Makedonien kräver regeländring

2009-05-20 (onsdag)

Makedoniens TV-bolag MKTV är väldigt missnöjt med årets placering och kräver därför att EBU ändrar röstningsreglerna i semifinalerna, annars kan Makedonien tänka sig att dra sig ur tävlingen. Anledningen är att landet kommit 10:a i sin semifinal två år i rad och eftersom de inte varit juryfavoriter så har de missat att ta sig till final.
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Ja, detta var ju väntat. Trots att reglerna klart och tydligt säger att de nio bidrag som TV-tittarna tycker bäst om ska gå vidare och Makedonien inte varit bland de nio så förstår man ju dem på sätt och vis. Det måste ju ändå kännas som att man blir lurad på finalplatsen när man kommer 10:a två år i rad.

Reglerna är dock som de är och alla borde veta vid det här laget att 10:e-platsen inte automatiskt ger en rätt att vara med i finalen. Att hota med bojkott bara för att man inte lyckas övertyga tittare och jury om att man är tillräckligt bra för att ta sig till final enligt reglerna känns dock väldigt märkligt.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Makedonien kräver regeländring”

  1. Rickard

    Ja, visst känns det märkligt med en bojkott. Här kan man snacka om extrem otur. Kan inte tänka mig att det blir Makedonien även nästa år.

  2. David

    Helt märkligt är det inte… Det är ju lika märkligt att Tyskland och Storbritannien, samt vissa andra länder ville att jurygrupper skulle få större makt i finalen. Annars skulle kanske de bojkottat… Mitt råd till alla länder: gör bra låtar, så kanske ni kommer högre bland både jurygrupper och tittare!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se