ESC-nytt

2010-10-23 (lördag)

Här följer diverse nyheter från Eurovision-världen:

 • Tjeckien: Landet deltog inte i ESC 2010 p.g.a. lågt intresse och eftersom det inte ökat så har de nu meddelat att de ej kommer tillbaka till 2011 heller. Inte förrän vissa förändringar gjorts i tävlingen är en comeback aktuell.
 • CD-box-release: “The Greatest Eurovision Hits Best Of The Nordics” heter 3 CD-skivor med 77 ESC-bidrag från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island. Låtarna är från 60-talet och fram till nutid.
 • Norge: Norge har meddelat i vilka städer deras deltävlingar kommer att äga rum. Det blir: 15/1: Ørland, 22/1: Florø, 29/1: Skien, 5/2: Sarpsborg (Siste Sjanse) och 12/2: Oslo (Final).
 • ESC 2011: Schwarzkopf, som även medverkade i ESC 2009, har presenterats som sponsor till ESC 2011.
 • Belgien: Fyra bidrag (“Où s’en vont nos rêves?“, “Simple Love“, “Our Home” och “C’est la musique“) har lyckats ta sig över 20000 €-gränsen som krävs för deltagande i landets ESC-uttagning. Ytterligare 111 bidrag försöker kvalificera sig men den närmaste (“Elle merveille“) har i nuläget endast 9440 €.
 • (Källor: oikotimes.com och escsweden.com)

  Schlagerpinglan: Att Tjeckien inte kommer tillbaka till ESC 2011 är inget som jag personligen kommer att ligga sömnlös över. Deras musiksmak ligger så långt bort från min egen att jag hellre ser att de lämnar platsen till länder som t.ex. Italien eller Luxemburg.

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  Kommentarer är avstängda.


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se