Azerisk polis ESC-nyfiken

2009-08-18 (tisdag)

Ett antal personer i Azerbajdzjan som röstade på Armenien i årets upplaga av Eurovision Song Contest har blivit utfrågade av landets polis och en man har även blivit anklagad för att vara en möjlig säkerhetsrisk och landsförrädare.

Myndigheterna i Azerbajdzjan förklarar det hela med att folk bara blivit inbjudna för att förklara varför de röstade på Armenien, som landet legat i fejd med i många år. Om alla de 43 personer som uppgets ha röstat på Armenien blivit kontaktade av polisen står dock inte klart. (Källa: bbc.co.uk)

Schlagerpinglan: OM detta stämmer så ser jag inte hur Azerbajdzjan skulle kunna få vara med 2010. Kan man inte hålla politiken utanför utan försöker att manipulera röstningen så har man inget i tävlingen att göra. Förhoppningsvis gör EBU en ordentlig undersökning och kommer fram till en rättvis och lämplig åtgärd OM det skulle visa sig att anklagelserna är sanna.

Länkar till ländernas respektive uppträdande i finalen av ESC 2009:
“Jan Jan”, Inga & Anush, Armenien (10:e-plats)
“Always”, Aysel & Arash, Azerbajdzjan (3:e-plats)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Azerisk polis ESC-nyfiken”

  1. Schlagerpinglan » Blog Archive » ESC-nyheter

    […] ett möte i Oslo den 11:e september. Där kommer bl.a. skandalen i Azerbajdzjan att behandlas. Är anklagelserna sanna och kommer det i så fall att bli någon […]

  2. Schlagerpinglan » Blog Archive » Azerbajdzjan slipper straff

    […] har undersökt anklagelserna mot Azerbajdzjan angående utfrågningen av de azerier som röstade på Armenien. EBU har dock kommit fram till att […]

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se