Unser Star für Oslo: 8 kvar

2010-02-17 (onsdag)

I går röstades två artister ut från Tysklands nationella ESC-uttagning, “Unser Star für Oslo“. Resultatet och länkar till uppträdandena hittar ni här nedan.

Artisterna som fortfarande är med i uttagningen:
Lena Meyer-Landrut (sjöng “Diamond Dave” av The Bird And The Bee)
Kerstin Freking (sjöng “Not ready to make nice” av Dixie Chicks)
Cyril Krueger (sjöng “Hot Fudge” av Robbie Williams)
Katrin Walter (sjöng “Warwick Avenue” av Duffy)
Sharyhan Osman (sjöng sin egen “Feel the nile”)
Jennifer Braun (sjöng “Like The Way I Do” av Melissa Etheridge )
Christian Durstewitz (sjöng “Change” av Daniel Merriweather)
Leon Taylor (sjöng “Irgendwas bleibt” av Silbermond)

Artisterna som åkte ur:
Meri Voskanian (sjöng “If I Ain`t Got You” av Alicia Keys)
Maria-Lisa Straßburg (sjöng “Helena” av My Chemical Romance)

Schlagerpinglan: Lite synd var det att Meri Voskanian blev utröstad, för hon var en av de som jag fått upp ögonen för. Kanske var det klädvalet som fällde henne? Att Maria-Lisa Straßburg fick åka hem tyckte jag däremot var lite mer förståeligt.

Någon direkt favorit har jag inte hittat ännu men hoppas att han/hon visar sig nästa vecka. Nästa utröstning sker den 23:e februari, då startfältet ska minskas ner till sex artister.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Unser Star für Oslo: 8 kvar”

 1. Kerstin

  Någon som förstår varför Markus Larsson fått det hedersvärda uppdraget att skriva om Melodifestivalen för jag gör det inte. Det är så trist när man som jag älskar MF och ESC och ser fram emot den här tiden på året och så sitter det en surpuppa till journalist och ska skriva om detta på uppdrag av Aftonbladet. Det är ju så uppenbart att han inte alls gillar detta evanemang utan tycker det mesta är dåligt och trams och därför har han en avog inställning till alla låtar redan innan han ens hört dom. Varför sätter man en person att recensera MF vars musikstil är hårdrock och annan typ av musik som är långt ifrån schlager. Jag begriper inte detta. Låt en journalist som gillar detta och har en mer positiv inställning skriva sätt Markus Larsson på ett annat uppdrag men först sätt killen på en må bra kurs.

 2. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jag håller fullständigt med dig. Jag började att skriva ett inlägg om Markus Larsson efter att ha läst hans åsikter om helgens tävlande men det blev så långt och gnälligt att jag slopade hela idén. 🙂

  Poängen är dock att hur duktig Markus än är så är han på fel plats, för han verkar ju inte riktigt uppskatta musiken. Nätet svämmar över av personer som skriver negativa och elaka saker så är det det man är ute efter så kan man lika gärna leta där, det behöver man inte ha Markus till att göra.

  Tidningarna borde satsa mer på skribenter med en mer positiv livssyn, för vi kan ju knappast vara de enda som tröttnat på gnället.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se