Qatar i ESC 2011?

2009-06-07 (söndag)

Under ESC-veckan i Moskva så var ett radio- och tv-bolag på plats från Qatar. De meddelade då att landet planerar att debutera i Eurovision Song Contest 2011. (Källa: escsweden.com)

Schlagerpinglan: För att få vara med i Eurovision Song Contest så måste ju TV-bolaget vara en aktiv medlem i EBU och detta har Qatars “Qatar Radio” ansökt om att få bli. Nu återstår det att se om deras ESC-planer går i lås.

Ett land mer eller mindre spelar kanske ingen större roll nu när det redan är så många länder med och det är uppdelat på två semifinaler men frågan är om man verkligen kan utöka i det oändliga? Chansen att ta sig till final minskar ju trots allt ju fler nya länder man tar in.

Enligt wikipedia så är även Kosovo intresserad av att bli aktiv medlem av EBU, vilket många andra “icke-ESC-länder” redan är. Förutom Tunisien och Libanon, som var anmälda till ESC 1977 resp. 2005 men drog sig ur, så är även Algeriet, Egypten, Jordanien och Libyen aktiva medlemmar av EBU. Förhoppningsvis är dock inte alla intresserade av att själva medverka i ESC.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Qatar i ESC 2011?”

 1. Rickard

  Tycker inte man ska ta in fler icke-europeiska länder i tävlingen. Det kommer bli en väldigt urvattnad tävling då. Redan nu äör 42 bidrag på gränsen till för många. Hela röstningsprocessen tar på tok för lång tid. Däremot är jag lite kluven inför fler länders deltagande. Ser tex. gärna att italien, Österrike, Monaco och Luxemburg kommer tillbaka till tävlingen. Kanske beror på att flertalet av dem är förknippade med tävlingen och dess historia. Klassiska ESC-länder med andra ord!

 2. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Mmm… håller egentligen med dig helt men EBU har dock hamnat i en knepig sits för de kan ju inte gärna börja att utesluta vissa länder eller hindra andra länder från att vara med p.g.a. diverse anledningar. Ska bli intressant att se vad som kommer att hända med tävlingen.

 3. Jakob

  Ta med fler bidrag! Annars får man ju slänga ut de icke-europeiska bidragen som redan finns… Qatar låter spännande, och Egypten likaså. Algeriet har ju också en spirande pop-scen. Hellre de länderna än gamla torra länder som Storbritannien och Tyskland…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se