Expressen meddelar att Ukraina anklagar Ryssland för röstfusk vid Eurovision Song Contest 2009. Enligt EBU:s Svante Stockselius så rör det hela sig bara om ett missförstånd.

Den ukrainska juryn gav 0 poäng till Ryssland och blev då förvånade när de hörde i sändningen att Ukraina gav Ryssland 8 poäng. De hade helt enkelt missat den delen att TV-tittarnas röster räknades in i de poäng som Ukraina delade ut. De ukrainska poängen var m.a.o. helt korrekta.
(Källa: expressen.se och russiatoday.com)

Schlagerpinglan: Ja missförstånd kan lätt uppstå och inte blir det lättare om man kanske inte alltid tror så gott om sina grannar. Med tanke på alla motsättningar som det finns mellan så många av medlemsländerna så är det ett under att de lyckas arrangera tävlingen år efter år.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Missförstånd mellan Ryssland och Ukraina”

 1. Rickard

  Undrar när och inte om den dagen kommer då man blir tvungen att ställa in repsektive flytta tävlingen från värdlandet. Men jag att tävlingen kan fortgå beroende på att det är en så viktig pr för landet. Under ett antal dagar vänds ju alla europas blickar mot värdlandet och värdstaden.
  Precis som under fotbollsmästerskapen, men i eurovision har alla chansen att vinna med en bra låt medan det i fotbollen alltid handlar om en 5-6 nationer.

 2. Erik

  Kul med schlagers! =)
  Nu är det snart sommar! Gå in på min blogg vetja och rösta på bästa sommarlåtarna =)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se