vissa växer enormt.

Spanien: “Un Olé” med Arkaitz
Spanien satsade på en myspacesida med över 500 bidrag att välja bland och de hittade ett skämtbidrag. Tragiskt. De borde valt “Un Olé” i stället.

Grekland: “Always and forever” med Kostas Martakis
Grekerna hade tre låtar att välja mellan och de valde det i mitt tycke bästa paketet. Personligen hade jag dock hellre sett Kostas i ESC, trots hans inte helt perfekta sånginsats. Låten var klart bäst och han är betydligt trevligare att titta på än Kalomoira.

Ryssland: “Flyer” med Sergey Lazarev
Dima Bilan är populär och “Believing” är en ballad som växer enormt när man hört den ett antal gånger, så jag kan på sätt och vis förstå ryssarna. Jag hade dock föredragit min favorit-ryss Sergey och hans lättsmälta “Flyer”.

Rumänien: “Dr Frankenstein” med LaGaylia Frazier
Rumänien hade många bra låtar att välja mellan. Synd att de inte valde någon av dem… T.ex. så tycker jag att “Fairytale Story” med Nicola är årets absolut bästa ballad, men måste jag välja så hade jag nog hellre sett svenska LaGaylia i Serbien.

Danmark: “Until We’re Satisfied” med Kendra Lou
Danskarna hade inte så många bra låtar att välja bland. Jag är inte så förtjust i vinnarlåten, men den var trots allt en av de bästa de hade. Kendra Lou var dock flera nummer större. Storslaget.

Irland: ?
Jag har faktiskt inte följt Irlands uttagning, men jag kan nog påstå att jag föredrar vilket bidrag som helst framför Dustin the Turkey. Visst, låten är inte helt kass, men att ställa upp med en docka…

Alla bidrag som valts ut att tävla i Eurovision Song Contest 2008 hittar du här.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Fel låt vann!”

 1. David

  håller med dig i dom flesta.. men jag ser det såhär. ju fler skitlåtar desto större chans har perrelli att stå ut i mängden eftersom hero är bättre än dom flesta låtarna i år…

  tror det i slutänden kommer stå mellan, sverige,armenien,ukraina (tyvärr ryssland) och andorra kan överraska. känns också som att irland och spanien kan överraska.

 2. Schlagerpinglan

  David: Ja, man får väl se positivt på det. 🙂

  Förhoppningsvis så blir det en jämn och spännande omröstning i alla fall.

 3. David

  lite roligt också att han i Man Meadows är presentatör på TV4.

 4. Stina

  Hej Pinglan!

  Vi har kikat in på din blogg lite nu och då efs du har sådan kolla på ESC och blivit glada många gånger över din positiva respons på “Magical sensations” 🙂

  Hoppas du får en underbar, inspirationsrik och solig vår!
  Bästa hilsen Stina-Sarek

 5. Schlagerpinglan

  Stina: Roligt att ni hittat till min blogg. Vad gäller “Magical sensations” så är det svårt att vara annat än positiv till den, den är helt enkelt väldigt bra. Ser fram emot den svenska versionen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se