Lite blandat om ESC

2009-12-01 (tisdag)

Här följer lite ESC-nyheter:

 • Den 7:e februari 2010 avslöjas låt och artist till Nederländernas bidrag i ESC 2010. Det är Pierre Kartner, mannen bakom den s.k. Smurflåten, som både ska skriva låten och välja ut artisten till bidraget. Ett urval av relativt okända artister visar upp sig i en show den 31:a januari, en vecka innan Pierre avslöjar sitt val.
 • Vitrysslands musikshow med 5 låtar i veckan går framåt och två bidrag, “Milaya“ med Veldakov Iliya och “My Time“ med Valery Golovko, har tagit sig till finalen. Det är dock inte säkert att vinnaren kommer att få representera landet i ESC, trots allt. Det slutliga beslutet tas, som alltid, av TV-bolaget.
 • Den 4:e december börjar Spanien att ta emot bidrag till sin nationella uttagning, “Tu país te necesita”. Under tre veckor kommer man sedan att kunna rösta på sina favoriter på RTVE:s hemsida. Röstningen är begränsad till fem gånger per dag och giltig e-mail-adress.
 • (Källor: esctoday.com, escsweden.com samt oikotimes.com)

  Uppdaterad 2009-12-01: Ännu ett bidrag har gått vidare till finalen i Vitryssland, “Bank” med Ivan Vabishevich, framröstad av tittarna från den första av fem semifinaler.

  Schlagerpinglan: Nu borde det inte dröja så lång tid innan det första bidraget till ESC 2010 avslöjas. I väntan på det så finns det många bidrag till de nationella uttagningarna som man kan lyssna på. Några länkar hittar ni på samlingssidan här.

  Själv har jag fastnat för en låt i den finländska uttagningen: “Play” med Monday. Om det är landets bästa bidrag låter jag dock vara osagt, då jag inte lyssnat på alla ännu.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se