Sveriges konkurrenter i semi 2

2010-03-10 (onsdag)

Schlagerpinglan: När vi ändå håller på med topplistor så fortsätter vi väl med de tävlande bidragen i Sveriges semifinal?

14 av Sveriges 16 semi-konkurrenter har redan valt bidrag, Israel väljer den 15/3 och Azerbajdzjan den 19/3. Här nedan ser ni länkar till alla bidragen, i den ordning som jag personligen skulle placera dem om jag fick bestämma.

Schlagerpinglans topplista över “semi 2”-bidragen i ESC 2010:
1. Rumänien – “Playing with fire“, Paula Seling & Ovi
2. Armenien – “Apricot Stone“, Eva Rivas
3. Kroatien – “Lako je sve“, Feminnem
4. Turkiet – “We could be the same“, MaNga
5. Irland – “It’s For You“, Niamh Kavanagh
6. Danmark – “In A Moment Like This“, Chanée & N’evergreen
7. Schweiz – “Il pleut de l’or“, Michael von der Heide
8. Bulgarien – Angel si ti, Miroslav Kostadinov
9. Cypern – Life looks better in spring“, Jon Lilygreen & The Islanders
10. Georgien – “Shine“, Sopho Nizharadze
11. Slovenien – “Narodnozabavni Rock“, Roka Žlindre & Kalamari
12. Ukraina – “I love you“, Vasiliy Lazarovich
13. Nederländerna – “Ik ben verliefd, shalalie“, Sieneke
14. Litauen – “Eastern Europe Funk“, InCulto

Schlagerpinglan: Spekulationerna pågår för fullt om Sverige bör välja en ballad för att ballader är så populära just nu i depp-Europa eller om vi ska ta en up-tempo-låt för att “sticka ut”. Själv är jag mer inne på linjen att vi ska välja ut en bra låt. 😉 Ballad eller up-tempo spelar nog mindre roll då det verkar finnas lite av varje i semi 2.

Lite oroväckande, ur min synvinkel sett, är det dock att Anna Bergendahl verkar vara en sådan stor favorit på sina håll. Jag har missat i princip alla IDOL-program (förutom två snuttar när Kevin Borg var med) så jag förstår inte Annas storhet utan får hoppas på att juryn ger sina poäng till någon annan.

Själv hejar jag på Eric Saade men hade kunnat se Salem Al Fakir, Timoteij, Darin, Peter Jöback och Jessica Andersson som vinnare utan att känna mig helt missnöjd. Om däremot Anna Bergendahl, Ola eller Andreas Johnson vann så skulle det däremot behövas lite extra krafter för att upprätthålla den glada schlagerstämningen. 🙂

Positivt är i alla fall att det inte finns någon direkt dålig låt bland de tio svenska finalisterna, vilket man ibland kan få för sig när man läser alla de svarta tidningsrubrikerna.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Sveriges konkurrenter i semi 2”

 1. Rickard

  9 av 10! Ganska bra överens här för en gångs skull 😉 Fast lite olika placeringar på de tio första bara! Men det spelar ju mindre roll! Tror dock inte att Turkiet kommer få någon enkel resa till final! Tittarfavorit javisst, men juryfavorit nja…..
  Däremot lär länder som Kroatien och Schweiz gynnas av juryns medverkan tror jag! Även Irland drar fördel!
  Hoppas innerligt att Georgiens bidrag kommer gå vidare! En proffsig och vacker låt! Men oftast är det ju framträdandet och scenshowen som räknas 🙁

 2. Rickard

  Vad beträffar melodifestivalen: Den som lever får se! På lördag senkväll kommer vi veta resutlatet!
  Men jag kommer i alla fall ösa röster över Anna Bergendahl och Andreas Johnson 😛 Fast Eric Saade har en helt okej låt också, om det är till tröst för dej Schlagerpinglan 😀

 3. Schlagerpinglan

  Rickard, Mmm… på lördag vet vi. 😀

 4. DavidG

  jag tror vi har vinnaren bland anna b,timoteij,darin och eric s.

  men tror anna kan göra sig bra i eurovision.ung, snygg helylle tjej som sjunger lite speciellt. tycker anna har den bästa balladen iallafall.

  jag gillad einte anna under Idol tiden så är inget hysteriskt fan:)…

  känns kul att det “känns” som att vem som helst kan vinna på lördag.. jämnbra startfält med en bra mix av ballader och uptempo… men tror topp fem komemr besåt av anna,timoteij,eric s,darin och salem i någon vilka placeringar det blir är jag mindre säker p娅

  mitt tips dock… Anna till oslo

 5. PeterDeluxe

  Gillar Rumänien bidrag “Playing with fire” med Paula Seling & Ovi väldigt mycket tro dom kommer får en bra plats i finalen.

 6. rosenblom

  Låt oss enas om “en bra låt”. Varför göra det krångligare…? 😉

  Har som du väldigt svårt att se varför Bergendahl blivit så stor favorit. Och då såg jag ändå hennes medverkan i Idol.

  Håller nog främst på Jöback. Men jag kan leva med Darin, Salem, Saade som vinnare också… Och såklart även Johnson. 🙂 Stenhårt i år.

 7. rosenblom

  Förresten. Vad nu det kan vara värt. Har strukturerat lite bland min yviga bloggposter. Allt om MF och ESC finns nu på http://rosenblom.org/musik där jag nu presenterar min syn på finalen.

  Välkommen åter säger man väl kanske då 😉

 8. DavidG

  tror timoteij vinne rnu faktiskt.

 9. Schlagerpinglan

  David G, Jag tror fortfarande inte på något speciellt bidrag. Kan bli (nästan) vilket som helst. Spännande. 🙂

  PeterDeluxe, Mmmm… Rumäniens bidrag tycker jag också om. Tyvärr finns det inget bidrag i Melodifestivalen som slår det, så någon ESC-vinst lär det inte bli för Sverige i år heller.

  rosenblom, Dina infallsvinklar är alltid lika intressanta och läsvärda. (Intresssant med tanke på att smaksinnet inte verkar vara helt 100. 😉 Har fortfarande svårt att komma över Rongedal. 😀 )

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se