Lena för Tyskland 2011

2010-07-05 (måndag)

Tyskland blev det land som först meddelade sin artist till Eurovision Song Contest 2011 i och med att det bekräftades att årets segrarinna Lena kommer att få förtroendet även nästa år. Vilken låt hon ställer upp med är dock inte klart ännu.

Lena blir den tredje artisten som försöker försvara sin vinst redan året efter. Först ut var schweiziska Lys Assia som vann 1956 och kom på delad näst-sista-plats 1957. Därefter försökte Nederländernas Corry Brokken att försvara sin vinst 1957 men slutade på en delad sistaplats 1958.
(Källor: escsweden.com, poplight och wikipedia)

Schlagerpinglan: Ja, då blir det verkligen Lena som får representera Tyskland nästa år, precis som det surrades om direkt efter vinsten. Förhoppningsvis så går det bättre för henne än för hennes två föregångare.

Kanske klarar hon av att behålla sin oskyldiga charm efter ett år i rampljuset och kanske lyckas hon att knocka Europa ännu en gång. Jag tror dock att det är mer troligt att om hon ställs mot en ny, ung, charmig förmåga (som t.e.x. Eric Saade) så resonerar nog många att hon redan fått sin seger och ger sina poäng till nykomlingen.

Men, men… i nuläget kan jag inte se att de har så många bättre artister än Lena att välja bland och med rätt låt så kan allt hända. Jag ser i alla fall fram emot att få se hennes framträdande och hoppas att det går riktigt bra för henne.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se