I helgen valde Ukraina ett nytt bidrag till Eurovision Song Contest 2010, trodde vi i alla fall.

En nationell final med 20 finalister hölls där sms-röster och jury-röster bestämde vinnaren. Vann gjorde juryns favorit Alyosha med låten “To bee free“, trots att “Ya Tebya Lyublyu” med Masha Sobko fått lika mycket poäng.

Sedan kom det fram uppgifter om att “To be free” mycket väl kunde vara ett plagiat av Linda Perry & Grace Slicks “Knock Me Out” och efter att saken undersökts så stod det klart att TV-bolaget ska välja en ny låt åt Alyosha.

EBU har nu gett Ukraina fram till den 26:e mars att presentera sitt bidrag. (källa: esctoday.com)

Uppdaterad 2010-03-22: I dag var ju deadline för länderna att lämna in sina bidrag till ESC 2010. Ukraina har meddelat att de lämnar sin låt senast den 29:e mars och EBU har meddelat att Ukraina kommer att få betala en bötessumma samt extra böter för varje försenad dag, allt för att visa att reglerna är där för att följas.

Schlagerpinglan: Är man ute i sista sekunden så är det kanske inte så lätt att dubbelkolla alla bidragen och då är det väl lätt att sådant här händer.

Första bidraget, “I love you” med Vasyl Lazarovych, tyckte jag inte om alls och “To be free” var en liten aning bättre men inte så värst. Tredje försöket blir kanske bättre?

Ukraina tävlar i den andra semifinalen, precis som Sverige så för vår skull så gör det ju inte något om de inte lyckas lika bra som Vitryssland med sitt låtbyte. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Ukraina får extra tid (och böter)”

  1. Rickard

    Cirkus Ukraina!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se