Finlands ESC-bidrag 2010

2010-01-30 (lördag)

På lördagskvällen valde Finland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010 genom finalen av Euroviisut 2010 med tio tävlande bidrag. Resultatet samt länkar till finaluppträdandena ser ni här nedan.

Tre av bidragen, d.v.s. “Cider Hill“, “Hulluna humpasta” och “Työlki ellää“, röstades vidare till superfinalen. Därefter valde tittarna att utse “Työlki ellää” med Kuunkuiskaajat till segrare av Euroviisut 2010.

Lyssna på Finlands ESC-bidrag 2010 här:
“Työlki ellää”, Kuunkuiskaajat

Resultatet av superfinalen samt länkar till bidragen:
1. “Työlki ellää”, Kuunkuiskaajat (42 % av rösterna)
2. “Cider Hill”, Nina Lassander (37,8 % av rösterna)
3. “Hulluna humpasta”, Eläkeläiset (20,2 % av rösterna)

Länkar till bidragen som slogs ut i första omgången:
“Sydän ymmärtää”, Maria Lund
“Sun puolella”, Antti Kleemola
“Fatal moment”, Linn
“Il mondo è qui”, Pentti Hietanen
“Annankadun kulmassa”, Heli Kajo
“Anastacia”, Amadeus
“Love at the first sight”, Sister Twister
(källor: esctoday.com och svenska.yle.fi)

Schlagerpinglan: Detta blev ju bättre än man vågat hoppas på. Inte bara lät finländarna bli att välja Eläkeläiset utan de valde helt oväntat Kuunkuiskaajat, mina favoriter, till slutsegrare!

Inför finalen så var min förhoppning att Amadeus skulle få till ett kanonframträdande och sopa banan med konkurrenterna men eftersom detta inte inträffade så blev den glädjespridande “Työlki ellää” min stora favorit – och den vann! Lite förvånad är jag men väldigt nöjd. 🙂

Huruvida detta är ett val som kommer att gå hem i Europa återstår att se, jag har mina tvivel. Finländarna har hur som helst gjort sitt val. Grattis Kuunkuiskaajat och lycka till i Oslo!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Finlands ESC-bidrag 2010”

 1. David G

  tror tyvärr att finland röstade bort sig själva ifrån en topp placering i eurovision med att inte rösta antingen cider hill eller anastacia till eurovision… speciellt anastacia hade lockat även östeuropa och även länder som turkiet osv att rösta på finland.. så jag vet ej. den vinnande låten kan antingen blir just topp5 och gå jättebra eller helt missa final.. beror lite på…

  flipp eller flopp.. men absolut inte en vinnare..tyvärr

 2. Schlagerpinglan

  David G, Själv tycker jag ju som sagt väldigt bra om vinnarlåten, men jag har inga större förhoppningar om att den ens tar sig vidare till ESC-finalen. Men man vet ju aldrig, öst uppskattar ju folkmusik på ett helt annat sätt än väst så de behöver ju inte ge upp i förtid. Helt ljust ser det dock inte ut. Tyvärr.

 3. Daniel

  E finne och tycker vinnarlåten va bra, går hem i öst. Svenskar å finnar har ju smaken som hund å katt. Så det går inte att jämföra.

  Rätt 3 kom vidare. Eläkeläiset tror jag dock bara ryssar å finnar förstår

 4. Schlagerpinglan

  Daniel, Hoppas du får rätt angående det att låten går hem i öst, för jag vill gärna höra den i både semin och finalen. Vad gäller Eläkeläiset så är det nog något som ni bör avnjuta helt internt. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se