Azerbajdzjan slipper straff

2009-09-18 (fredag)

EBU har undersökt anklagelserna mot Azerbajdzjan angående utfrågningen av de azerier som röstade på Armenien. EBU har dock kommit fram till att Ictimai, TV-bolaget, inte kan straffas för något som myndigheterna i Azerbajdzjan gör. Däremot ändras reglerna så att TV-bolagen i fortsättningen är skyldiga att se till att det inte ska gå att identifiera de som röstar.
(Källa: oikotimes.com samt escsweden.com)

Schlagerpinglan: Detta beslut kom redan i går men jag var tvungen att låta det smälta lite innan jag skrev något för jag märkte att mitt inlägg blev lite väl svavelosande.

Så här dagen efter kan jag fortfarande inte förstå hur detta ryggradslösa beslut kunde tas. Det viktigaste med ESC är ju den fria röstningen och det finns väl ingen som tror att folket i Azerbajdzjan var fria att rösta som de ville 2009 för att inte tala om hur fria de kommer att känna sig 2010? Här är det inte frågan om att straffa TV-bolaget för något som myndigheterna gjort, utan det är en fråga om att upprätthålla förtroendet för en rättvis tävling (och för EBU) och då finns det inte utrymme för sådant här.

Det måste helt enkelt ligga väldigt mycket politik bakom detta beslut och om EBU viker sig för Azerbajdzjan så har de väl en väldigt bra anledning och som utomstående kan man väl därför inte annat än att acceptera deras beslut. Hur illa det än luktar.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Azerbajdzjan slipper straff”

 1. Rickard

  Politik as usual

 2. DavidG

  håller med.. små larvigt och ryggradslöst av EBU

 3. DavidG

  vi får väll glädjas åt att vi skickar en toppenlåt till junior eurovision istället i dessa tider av mygel ifrån svante stockselius och company..

 4. Rickard

  Ja exakt! Med Mimmi snackar vi talang till tusen! och vilken låt!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se