Sverige i semifinal nr 2

2010-02-07 (söndag)

Schlagerpinglan: Sverige hamnade i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2010, den som sänds den 27:e maj. Det framkom vid dagens ESC-semi-dragning där det även avgjordes om länderna skulle uppträda i början eller slutet av respektive semifinal, se resultatet nedan. Exakt startordning dras inte förrän i mars.

Semifinal 1, 25:e maj 2010: Semifinal 2, 27:e maj 2010:
Serbien Schweiz
Finland Litauen
Ryssland Sverige
Slovakien Ukraina
Bosnien och Hercegovina Danmark
Moldavien Azerbajdzjan
Lettland Israel
Estland Armenien
Grekland Georgien
Island Turkiet
Malta Irland
Portugal Slovenien
Makedonien Nederländerna
Vitryssland Bulgarien
Belgien Kroatien
Polen Cypern
Albanien Rumänien

Tyskland och Spanien kommer att få rösta i den första semifinalen, medan Norge, Storbritannien och Frankrike kommer att få rösta i den andra.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Som synes så kommer Sverige att få starta bland de åtta första bidragen i den andra semifinalen. Om detta är bra eller dåligt återstår att se. Kanske är det någon läsare som redan sitter inne med någon klok analys av våra chanser?

Annars så reagerade jag mest på att Armenien och Azerbajdzjan hamnat i samma semifinal, vilket inte verkar så smart med tanke på deras dispyt förra året. Förhoppningsvis har de lärt sig sin läxa och håller sig till reglerna i år.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Sverige i semifinal nr 2”

 1. David G

  kan ju bara meddela att både cypern och holland har valt ganska svaga låtar till eurovision 2010. cyperns låt är väll fin men kommer aboslut inte sticka ut i mängden under semifinalen. holland skulle ha valt loekz version istället valde de någon slags version med en tjej som ser ut som en dansbands sångerska och sjunger låten som en dansbands schlager som möjligvis hade kunnat hamna topp10 i eurovision tidigt 90-tal. menmen man vet aldrig kanske hollands lite daterade bidrag kan ta sig till final.

 2. David G

  och det faktum att sångerskan är 17 år och ser ut och är stylad som en 30-40 åring är också lite komiskt.

 3. David G

  men viss thon kanske kan charma sig till lite poäng.. söt är hon

 4. Schlagerpinglan

  David G. Hmmm… jag tyckte faktiskt att Nederländernas bidrag hördes bättre i Pierres version. Blev lite besviken där faktiskt. Cyperns låt var trevlig men, precis som du påpekar, väldigt anonym.

 5. Rickard

  Ja väldigt konstigt! Fotbolls EM lottades i går och där valde man att redan från början säga att Ryssland inte kunde hamna med Georgien och att Armenien inte kunde hamna med Azerbajdzjan! Tycker man borde gjort något liknande här! I övrigt är det knappast lönt att spekulera i om vilken semi som är svårast med tanke på att en liten komponent saknas: dvs låtarna!!!

 6. rosenblom

  Oavsett vilka låtar Sverige tävlar mot. Det är av tradition av mindre betydelse. Det är ju självklart fördelaktigt att hamna i den semi som Norge och Storbritannien får rösta i. Från Norge är poäng garanterat. Och av UK brukar vi få poäng. Av Tyskland och Spanien kunde vi kammat noll.

  Rena spekulationer. Men i semi är det en fördel att ha sällskap av många nordiska länder. I final ska vi helst vara utan nordisk konkurrens.

 7. David G

  det är dock ett faktum att det finns viss alåtar som gynnas av röstningssystemet mer än andra.. o dessa länder har ännu inte missat någon final osv.. så vilken semifinal kan kommer i har betydelse. redan innan låtarna är fastställda.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se